REMONTTIKUULUMISET VKO 34

Viikko hujahti taas salakavalasti ohi ja viikon päättävä remonttikuulumiset -postaus meinasi vallan livahtaa välistä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, tässäpä taas viikon summaavat tapahtumat talolta.
Siinä missä edellisellä viikolla päästiin nauttimaan konkreettisista muutoksista, on tämä viikko ollut niiden suhteen vähän kitsaampi. Tapahtunut on toki sittenkin ja remontti etenee kuin juna, vain vähän vaihtelevasti näkyvin tuloksin. Yhdestä asiasta olen kyllä tosi innoissani: kahden puolen julkisivut ovat jo valmiit ja talon lopullinen ulkonäkö alkaa hiljalleen hahmottua. Erityisen tyytyväinen olen kolmiosaiseen panelointiin ja sen katkaiseviin listoihin, tästä lisää sitten, kun näkymää haittaavat telineet on siirretty edestä pois.

Minä olen heilunut lähinnä maalisudin ja ylemmän kuvan tikkaiden päässä. Parhaillaan käynnissä ollut kattoremontti on vain hiukan hidastanut tahtia, lappeen alle ei okein auta mennä maalailemaan, kun ylhäältä putoaa roskaa ja pölyä suoraan tuoreeseen maalipintaan. Nyt katossa on onneksi jäljellä enää viimeistelytyöt ja kunhan kattomiehet ennättävät ne tekemään, pääsen minäkin suorittamaan maalausurakan tältä haavaa loppuun.

Pihalle on ilmestynyt isot lavalliset harkkoja, ja kellarin seinien muuraus on jo aloitettu. Viikolla tehtiin myös muutama viimeistelyvalu lattiaan, kun teknisen tilan lattia ja kuvassa näkyvä saunan syvennys valettiin. Kallio alkaa nousta tuossa kohden jo aika voimakkaasti, jolloin näitä tiloja ei pystynyt tekemään enää samalle korolle muun kellarin kanssa. Mutta eipä korkeusero näiden tilojen kohdalla haittaakaan. Pääasia on, että saimme venytettyä saunaa lauteenmitan syvemmäksi ja näin nipistettyä tärkeitä lisäsenttejä tilaan.

Piha on kuin pommin jäljiltä, enkä malttaisi odottaa ensi kesään, jotta pääsisin sen kimppuun. Ihastelen pihan reheviä saniaisia joka päivä, niistä koitan pelastaa niin monta kuin suinkin voin. Vahinko vain, että ne kaikki kasvavat talon reunustoilla – eli suoraan tulilinjalla salaojien kaivuuta ajatellen…
Touhukasta uutta viikkoa!
Kommentit (4)
  1. Nyt jo voi nähdä, että talosta tulee ihan unelma – sekä sisältä että ulkoa. Taitavia ja ahkeria olette 🙂

    1. Kiitos kivoista sanoistasi! Näin toivotaan, unelma valmiista ihanasta kodista elää ja voi hyvin, vaikka matkalla on vielä monta mutkaa. 🙂 Mutta näinhän remontissa aina.

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    25.8.2015, 09:40

    Sinulla ei sitten ole korkeanpaikankammoa..:)

    1. Heh, no ei oikeastaan. Telineillä on vielä ihan tukevaa ja turvallista kiipeillä, ja tikkaat niiden jatkona menee vielä ihan kohtalaisesti. Sen sijaan huterista alustoista en tykkää yhtään ja esimerkiksi katolle en meinaa iljetä mennä ollenkaan, kun siellä ei ole oikein mitään, mistä pitää kiinni. Eli vähän valikoiva korkeanpaikankammo mulla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *