REMONTTIKUULUMISET VKO 33

Taas on yksi viikko takanapäin ja aika kerrata jälleen kuluneen viikon remonttikuulumiset. Tällä viikolla raksalla tapahtui paljon ja isoja juttuja, vihdoin ja viimein pääsimme myös näkyvän pinnan tekoon. Sitä oltiinkin jo odotettu!

Alkuviikosta valettiin kellarin lattia, tämän myötä tila tuntui  heti tuplasti valmiimmalta. Heti kuvan ottamisen jälkeen lattia muovitettiin ja se saa nyt kuivua rauhassa aina marraskuulle asti. Kunhan ulkohommat tästä hieman väistyvät, eristetään tila loppuun ja uretaanilevyjen eteen muurataan harkkoseinät. Tällä ei kuitenkaan ole lattian pitkähkön kuivumisajan takia mikään tulenpalava hoppu.

Keskiviikkona hurautimme Joutsaan ja löimme ikkunatilaukset lukkoon. Olemme taloon tulevista ikkunoista todella innoissamme, ne tehdään pieteetillä perinteisen mallin mukaan ja yksityiskohtiin on todella kiinnitetty huomiota. Hetken joudumme vielä malttamaan ikkunoiden kanssa, näillä näkymin ne toimitetaan meille marraskuussa. Lisää juttua asiasta luvassa siis vasta hieman tuonnempana.

Aloitimme kahden ensimmäisen julkisivun paneloinnin ja se on jo nyt loppusuoralla, seuraavan viikon aikana pitäisi tehdä viimeistelytöitä ja maalata julkisivut loppuun. Tästä kuvasta on jo edetty paljon, kirjoittelen valmiista lopputuloksesta vielä erikseen myöhempänä. 

Teettämämme katkolistat valmistuivat höyläämöltä ja näyttävät kaikeksi onneksi varsin hyvältä paikoillaan – olivat kyllä  ehdottomasti hintansa arvoiset. Pohjamaalattujen paneelien myötä talon lopullinen ulkovärikin alkoi muodostua. Väri on luonnossa sellainen ”vanha harmaa”, vaaleanharmahtava sävy, joka taittaa ihan aavistuksen vihreään. Ihan onnistunut valinta minusta, sävy tuntuu talossa tosi luontevalta, ikään kuin se olisi aina tällainen ollutkin…

Myös katolla on alkanut tapahtua. Tähän hommaan päätimme ottaa ulkopuoliset tekijät ihan jo ajansäästösyistä, tehtävää kun täällä työmaalla on jo muutenkin ihan yllin kyllin. Uuden konesaumakaton meille tekee Hirvensalon peltityöt, ja varsin rivakkaasti homma on jo lähtenyt käyntiin. Talon vanhan osan kattorakenteet ovat tosin sen verran huonossa kunnossa, että ne joudutaan uusimaan kauttaaltaan, siispä työt pysähtyivät vielä toistaiseksi tähän kuvaan. 

Huomenissa homma kuitenkin jatkuu taas, jahka mies ennättää vaihtaa huonokuntoiset rakenteet uusiin. Ensi viikolla pääsemme jo mitä luultavimmin ihailemaan valmista lapetta. Ja saattaapi olla, että ensi viikon jälkeen pääsemme aloittelemaan jo jäljellä olevien kahden muun julkisivun kunnostamista… Tai ainakin nauttimaan valmiista lopputuloksesta näiden kahden ensimmäisen osalta.

Mukavaa ja touhukasta alkavaa viikkoa!

Kommentit (2)
  1. Irmastiina Ruusukummusta
    17.8.2015, 06:59

    Nyt onkin hyvät kelit tehdä ulkoremponttia!

    1. No sanos muuta, täytyy ottaa kaikki hyöty irti nyt näistä ilmoista! Kohta jo syksyn kosteus lisääntyy niin, että ainakin maalaus alkaa vähän hankaloitua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *