Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 31

Sunnuntaiterveiset meidän talolta! Tällä viikolla lomatunnelmat ovat vaihtuneet aika tehokkaasti remonttihommiin, ja päivät ovat täyttyneet pitkälti näissä maisemissa. Viimeisten puristusten aika on nyt, mikäli muuttoa mielii tehdä vielä tämän kuun lopulla. Hommat toki jatkuvat vielä pitkälle muuton jälkeiseen aikaankin, mutta nyt tärkeintä on saada kaikki käyttöönottolupaan vaadittavat asiat valmiiksi. Eli hommiahan piisaa vielä, to do -listalla on vielä kosolti hoidettavaa.
Kulunut viikko vierähti pitkälti lattiahommissa. Alkuviikosta kirjoittelinkin lattioiden lipeöinnistä meidän yläkerran osalta, kannattaakin kurkata tämä postaus, mikäli lipeöinnin työvaiheet kiinnostavat. Loppuviikosta oli sitten aika siirtyä alakertaan. Tällä hetkellä alakerran lattiat on hiottu, lipeöity ja ensimmäinen öljykerros on kuivumassa. Tässä kuvassa lattiat ovat vielä pelkällä lipeällä ja näkymä aika kalkkisen vaalea, mutta öljyvaha tulee tuomaan vähän lisää lämpöä lattiaan. Huomenna hommat jatkuu taas, ja pian saammekin ihailla valmista lattiaa myös alakerran osalta. Aivan mahtavaa!
Olohuoneen kakluuni on ollut huputettuna monet kuukaudet, mutta nyt lattian teon yhteydessä oli aika kaivaa se taas esille. Ja kylläpä se näytti taas kauniilta pitkästä aikaa! Nyt olohuoneen sävymaailma alkaa olla kohdillaan, seinätkin näyttävät nyt siltä miltä pitääkin, kun puulattia pehmentää sävyä ja kakluuni tuo puolestaan vähän kontrastia. Olen oikein tyytyväinen siihen, ettei näihin oleskeluhuoneisiin tullut laitettua tapettia, maalattu seinä on tällaisen vaihtelunhaluisen sisustajan silmään paljon freesimpi ja monikäyttöisempi.
Keittiössäkin puuhailtiin huuvan ja laatoituksen parissa. Keittiön laatoitus saumattiin marmorinvalkoisella saumalla, se korostaa minusta kauniin hillitysti tiililadontaa. Vanha hormi putkitettiin ja huuvaa fiksailtiin hieman. Lyhennetyn huuvan reuna viimeisteltiin teräsputkella, johon mies ajoi pienen hahlon kiinnitystä varten. Myös yläosaa siistittiin teräslevyllä. Tämän jälkeen koko hoito maalattiin kiiltävällä valkoisella maalilla, jotta se sulautuisi kauniisti taustaseinän laatoitukseen. Huuvaa en tahtonut tuoda sen enempää esille, vaikka kaunis vanha elementti se onkin, kontrastivärit sai siis nyt tässä tapauksessa unohtaa. Vielä huuva kaipaa maalikerroksen tai kaksi kittausten peittoon, tämän jälkeen siihen asennetaan rasvasuodatin ja homman pitäisi olla bueno. Paljon työtä tuollaisessa yhdessä hassussa asiassakin vaan on.
Valaisimiakin asenneltiin, ja olohuone ja eteinen sai kattoonsa Örsjön messinkiset Star-spotit. Nämä ovat ehdottomasti omia suosikkejani! Perinteiset spotit eivät olisi sopineet ollenkaan tyyliin, mutta näistä saa yleisvaloa vanhan talon tyyliin sopivasti. Kylläpä taas huoneet näyttivät valmiimman näköisiltä, kun katosta törröttävät sähköjohdot menivät piiloon, ja kauniit valaisimet tulivat niiden tilalle.
Keittiöön tuli vähän erilainen yleisvalaistusratkaisu, messinkiset spotit olisivat olleet tässä tilassa jo minusta vähän liikaa. Niinpä kattoon asennettiin neljä posliinista lampunkantaa ja näihin simppelit lasiset polttimot. Yksinkertainen vaihtoehto sopii kivasti meidän keittiön tyyliin, eikä vie liikaa huomiota riippuvalaisimelta. Tämä odotteleekin minua jo töissä, pitäisi muistaa koukata hakemaan tämäkin ensi viikon aikana…
Alakerran vessaan puolestaan asennettiin tämä ylläoleva valaisin. Flosin On the Rocks on minusta ihanan simppeli valinta vähän krumeluuriin, messinkihanoilla, marokkolaislaatoilla ja boordilla varustettuun vessaan. Kontrasteja pitää olla! Lasinen valaisin uppoutuu kivasti seinään, ja tuo kauniin heleän valon – sikäli mikäli sitä tuolla tilassa edes tarvitsee ison ikkunan ansiosta. Syksyn pimetessä valokin toki alkaa olla taas tätä hetkeä tarpeellisemmassa asemassa, eipä tähänkään enää pitkä hetki ole…
Ensi viikko jatkuu lattiahommissa, sitten ajattelimme ryhtyä tapiseeraamishommiin. Patterit pitäisi asentaa, ja hoidella eteenpäin tarkastus- ja muuttolupa-asioita. Paljon on vielä pientä hommaa, mutta nyt yleisilme alkaa näyttää jopa jo vähän kodilta. Kyllä tätä on jo odotettukin.
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin – mukavaa alkavaa viikkoa, palataan taas!
Pictures from our house from last week. Things are (finally!) getting ready, but we still have so many to-do´s on our list. We will move in the house in the end of this month, so we have to keep busy to get all the jobs done. Wish us luck!

Kommentit (26)

 1. MallaN

  Kaunista, mielenkiinnolla seuraan valmistumista!

  • maija

   Kiitos, kiva kun seurailet mukana!

 2. Anonyymi

  Niin kaunista ja harmonista! Työn jälki myös äärimmäisen ihailtavaa!

  • maija

   Kiitos! Kerron terveiset miehelle, hän kun pääosin työn jäljestä vastaa. 🙂

 3. Laura

  Ihanaa, niin kaunista!

  • maija

   Kiitos! On kyllä ihanaa, kun tilat alkavat viimein valmistua!

 4. Unknown

  Upeaa jälkeä. Kuinkahan me lukijat pärjätään tulevaisuudessa ilman viikoittaisia remonttikuulumisia?. Tsemppiä remontin loppumetreille!

  Tanja

  • maija

   Kiitos, Tanja! Heh, täytyy varmaankin kehitellä jokin toinen viikottainen postaussarja tämän tilalle. 🙂 Mutta ei tämä remontti nyt sentään ihan vielä lopu, ja sisustamisessa vasta riittääkin tarinaa!

 5. Anonyymi

  Kaunista! Onko miehesi rakennusalalla, kun on noin taitava tekemään kaikkea?

  • maija

   Kiitos! Juu, hän on timpuri ja kohta myös rakennusmestari. Eipä tälläiseen projektiin olisi millään uskaltanutkaan lähteä, ellei osaamista löytyisi omasta takaa.

 6. Villis

  Henkeä pidätellen oli taas ahmittava tämäkin postaus, niiin kaunista jälkeä! Lattiapostauksesi ovat hyvät ja perusteelliset, kiitos niistä. Mekin olemme saaneet tuvan lattian valmiiksi, nyt odotellaan viimeisiä kuivumisia ja haaveillaan, josko jatkaisimme seuraavaan huoneeseen:)))
  Tuo teidän kaakeliuuni aiheuttaa kyllä sydämentykytyksiä, niin upea uuni se on! Lamppuvalintasi ovat kauniita ja ja ja … Ajattelen ihan samoin kuin Unknown- kommentoija, miten me pärjätään ilman viikoittaisia remonttikuulumisia, kun talo on valmis:) Mukavia hetkiä talolle, ajattele pian tuo edestakaisin ravaaminen on ohi ja saatte jäädä nukkumaan omaan kotiin!!!

  • maija

   Kiitos Villis, mukava jos lattiapostauksesta oli apua! Te tosin taisitte ennättää aloittaa projektinne jo vähän sitä ennenkin…? Kauniilta näyttää kyllä lipeöity lopputulos, vaivaa siinä toki on mutta valmiina on kaiken sen arvoinen!
   Ja yksi tila kerrallaan kun etenee, pysyy työmääräkin vielä mukavana… 🙂

   Joo ajatella, on kyllä ihanaa kun kohta tämä ravaaminen on ohitse. Hommia on niin paljon mukavampi tehdä siinä kotosalla illan ohessa. Toki varmaan tahtikin muuton myötä hidastuu, kun pakko ja kiire ei enää ohjaa tekemistä…

 7. Hannele Ruusukummusta

  Bäin kuvissa kotinne näyttää jo niin valmiilta. Tuo uuni on vaan niin ihana!

  • maija

   Onhan se nätti, itsekin sitä katsoi taas ihan uusin silmin, kun se oli ollut niin pitkään peitettynä. Väri on epätavallinen ja ihana 🙂

 8. Heli – Kotonaparas.com

  Kyllä on kaunista ja mietittyä, täydellisen sopivaa. Tsemppiä tekemiseen!

  • maija

   Kiitos Heli! Nyt on mukava tehdä hommia, kun loppu häämöttää jo horisontissa.

 9. Anonyymi

  Joku avoimet ovet tilaisuus saisi minut kyllä liikkeelle täältä satojen kilometrien päästäkin 😉 Sitä odotellessa. Turkuun vaan Loviisan tyylinen päivä 🙂

  • maija

   Hih, täytyy varmaan laittaa asia vireille asukasyhdistyksen kanssa 😉

 10. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Kyllä on kaunista 🙂 Kaakeliuunin sävy on jännä, ja tulee tosiaan kivasti esille seiniä vasten. Tuota tilaa on varmasti ihana päästä kalustamaan 🙂

  • maija

   Joo, kyllä täällä sormet syyhyten odotellaan jo kalustamista!

   Tuossa kakluunissa on kyllä ovela sävy, en ole ihan tuollaiseen törmännytkään aiemmin muissa turkulaisissa taloissa. Mutta kaunis se on kyllä!

 11. Anonyymi

  Voi kuinka kaunista! Kokonaisuudesta tulee upea!! Miten muuten, tuleeko teille kynnyksiä oviaukkoihin? Laitatteko nekin lipeöinnin kautta vaiko valkoisiksi ovien ja listojen mukaan?…-pirita-

  • maija

   Kiitos Pirita! Meille ei tule ollenkaan kynnyksiä oviaukkoihin, paitsi sitten toki kylppärin ja vessan ovelle. Nämä taitaa tulla valkoiseksi, ainakin yläkerran kylppärin laattaan tämä sävy maastoutuu ihan hyvin, vaikka lipeöity kynnys olisi kyllä vielä kauniimpi… Täytyy katsoa, jos alakerrassa riittäisi vain jokin pienempi messinkinen kynnyslista.

 12. Anonyymi

  Meidän kakluuneistamme yksi on sellainen jännä rusehtava, joka kaakelissa hieman eri sävy, ja eräs nuohooja kerran sanoi, että tuollaiset värilliset ovat alkujaankin olleet harvinaisempia ja niitä on jopa hänen tietämänsä mukaan 60- ja 70-luvulla tuhottu innokkaammin kuin neutraaleja valkoisia, joten ihanaa, että tuollaisia aarteita on säilynyt!

  Minä haaveilen saunakamarin lattian lipeöinnistä, se sopisi hienosti vanhaan hirteen ja rapattuun muuriin, ja lisäksi tila on sen kokoinen, että lattian jaksaisi puhdistaa… Sitten joskus! Kiitos, että jaksoit kirjoittaa noin perusteelliset ohjeet prosessista!

  • maija

   Hauska tietää, voi hyvin pitää paikkaansa! Lueskelin joskus, että valkoiset kakluunit olivat suosittuja 1800-luvun lopulla ja ne tulivat uudelleen muotiin 1920-luvun klassismin myötä. 1900-luvun alkupuolella jugendaikana suosittiin tällaisia värillisiä uuneja ja majolikakaakeleita, mutta tämä aika jäi sitten lopulta melko lyhyeksi… Täällä Turussa voi tosin bongata juuri sellaisia ruskehtavia kakluuneja 30-40-lukujen taloista, jostain syystä väri on ollut erityisen suosittu tuolloin.

   Varmaan sitten nämä värikkäämmät kakluunit ovat pistäneet voimakkaammin myöhempien aikalaisten silmään, jolloin ne on hanakammin haluttu korvata modernimmalla vaihtoehdoilla… Onneksi tämä meidän kakluuni on säilynyt, vaikka paljon muuta talosta onkin remontoitu aikojen saatossa.

   Kiva kuulla, että lipeöintipostauksesta oli apua! Kirjoittelen vielä myöhemmin lattian käyttökokemuksista, mutta ainakin nyt (lopputuloksen perusteella) voin lämpimästi suositella, varsinkin jos neliöt ovat työmäärää ajatellen suotuisan kompaktit. 😉

 13. Anonyymi

  Oliko kynnys-kysymykseni "loukkaava" vai miksi poistit sen? -pirita-

  • maija

   Ei ollenkaan, se oli livahtanut näköjään jostain syystä roskapostikansioon. Kävin heti tämän nähtyäni tsekkaamassa roskapostit, ja sieltähän tuo kommenttisi löytyi. 🙂 Joskus blogger ohjaa kommentteja suoraan tuonne roskapostiin, en oikein tiedä mikä heidän lajitteluperusteensa on. Pitäisi vain muistaa käydä tarkistamassa tuo loota vähän nykyistä useammin…

   Mutta nyt kommenttisi on siis julkaistu ja vastaan siihen ensi tilassa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *