Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 31

Täällä viedään loman viimeistä viikkoa ja kiirettä pitelee, että kaikki tehtävälistalla olleet asiat saisi hoidettua vielä ennen töiden alkamista. Hypätään kuitenkin vielä hetkeksi viime viikkoon ja sinä aikana tapahtuneisiin asioihin, tässä pieni katsaus viikon remppakuulumisista:
Ulkopuolen hommat ovat talolla väistyneet hetkeksi, seuraavana vuorossa on ulkoseinien panelointi, joka alkaa jahka saamme ulkopaneelit kertaalleen maalatuksi. Tässä hommassa menee kuitenkin vielä tovi, niinpä viime viikko vietettiin lähinnä sisätiloissa. Ja kylläpä hommat edistyivät siellä tämän viikon aikana oikein mukavasti!
Viimeisetkin purkutyöt ovat nyt saatu tehtyä ja kellari saatu tyhjättyä tiilistä ja ylimääräisestä maa-aineksesta. Viikon aikana asensimme putkivedot, lattian eristyksen ja raudoitusverkot paikoilleen, seuraavana vuorossa onkin jo lattiavalu. Kellarin tilajaot alkavat näin ollen jo hahmottua, ja tehtyjen putkivetojen myötä altaan, lattiakaivon ja suihkujen paikat on jo tarkkaan määritelty. Pieniltä muutoksilta ei kuitenkaan vältytty; sisätiloihin jäi lopulta hieman arvioitua vähemmän tilaa, ja kodinhoitonurkan kaapistot täytyy näin ollen kiepauttaa toiselle seinälle. Vastakkaisten I-kaappien sijaan peräseinälle tulee nyt siis yksi täyskorkea kaapisto. Eipä tämä kuitenkaan ole kovin suuri menetys, kaappitilaa tulee vähän vähemmän, mutta lopputulos on ihan toimiva ja hyvännäköinen näinkin. Eipä kait kompromisseilta voi välttyä oikein koskaan – ei ainakaan tällaisessa remontissa.
Ylhäälläkin on tapahtunut; ensimmäisen kerroksen lattiarunko on nyt kokonaisuudessaan valmis. Pikkuhiljaa siis ensimmäinen kerroskin alkaa saada uutta ylleen.
Täällä vietetään parhaillaan maalaustalkoita, odotellaan lattiavalua ja maalin kuivumista. Hommat edistyvät ja sitä paljon odotettua valmista pintaakin alkaa näkyä viimeistään ensi viikolla, kun ulkopaneelit saa seinään asti. Sitä odotellessa!

Kommentit (10)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Oletteppa saaneetkin paljon aikaiseksi…odotan innolla lopputulosta..:)

  • maija

   Juu, kyllä täällä on taas paljon tapahtunut. Tai tuo mies tuolla nyt on enemmänkin huhkinut, mulle on jäänyt nyt enemmän muonittajan ja siivoojan rooli. 🙂

 2. Anonyymi

  Teiltä se homma käy 🙂

  • maija

   Täytyy tehdä vielä kun on into päällä. 😉

 3. Anonyymi

  Paljon olette puuhanneet, kiva nähdä konkretiaa (teistäkin varamaan..) 🙂 Ja yllätyksiä, niitä on elämä väärällään… Tai ainakin rempat.
  terkuin, tuulia

  • maija

   On kyllä kiva nähdä edistystä ja uutta rakennetta niiden loputtomalta tuntuvien purkuhommien tilaan. 🙂 Nyt on suunta enää eteenpäin kohti valmiimpaa, se tsemppaa kummasti. Ja heh, ei kait remppa olisi mitään ilman yllätyksiä, taitavat olla se pakollinen paha remontissa kuin remontissa. Eikä siinä mitään, kunhan nyt pysyisivät vain tällaisissa pienemmän mittakaavan muutoksissa ja ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. 🙂

 4. Villis

  Mukavalta näyttää ja kuulostaa! Miehesi on todella taitava ja ahkera ja huom! muonitus ja siivous on yksi erittäin tärkeä ja oleellinen osa remonttia ja sen sujumista! Älähän vähättele osuuttasi, hyvä ruoka, parempi mieli:))) On tullut todistettua monesti:) Mukavaa jatkoa!

  • maija

   Hän on kyllä kätevä käsistään, ja intoakin on piisannut vielä ainakin toistaiseksi. 🙂 Ja heh, näinhän se on että eipä ne hommat sujuisi niinkään joustavasti nälässä ja sotkussa. Kaipa siis jonkun on tämäkin puoli hoidettava. 😉 Nyt sentään maalaushärdelli pyörähtää käyntiin ja hommia piisaa taas tällekin emännälle.

   Mukavaa loppukesää sinulle, nytpä se kesä vasta ilmojen puolesta tuntuu alkavan.

 5. Saara

  Innolla ja vähän kateudesta vihreänä seurailen teidän projektia! Osaatkohan yhään sanoa (edes karkeasti arvioida), että mitä purku- ja eristämis-, ym. "pohjatyöt" maksoivat?

 6. TAPAHTUNUT VUONNA 2015 – Pihkala

  […] ensin pohjamaalata, ja sitten vielä pintamaalata paikassaan. Aloin kirjoitella blogiin viikottaisia remonttikuulumisia ja katsastin varteenotettavia laattoja ja kylppärinkalusteita. Välillä oli pakko myös […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *