REMONTTIKUULUMISET VKO 3

Mukavaa sunnuntaita, tänään on vuorossa taas tuttuun tapaan perinteinen sunnuntainen raksapostaus. Tämä viikko olikin kiireinen, ensi viikolla nimittäin seiniin tullaan puhaltamaan lisäeristys ja tähän mennessä kaikki koolaukset, sähkövedot ja seinänrungot tulisi olla valmiina. Kurkataanpas tarkemmin, missä merkeissä tämä viikko sujui:

remppavko3_2_800-683x1024.jpg

Olohuoneen ja ruokatilan välinen seinä uusittiin kokonaan. Seinää jouduttiin koloamaan isomman oviaukon vuoksi, tämä teki seinästä sen verran huteran, ettei se enää kantanut. Lisäksi vanhat seinähirret olivat vaarallisen lähellä takkaa, miltei sen sivussa kiinni. Vanha seinä oli vieläpä 14 cm vinossakin, joka olisi puolestaan hankaloittanut lattian tekoa; yhtä kaikki, ainoa (tai ainakin järkevin) vaihtoehto oli uusia seinä kokonaan.

remppavko3_6_800.jpg

Sähkövetojen teko jatkui, mutta ne eivät vielä täysin valmistuneet. Puuhaa riittää vielä ensi viikon alkuunkin. Yläkerta on nyt kuitenkin kokonaan valmis, samoin alakerran isot huoneet. Lamppujen, katkaisimien ja pistokkeiden paikat on nyt lyöty lukkoon, eikä niitä enää juuri muuteta. Erityisen huolella sai mitata seinävalaisimien paikkoja, näitä tulee meille makuuhuoneeseen, yläkerran aulaan ja ruokailutilaan. Toivon mukaan paikat osuivat nyt oikeaan!

remppavko3_7_800.jpg
remppvko3_9_800-683x1024.jpg

Myös keittiön ja ruokailutilan välinen seinä uusittiin samasta syystä kuin toinenkin väliseinä; vanha väliseinä ei enää kantanut riittävästi uusia rakenteita. Seinän teon myötä keittiön mitatkin varmistuivat, joten tarkempia suunnitelmia keittiönkin osalta pääsee vihdoin tekemään. Tähän liittyen minulla onkin jo paljon suunnitelmia enkä malttaisi odottaa, että niitä päästään toteuttamaan.

remppavko3_8_800.jpg

Tässä keittiön huuva, joka meillä on tarkoitus jättää paikalleen. Nykyisellään se on toki aika rujon näköinen ja vaatii aika isoa entrausta, mutta eiköhän tuosta vielä ihan kelpo huuvan saa. Minusta on kiva, että näkyviin jää palanen talon vanhaa historiaa; muutoin kun keittiö on uusi ja aika yksinkertainen. Huuvan alle tulee pitkä taso, eikä sen viereen lainkaan yläkaappeja, näin ilme pysyy sopivan kevyenä.

remppavko3_4_800-683x1024.jpg

remppavko3_3_800.jpg
remppavko3_5_800-683x1024.jpg
 

Myös yläkerrassa on riittänyt hommia. Tässä tulevan kylppärin runkoa – tilaa on vähän ja mitoitus tosi tiukka, mutta eiköhän tuosta vielä ihan toimiva arkikylppäri synny. Lattiakaivo on tilattu, mutta se jää nähtäväksi milloin päästään lattiavalun kimppuun. Luulen, että to do -listalla on aika paljon tehtävää vielä tätä hommaa ennen…

remppavko3_1_800.jpg

Tämän viikon mukavin tapaus oli kuitenkin kuistin ikkunat; lähetys saapui loppuviikosta, ja siinä ne nyt ovat! Ikkunoiden asennus jäi nyt ensi viikkoon, mutta olipas kiva nähdä jo ikkunat valmiina. Ainakin näin muovin läpi katsottuna olen oikein tyytyväinen mittasuhteisiin… Ensi sunnuntain raportissa ikkunat ovat varmastikin jo paikoillaan, saatanpa tosin vilauttaa lopputulosta jo tuotakin ennen. Pysykääpä siis linjoilla.

Kommentit (12)
  1. Ikkunat näyttävät ihastuttavilta jo nyt!

    1. Joo, minäkin olen niihin tosi tyytyväinen. Mutta kunnollahan mittasuhteet jne. näkee vasta kun ovat paikallaan, eli ehkä jo huomenna. 🙂

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    24.1.2016, 08:21

    Onko tuon huuvan alla puuhella?

    1. On ollut, mutta ei ole enää. Joku innokas remontoija on jyrännyt sen matalaksi joskus männä vuosina, 80-luvulla veikkaisin. Seinässä on vielä vanhat valkoiset kaakelit, mutta niidenkin päälle on liimattu kasarilaattaa niin tiukkaan, että vanhoja on mahdoton ottaa näkyviin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *