Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 3

Mukavaa sunnuntaita, tänään on vuorossa taas tuttuun tapaan perinteinen sunnuntainen raksapostaus. Tämä viikko olikin kiireinen, ensi viikolla nimittäin seiniin tullaan puhaltamaan lisäeristys ja tähän mennessä kaikki koolaukset, sähkövedot ja seinänrungot tulisi olla valmiina. Kurkataanpas tarkemmin, missä merkeissä tämä viikko sujui:
Olohuoneen ja ruokatilan välinen seinä uusittiin kokonaan. Seinää jouduttiin koloamaan isomman oviaukon vuoksi, tämä teki seinästä sen verran huteran, ettei se enää kantanut. Lisäksi vanhat seinähirret olivat vaarallisen lähellä takkaa, miltei sen sivussa kiinni. Vanha seinä oli vieläpä 14 cm vinossakin, joka olisi puolestaan hankaloittanut lattian tekoa; yhtä kaikki, ainoa (tai ainakin järkevin) vaihtoehto oli uusia seinä kokonaan.
Sähkövetojen teko jatkui, mutta ne eivät vielä täysin valmistuneet. Puuhaa riittää vielä kellarin osalta ensi viikon alkuun. Yläkerta on nyt kuitenkin kokonaan valmis, samoin alakerran isot huoneet. Lamppujen, katkaisimien ja pistokkeiden paikat on nyt lyöty lukkoon, eikä niitä enää juuri muuteta. Erityisen huolella sai mitata seinävalaisimien paikkoja, näitä tulee meille makuuhuoneeseen, yläkerran aulaan ja ruokailutilaan. Toivon mukaan paikat osuivat nyt oikeaan!
Myös keittiön ja ruokailutilan välinen seinä uusittiin samasta syystä kuin toinenkin väliseinä; vanha väliseinä ei enää kantanut riittävästi uusia rakenteita. Seinän teon myötä keittiön mitatkin varmistuivat, joten tarkempia suunnitelmia keittiönkin osalta pääsee vihdoin tekemään. Tähän liittyen minulla onkin jo paljon suunnitelmia enkä malttaisi odottaa, että niitä päästään toteuttamaan.
Tässä keittiön huuva, joka meillä on tarkoitus jättää paikalleen. Nykyisellään se on toki aika rujon näköinen ja vaatii aika isoa entrausta, mutta eiköhän tuosta vielä ihan kelpo huuvan saa. Minusta on kiva, että näkyviin jää palanen talon vanhaa historiaa; muutoin kun keittiö on uusi ja aika yksinkertainen. Huuvan alle tulee pitkä taso, eikä sen viereen lainkaan yläkaappeja, näin ilme pysyy sopivan kevyenä.
Myös yläkerrassa on riittänyt hommia. Tässä tulevan kylppärin runkoa – tilaa on vähän ja mitoitus tosi tiukka, mutta eiköhän tuosta vielä ihan toimiva arkikylppäri synny. Lattiakaivo on tilattu, mutta se jää nähtäväksi milloin päästään lattiavalun kimppuun. Luulen, että to do -listalla on aika paljon tehtävää vielä tätä hommaa ennen…
Tämän viikon mukavin tapaus oli kuitenkin kuistin ikkunat; lähetys saapui loppuviikosta, ja siinä ne nyt ovat! Ikkunoiden asennus jäi nyt ensi viikkoon, mutta olipas kiva nähdä jo ikkunat valmiina. Ainakin näin muovin läpi katsottuna olen oikein tyytyväinen mittasuhteisiin… Ensi sunnuntain raportissa ikkunat ovat varmastikin jo paikoillaan, saatanpa tosin vilauttaa lopputulosta jo tuotakin ennen. Pysykääpä siis linjoilla.

Kommentit (12)

 1. Anna-Liisa

  Ikkunat näyttävät ihastuttavilta jo nyt!

  • maija

   Joo, minäkin olen niihin tosi tyytyväinen. Mutta kunnollahan mittasuhteet jne. näkee vasta kun ovat paikallaan, eli ehkä jo huomenna. 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta

  Onko tuon huuvan alla puuhella?

  • maija

   On ollut, mutta ei ole enää. Joku innokas remontoija on jyrännyt sen matalaksi joskus männä vuosina, 80-luvulla veikkaisin. Seinässä on vielä vanhat valkoiset kaakelit, mutta niidenkin päälle on liimattu kasarilaattaa niin tiukkaan, että vanhoja on mahdoton ottaa näkyviin…

 3. Anonyymi

  Iso ja kokonaisvaltainen remontti – mutta lopputulos varmasti palkitsee! Kuinka kauan on arvioitu vielä kestävän, että pääsette muuttamaan sisään?

  • maija

   Näin toivotaan! 🙂 Mitään tarkkoja aikatauluja meillä ei ole, mutta luulisin että muuttoa voitaisiin ajatella tuossa kesän korvilla. Riippuen toki siitä, että muutammeko vielä vähän keskeneräiseen taloon vai yritämmekö saada kaiken valmiiksi ennen muuttoa…

 4. Heidi

  Voi ku kivalta toi takka näyttää.
  Mitä puhallusvillaa teille tulee seiniin?
  Todella mittavaa remppaa teette mutta lopputulos varmasti palkitsee tuhannesti.
  Teetkö vielä rempan valmistuttua kokonaisvaltaisen ennen jälkeen postauksen? Talo ainakin ulkoa oli aikast hurjassa kunnossa kun sen ostitte( jos oikein muistan).

  • maija

   Seiniin puhalletaan ekovillaa, sitä on tuolla allakin levytavarana. Lisäeristyksen olisi voinut laittaa alempien kerroksien tapaan villalevyinäkin, mutta todettiin, että puhallus sujuu niin paljon nopeammin ja lopputulos on tiiviimpi, sähköjohtoja varten kun villaa olisi joutunut kuitenkin koloamaan.

   Joo, teen ehdottomasti ennen-jälkeen postauksia kun siihen asti päästään. Jaan varmaan nämä vähän eri osa-alueisiin, julkisivut ja huonetilat vähän omiksi jutuikseen.

 5. Sukhimatot

  Nämä on aina mielenkiintoista luettavaa – ja kuistin ikkunat näyttävät ihanilta!

  • maija

   Kiva kuulla! Ja juu, nyt vain odottelen, että mies ennättäisi asentaa ne paikalleen. Toivottavasti jo huomenna onnistaa. 🙂

 6. Katja Taskinen

  Ei voi kun ihailla ��Itse niin haluaisin vanhan talon kimppuun, mutta perheen elämä on vain sellainen ettei voi. Kaikki pitäisi teettää vieraalla ja kaikkihan sen tietää mitä se maksaa.. Niinpä tyydyimme uuteen taloon. Muuttoon 4 viikkoa ja 6 pvää, ikävä on rintsikkaa mitä sinun inspiroimana rempattiin. Tilat vain ei enää sopineet ja autotalli oli saatava. Nyt ollaan matkalla kohti tuntematonta ��

  • maija

   No joo, eipä tällaiseen remonttiin kannata juuri lähteä, jos työt joutuu teettämään vieraalla. Nytkin vaikka osaamista löytyy omasta takaa, saa laskea budjetit kyllä todella tarkkaan… Elämäntilanteenhan mukaan nuo asunnot on valittava, meillä taas juuri nyt oli sellainen vaihe, että tällaiseen oli mahdollisuus lähteä.

   Minusta kyllä uusi talo kuulostaa aika ihanaltakin – mikä vapaus valita itselle juuri ne toimivimmat ratkaisut! Ja muuttokin jo noin lähellä, ai että. Onnea sinne uusiin tuuliin1

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *