REMONTTIKUULUMISET VKO 29

Svedbergs
Mukavaa sunnuntaita, taas on vuoro kerrata raksan sunnuntaikuulumiset ja viikon remonttitapahtumat. Aloitetaanpa ne vaikkapa tällä kertaa marmorin keskeltä, sillä viikko kului vessahommissa niin ylhäällä kuin alhaallakin.
Allaskalusteen asentamisen myötä yläkerran kylppäri on vailla enää peiliovia ja lasihyllyjä, jotka tulevat tuohon koloon. Tässähän peiliovet on tarkoitus propata suoraan marmoriin ja lasihyllyt kiinnittää niin, että tuo marmorinen tausta jää näkyviin  myös kaapin sisälle. Myös jonkinlainen suihkuovi/lasiseinä pitäisi tilaan hommata, sitten ollaankin tämän suhteen jo valmiita. Aikamoista.
Tapwell
Birillo
Viikolla paikalleen löysi niin allashana kuin laatikoston viimeisetkin osat. Hana on Tapwellin Birillo, halusin tuonne mahdollisimman yksinkertaisen ja klassisen kromihanan. Laatikoston kromisesta lankavetimestä tykkään myös kovin, se on sopivan simppeli ja vanhaan taloon sopiva. Vakiona tuossa Svedbergin kalusteessa oli kulmikas perusmalli, mutta tämä lankavedin oli saatavilla lisätilauksesta. Heti paljon parempi! Tokihan tuohon olisi voinut laittaa minkä vetimen hyvänsä, mutta tällä kertaa sopiva löytyi suoraan samalta valmistajalta. Hyvä näin.
Yläkerran paloikkunakin toimitettiin ja se asennettiin vihdoin paikkaansa. Tämä seinustahan vaati naapuritalon läheisyyden vuoksi paloseinän ja sitä myötä myös paloikkunan, ja sopivan metsästys meinasi olla kinkkinen homma. Ikkunan ulkopokat tilattiin Sydänpuulta, jotta julkisivut pysyvät yhtenäisenä, mutta sisäpoka tulikin sitten olla yhtenäistä palolasia. Pelkkiä paloikkunaksi hyväksyttyjä sisäpokia oli aika hankala löytää, useimmat valmistajat tarjosivat vain kokonaista ikkunapakettia ja hinta oli tuolloinkin posketon. Sopiva sisäikkuna saatiin vihdoin tilattua Piklakselta ja siinä se nyt on. Eihän se mikään nätti ole, mutta rakennusmääräykset ovat mitä ovat, ei niille mitään voi. Täytyy varmaan hommata tuon eteen vain astetta peittävämmät verhot… 😉
Tässä puolestaan vähän laajempaa kuvaa alakerran allaskaapistosta. Ikkunasmyygit pitäisi maalata ja tuo allastaso myös, sittenpä aletaan olla valmiita tämänkin suhteen. Ikkunaan ajattelin ihan peittävyyssyistä sellaisia vanhan ajan salusiiniverhoja, saavat olla henkäyksen kevyttä valkoista pellavaa. Ne pehmentävät varmasti aika kivasti tuota tunnelmaa, ja häivyttävät myöskin tuota tasoeroa ikkunapenkin ja allaskalusteen välillä.
malja-allas
Tässä allas vielä paremmassa esittelyssä. Se ei ole vielä asennettu lopullisesti, mutta reiät altaalle ja hanalle on tehty jo valmiiksi. Allas on Alapen valmistaja ja materiaaliltaan emalia, tykkään sen simppelistä muodosta aika kovin. Ohut musta raitakin altaan alla yhdistyy ihan kivasti lattialaattaan ja tuo vähän kontrastia vessaan. Moderneja juttuja saa toki olla mukana, ettei turhan perinteiseksi mene.
Captains leg
Allaskalusteen jalat tilasin Superfrontista. Ne ovat minusta aika kiva pieni yksityiskohta, vaikka eivät kalusteen alta ihan kaikista kulmista näykään. Myös iso pallomainen messinkivedin on samasta paikasta. Runko ovineen ja sivulevyineen onkin sitten Ikean edullista Metod-sarjaa, pienellä tuunaamisella se taipuu kivasti monenlaiseen käyttöön.
Näiden kuvien lisäksi viikolla on puuhailtu mm. sähköjen ja iv-juttujen parissa, pähkäilty keittiön huuvaa, tehty yläkerran ikkunasmyygejä ja kaikkea pientä, mutta ei niin kiinnostavaa raportoitavaa vielä näiden ohella. Ensi viikolla onkin sitten jännät paikat, silloin ajattelimme aloittaa lattian lipeöimisen. Mahtavaa saada vihdoin pahvit pois lattiasta, sisätilat kohenevat tämän jälkeen varmasti ihan silmissä. Lipeöinnistä on kyselty sen verran paljon, että siitä on tulossa kokonaan oma postauksensa. Jotenka palataanpa taas astioille hieman tuonnempana!
Kommentit (8)
 1. Vilja @ muotoseikka
  25.7.2016, 07:01

  Kyllä sinä nämä materiaalihommat osaat. Huikeaa jälkeä!

  1. Kiitos tuhannesti, Vilja!

 2. Hannele Ruusukummusta
  25.7.2016, 08:07

  En ole kuullutkaan paloseinästä…tai siis, huoneisiin vaadittavasta paloseinästä ja ikkunasta.
  Tuo pesuallas on ihana ja tykkään erityisesti noista kaapin jaloista..:)

  1. Joo tuo paloseinä on kyllä vähän hassu juttu. Rakennusmääräykset vaativat sen, kun kyseessä on tiheästi rakennettu puutaloalue ja viereinen rakennus sijaitsee lähellä. Muistaakseni pienin sallittu etäisyys rakennuksesta rakennukseen on 8 m, jos tämä ei ylity, vaaditaan tuohon kohtaan rakenteilla/remontissa olevaan taloon määräysten mukainen palon estävä tai paloa hidastava seinä. Jos remonttia ei olisi tehty, ei paloseinää olisi luonnollisesti tarvinnut tehdä… Vähän säätöä ja ylimääräisiä kuluja tästä on tullut (tuo ikkuna oli esimerkiksi turkasen kallis), mutta onpahan nyt tehty ja kaikki niin kuin kuuluu.

   Minäkin tykkään noista jaloista, harmi vaan, että eivät näy kovin selvästi kun yläviistosta katselee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *