Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 28

Mukavaa sunnuntaita! Seuraavana on luvassa taas tuttuun tapaan katsaus meidän viikon remonttikuulumisiin. Viikon aikana hommia tehtiin vähän siellä sun täällä, ja muutama tavarantoimituskin tuli perille. Tuloksena oli siis taas astetta valmiimpia paikkoja ja mukavaa odotettavaa, kun uusia juttuja asennettiin paikalleen.
Keittiön laatoitus alkoi, ja tason taustaseinä sai ylleen valkoista 15×15 cm kokoista peruslaattaa tiililadonnalla. Tämä oli yksi viikon näkyvimmistä ja kiistatta myös odotetuimmista askareista, keittiön ilme muuttui ja siistiytyi heti huomattavasti, kun laatta asennettiin tason taustaseinään.
Suora ladontatyylikin oli pitkään vaihtoehtona, mutta valitsin sitten kuitenkin lopulta tiililadonnan. Ja hyvä näin. Siinä missä suora ladonta on skarppi ja graafinen, tuo tiililadonta tilaan vähän pehmeämpää tunnelmaa ja bistrohenkeä, juurikin vanhaan taloon sopivasti.
Laatoitus tehtiin ohuella 2 mm saumalla, jotta sauma ei olisi niin hallitsevassa osassa laatoitusta. Sauman sävyksi ajattelin marmorinvalkoista, sillä en halua saumaan kovaa kontrastia. Ihan puhtaan valkoista en taida kuitenkaan huolia, sillä vaikka se kaunis onkin, on ihan vitivalkoinen sauma vähän hankala puhtaanapidettävä. Vanhassa keittiössämme tällainen oli, ja liesitason taustan saumat muistuttivat loppuvaiheessa enemmänkin vaaleanharmaata…
Tällä hetkellä laatoitus on edennyt puoleen väliin seinää asti, tuosta se on tarkoitus jatkaa vielä ylöspäin. Ensin täytyy kuitenkin vähän modifioida vasemmalta pilkistävää huuvaa, sen alareuna on nimittäin juuri nyt kriittisellä korkeudella – suoraan otsan kohdalla. Koska vanha huuva on normaaleja liesikupuja syvempi ja sen reuna ulottuu aina kaapistojen reunaan saakka, saa ruokaa laittaessaan olla tarkkana. Eiköhän tuohon kuitenkin jotakin keksitä ja huuvan reunaa saada nostettua edes kriittisten senttien verran ylöspäin, täytyy vain ensin tuumata kuinka reunan saa lyhennyksen jälkeen taas siistin näköiseksi.
Minä jatkoin puolestani ikkunoiden parissa, ja sain urakan valmiiksi. Nyt olisi kitattavana ja maalattavana ”enää” jalka- ja ovilistat, jotka asennetaan vasta vähän tuonnempana. Välioviakin pitäisi alkaa maalailemaan, jotta nekin saataisiin jo kohtapuoliin paikkansa. Oviproggiksessa on kuitenkin vielä puuduttavan monta vaihetta, pitäisikin kirjoitella tästä projektista tässä joku kerta. Vanhojen peiliovien kunnostaminen ei kyllä käy ihan käden käänteessä, sen voin todeta jo nyt.
Alakerran pikkuvessassakin puuhailtiin, seinälaatat saumattiin ja seinä-wc:n kotelo rakennettiin. Heti alkuviikosta pääseekin saumaamaan nuo viimeiset kotelon saumat sekä asentamaan pönttöä. Allaskalustekin on jo hankittuna, sen kanssa vähän sävellettiin ja hankittiin osaset useammasta paikkaa. Tästäkin lisää juttua tulossa jahka kaluste on koossa ja puuttuva taso siihen hankittu.
Viikon aikana sähkömieskin sai hommia mukavasti eteenpäin, osaan huoneista asennettiin jo pistorasiatkin. Sähkökalusteiksi valitsimme klassisen 1930-mallin Berkeriltä, kyllä vain pistorasiakin voi olla kaunis! Olipa muuten hankala valita kalusteiden väri kahden yhtä ihanan eli valkoisen ja mustan väliltä. Päädyttiin lopulta klassiseen valkoiseen, ja on se vain paikassaan freesi. Sähköjutuistakin on tulossa lisää tarinaa tuota pikaa, jahka hommat vielä pikkuisen edistyvät talolla, silloin tulevat myös sähkökalusteet vähän tarkempaan esittelyyn.
Viikon aikana toimitettiin myös uusi parvekkeen ovemme. Vanha ei ollut eristetty, joten sen paikalleen jättäminen ei käynyt päinsä.  Uusi malli mukailee vanhaa, mitä nyt lasiaukot ovat vähän suurentuneet maksimaalisen valonsaannin takia. Ja kyllä vain yläkerran aula valastuikin oven asennuksen jälkeen, ja lisääntyneen valon myötä tilakin tuntui heti paljon avarammalta. Väriksi valitsimme saman vihreän kuin ulko-ovessamme, ja yllättävän hyvin väri istuikin tilaan myös sisäpuolelta katsottuna. Tumma ovi jämäköittää kokovalkeaa aulaa, mutta on kuitenkin tarpeeksi murrettu ja pehmeä. Juuri sopiva, hillitty kontrasti.
Tänään sunnuntaipuuhana asensimme puolestaan yläkerran kylppärin allaskalustetta. Pieni tila rajoitti kalusteen valintaa ja mittojen kanssa piti olla erityisen tarkkana, sopivan kokoinen kaluste löytyi lopulta Svedbergsin uudesta Frama-sarjasta. Sarja on suunniteltu erityisesti pieniin kylpyhuoneisiin ja siitä löytyy leveyksiä viiden sentin välein aina 45-senttisistä kalusteista lähtien. Meille sopiva koko oli tasan 50 senttiä, ei enempää eikä mielellään vähempääkään maksimaalisen säilytystilan saamiseksi. Ja sellainenhan löytyi, vieläpä kompaktilla 35 cm runkosyvyydellä.
Nyt kaluste on paikallaan laatikkoa ja etulevyä lukuunottamatta, ensi viikolla tuohon täytyy asentaa vielä vesilukko ja hana. Sittenpä saadaan tuokin jo käyttöön. Muita ensi viikon hommia on tietysti keittiön laatoituksen jatkaminen ja pikku-wc:n viimeistely, voisikohan sitten tämän jälkeen vihdoin siirtyä jo lattian kimppuun…? Tätä puuhaa odottelen jo erityisen innokkaasti.
Palaillaan taas remppajuttujen pariin ensi viikolla, mukavaa alkavaa viikkoa teille!
My renovation stories from last week. Things have progressed well although there is still plenty of work to be done. But luckily the story continues next week…

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Kaunista on! Tuleeko yläkerran kylpyhuoneeseen suihkuun jokin lasiseinämä tms.?

  • maija

   Kiitos! Joo, pakko sellainen on laittaa, muuten vesi uittaa heti kynnyksen alle. Ajattelin ensin simppeliä kaksiosaista liukuovea, joka ei veisi tilaa kun suihkua ei käytetä, mutta tämän kanssa kulkuaukoksi jää vähän turhan pieni väli. Ehkä täytyy vain hommata joko kolmiosainen liukuovi tai joku taitettava malli… Vinkkejä otetaan vastaan! 🙂

 2. Anonyymi

  Ihanaa seurata teidän mega-projektia! Ei kyllä ole epäilystäkään: teille tulee se Suomen Kaunein Koti. ;D
  t. Sanna

  • maija

   Voi kiitos, Sanna! Tuosta en tiedä, mutta aika lähelle se oma unelmien koti kuitenkin. 🙂 Mutta kyllä saisi tämä megaprojekti jo hiljalleen loppua… 😀

 3. Design Wash

  Ihania valintoja! Meillä on nyt edessä valtava remppaprojekti, täältä haen sitten inspiraatiota, kun homma lähtee liikkeelle 🙂

  • maija

   No ilman muuta! 🙂 Tsemppiä sinne urakkaan, tuo alun suunnitteluvaihe on kyllä kivan kutkuttavaa aikaa. Vaihtoehdot ovat vielä ihanasti avoinna eikä rempparealismikään ole vielä iskenyt päälle :))

 4. Vanha Jäärä

  En ole tainnut missään vaiheessa kommentoida, että tätä teidän projektia on tavattoman mielenkiintoinen seurata, kun siinä rempataan KAIKKI! Ja lisäksi näyttää tulevan todella tyylikästä jälkeä! 🙂

  • maija

   Kiva kuulla, kiitos! Joo, aika kokonaisvaltainen tämä remontti on kyllä ollut, ja ehkä juuri siksi mukava seurattavakin. Varsinkin nyt, kun alkaa olla enemmän valmista pintaa, jota näyttää. Yritän kertoa tapahtumista ja edistymisistä realistisesti aina askel kerrallaan, pelkkä valmiin lopputuloksen näyttäminen olisi minusta tehnyt projektin aika ohuen tuntuiseksi ja tylsäksi seurattavaksi… Realismi kuuluu remppajuttuihin, eikös! 🙂

 5. Hannele Ruusukummusta

  Tuo tiililadon on kiva! Ja yläkerran marmorikaakelit..:)

  • maija

   Kiitos! Tuo tiililadonta oli taas sarjassamme vaikeita valintoja: kiva lopputulos olisi tullut yhtälaisesti myös suoralla ladonnalla, tunnelma vaan olisi ollut vähän erilainen. Kun vaihtoehtoina on kaksi hyvää, on päätös pakko tehdä puhtaasti fiilispohjalta… Tällä kertaa pehmeämpi tunnelma voitti, hyvä näin. 🙂

 6. Suvi / zubiscorner.blogspot.fi

  Voi miten mahtavan näköinen tuo 15×15 tiililadonta. Erityisen ihanalta näyttää myös yläkerran tumma ovi. Ihan mieletöntä tulee.

  • maija

   Kiitos Suvi! Tuo ovi on mun uusi lemppari, se tuo jotenkin tosi kivaa kontrastia tuohon valkoiseen aulaan. Ja valoa myös, se on aina hyvä juttu. 🙂

 7. Anna

  Kaunista, kertakaikkiaan, aivan vilpittömästi! Tyylikkään ajattomia ratkaisuja, jotka tukevat talon arkkitehtuuria, samalla mukana hieman persoonallista trendikkyyttä. Tässä kohteessa marmorivalinnat näyttävät ja tuntuvat harkituilta ja kohteeseen sopivilta, jokainen pienikin detalji on mietitty. Käsityön laadulle vielä iso peukku!

  • maija

   Kiitos Anna ihanista sanoistasi! Juuri tuota on haettu; ennen kaikkea talon arkkitehtuurin mukaisia ratkaisuja, mutta pikkuisen toki raikkautta ja tätäkin hetkeä – nämäkin valinnat kuitenkin talon henkeä mukaillen. On ollut kyllä ihana päästä tekemään tällaista projektia, jossa on saanut miettiä ratkaisut jokainen detalji kerrallaan, harvoin suunnittelutöissä lähdetään kuitenkaan ihan näin tarkkaan, aikaa vievään suunnitteluun ja/tai toteutukseen.

   Välitän kehut miehelle, hän tuosta työn laadusta kuitenkin suurimmaksi osaksi vastaa. 🙂 On kyllä tehnyt hienoa työtä!

 8. Mäen rinteen alla

  Niin raikasta, kaunista ja tyylikästä! Ehdottoman varmalla tyylitajulla?

  • maija

   Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! 🙂 Mahtavaa, kun oma työ alkaa vihdoin konkretisoitua.

 9. Anonyymi

  Kiitos inspiroivasta blogistasi! Mikä tuo oven vihreä sävy on? Se on kaunis.

  • maija

   Kiitos itsellesi kivasta kommentista 🙂 Ovi on maalattu Tikkurilan sävyllä X495, sävy on sama kuin ulko-ovessamme.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *