REMONTTIKUULUMISET VKO 28

Mukavaa sunnuntaita! Seuraavana on luvassa taas tuttuun tapaan katsaus meidän viikon remonttikuulumisiin. Viikon aikana hommia tehtiin vähän siellä sun täällä, ja muutama tavarantoimituskin tuli perille. Tuloksena oli siis taas astetta valmiimpia paikkoja ja mukavaa odotettavaa, kun uusia juttuja asennettiin paikalleen.
Keittiön laatoitus alkoi, ja tason taustaseinä sai ylleen valkoista 15×15 cm kokoista peruslaattaa tiililadonnalla. Tämä oli yksi viikon näkyvimmistä ja kiistatta myös odotetuimmista askareista, keittiön ilme muuttui ja siistiytyi heti huomattavasti, kun laatta asennettiin tason taustaseinään.
Suora ladontatyylikin oli pitkään vaihtoehtona, mutta valitsin sitten kuitenkin lopulta tiililadonnan. Ja hyvä näin. Siinä missä suora ladonta on skarppi ja graafinen, tuo tiililadonta tilaan vähän pehmeämpää tunnelmaa ja bistrohenkeä, juurikin vanhaan taloon sopivasti.
Laatoitus tehtiin ohuella 2 mm saumalla, jotta sauma ei olisi niin hallitsevassa osassa laatoitusta. Sauman sävyksi ajattelin marmorinvalkoista, sillä en halua saumaan kovaa kontrastia. Ihan puhtaan valkoista en taida kuitenkaan huolia, sillä vaikka se kaunis onkin, on ihan vitivalkoinen sauma vähän hankala puhtaanapidettävä. Vanhassa keittiössämme tällainen oli, ja liesitason taustan saumat muistuttivat loppuvaiheessa enemmänkin vaaleanharmaata…
Tällä hetkellä laatoitus on edennyt puoleen väliin seinää asti, tuosta se on tarkoitus jatkaa vielä ylöspäin. Ensin täytyy kuitenkin vähän modifioida vasemmalta pilkistävää huuvaa, sen alareuna on nimittäin juuri nyt kriittisellä korkeudella – suoraan otsan kohdalla. Koska vanha huuva on normaaleja liesikupuja syvempi ja sen reuna ulottuu aina kaapistojen reunaan saakka, saa ruokaa laittaessaan olla tarkkana. Eiköhän tuohon kuitenkin jotakin keksitä ja huuvan reunaa saada nostettua edes kriittisten senttien verran ylöspäin, täytyy vain ensin tuumata kuinka reunan saa lyhennyksen jälkeen taas siistin näköiseksi.
Minä jatkoin puolestani ikkunoiden parissa, ja sain urakan valmiiksi. Nyt olisi kitattavana ja maalattavana ”enää” jalka- ja ovilistat, jotka asennetaan vasta vähän tuonnempana. Välioviakin pitäisi alkaa maalailemaan, jotta nekin saataisiin jo kohtapuoliin paikkansa. Oviproggiksessa on kuitenkin vielä puuduttavan monta vaihetta, pitäisikin kirjoitella tästä projektista tässä joku kerta. Vanhojen peiliovien kunnostaminen ei kyllä käy ihan käden käänteessä, sen voin todeta jo nyt.
Alakerran pikkuvessassakin puuhailtiin, seinälaatat saumattiin ja seinä-wc:n kotelo rakennettiin. Heti alkuviikosta pääseekin saumaamaan nuo viimeiset kotelon saumat sekä asentamaan pönttöä. Allaskalustekin on jo hankittuna, sen kanssa vähän sävellettiin ja hankittiin osaset useammasta paikkaa. Tästäkin lisää juttua tulossa jahka kaluste on koossa ja puuttuva taso siihen hankittu.
Viikon aikana sähkömieskin sai hommia mukavasti eteenpäin, osaan huoneista asennettiin jo pistorasiatkin. Sähkökalusteiksi valitsimme klassisen 1930-mallin Berkeriltä, kyllä vain pistorasiakin voi olla kaunis! Olipa muuten hankala valita kalusteiden väri kahden yhtä ihanan eli valkoisen ja mustan väliltä. Päädyttiin lopulta klassiseen valkoiseen, ja on se vain paikassaan freesi. Sähköjutuistakin on tulossa lisää tarinaa tuota pikaa, jahka hommat vielä pikkuisen edistyvät talolla, silloin tulevat myös sähkökalusteet vähän tarkempaan esittelyyn.
Viikon aikana toimitettiin myös uusi parvekkeen ovemme. Vanha ei ollut eristetty, joten sen paikalleen jättäminen ei käynyt päinsä.  Uusi malli mukailee vanhaa, mitä nyt lasiaukot ovat vähän suurentuneet maksimaalisen valonsaannin takia. Ja kyllä vain yläkerran aula valastuikin oven asennuksen jälkeen, ja lisääntyneen valon myötä tilakin tuntui heti paljon avarammalta. Väriksi valitsimme saman vihreän kuin ulko-ovessamme, ja yllättävän hyvin väri istuikin tilaan myös sisäpuolelta katsottuna. Tumma ovi jämäköittää kokovalkeaa aulaa, mutta on kuitenkin tarpeeksi murrettu ja pehmeä. Juuri sopiva, hillitty kontrasti.
Tänään sunnuntaipuuhana asensimme puolestaan yläkerran kylppärin allaskalustetta. Pieni tila rajoitti kalusteen valintaa ja mittojen kanssa piti olla erityisen tarkkana, sopivan kokoinen kaluste löytyi lopulta Svedbergsin uudesta Frama-sarjasta. Sarja on suunniteltu erityisesti pieniin kylpyhuoneisiin ja siitä löytyy leveyksiä viiden sentin välein aina 45-senttisistä kalusteista lähtien. Meille sopiva koko oli tasan 50 senttiä, ei enempää eikä mielellään vähempääkään maksimaalisen säilytystilan saamiseksi. Ja sellainenhan löytyi, vieläpä kompaktilla 35 cm runkosyvyydellä.
Nyt kaluste on paikallaan laatikkoa ja etulevyä lukuunottamatta, ensi viikolla tuohon täytyy asentaa vielä vesilukko ja hana. Sittenpä saadaan tuokin jo käyttöön. Muita ensi viikon hommia on tietysti keittiön laatoituksen jatkaminen ja pikku-wc:n viimeistely, voisikohan sitten tämän jälkeen vihdoin siirtyä jo lattian kimppuun…? Tätä puuhaa odottelen jo erityisen innokkaasti.
Palaillaan taas remppajuttujen pariin ensi viikolla, mukavaa alkavaa viikkoa teille!
My renovation stories from last week. Things have progressed well although there is still plenty of work to be done. But luckily the story continues next week…
Kommentit (18)
  1. Kaunista on! Tuleeko yläkerran kylpyhuoneeseen suihkuun jokin lasiseinämä tms.?

    1. Kiitos! Joo, pakko sellainen on laittaa, muuten vesi uittaa heti kynnyksen alle. Ajattelin ensin simppeliä kaksiosaista liukuovea, joka ei veisi tilaa kun suihkua ei käytetä, mutta tämän kanssa kulkuaukoksi jää vähän turhan pieni väli. Ehkä täytyy vain hommata joko kolmiosainen liukuovi tai joku taitettava malli… Vinkkejä otetaan vastaan! 🙂

  2. Ihanaa seurata teidän mega-projektia! Ei kyllä ole epäilystäkään: teille tulee se Suomen Kaunein Koti. ;D
    t. Sanna

    1. Voi kiitos, Sanna! Tuosta en tiedä, mutta aika lähelle se oma unelmien koti kuitenkin. 🙂 Mutta kyllä saisi tämä megaprojekti jo hiljalleen loppua… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *