Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 27

Mukavaa sunnuntaita! Täällä on taas saha laulanut ja maalisuti suihkinut, ja yksi remonttiviikko jälleen takanapäin. Tuntuu, että viikot hujahtavat nyt erityisen nopeaan, aina tuntuu olevan sunnuntai ja remonttikuulumisten aika. Mutta työn touhussahan aika hujahtaa tunnetusti nopeaan… 
Meillä on tarkoitus muuttaa elokuun aikana ja kun tässä aloin laskeskelemaan viikkoja, ei niitä olekaan enää jäljellä kovin monta. Jonkinlainen loppukiri tässä pitänee ottaa, jaiks. Onneksi talolla alkaa olla hommat jo hyvällä mallilla, ja kriittisimmät kohdat eli keittiö ja kylppäri jo varttia vaille valmiit. Se auttaa jo paljon, vaikka tehtävää toki vielä onkin jäljellä.
Tällä viikolla minä jatkoin maalailujen parissa. Viimeistelin kattolistat maalaamalla ne vielä kevyesti toiseen kertaan paikassaan, sillä ensimmäisen kerroksen jäljiltä kitti paistoi vielä paikoitellen ikävästi läpi. Sitten oli aika siirtyä ikkunoiden kimppuun, joiden listoja kittailin ja smyygilautoja pohjamaalasin. Ikkuna-aukoista tuli tämän myötä heti paljon suuremman ja raikkaamman näköiset, vielä entistäkin näyttävämmät.
Keittiökin heleytyi huomattavasti, kun ikkunoiden
puupinnalla olleet smyygit saivat valkoisen värin ylleen. Ensi viikolla
pitäisi sutaista vielä kaikki ikkunasmyygit ja -listat läpi
listamaalilla, jotta kitit saadaan piiloon ja kestävä maalikerros
pintaan.
Muutoin keittiön puolella kiinniteltiin loppuja vetimiä ja maalailtiin aamiaiskaapin sisuskaluja. Maalasimme aamiaiskaapin taustan ja hyllyt samalla sävyllä kuin keittiön ovet ja rungot, näin ne sulautuvat kauniisti keittiökaappeihin myös auki ollessaan. Vaikka kaappiin tulevat tavarat peittävätkin suurilta osin taustaseinän, oli minusta näiden osien maalaus todella tärkeä yksityiskohta, kaappi on heti paljon viimeistellymmän näköinen. Tuonne on ilo järjestää aamiaistavarat, ja kaapin voi jättää huoleti myös auki – edellyttäen siis, että sisältö on siististi paikoillaan. 😉
Sähkömieskin piipahti parina päivänä paikalle, ja sähköja saatiin vedettyä jo useaan paikkaan. Samalla asennettiin myös ihkaensimmäiset valaisimet taloon, nimittäin nämä keittiön posliiniset spotit, joista kerroinkin postauksessani männä viikolla. Ovat aika kivat paikallaan! Polttimot tosin vain vielä puuttuvat, nehän vielä tuovat oman lisänsä valaisimien ulkonäköön.
Pikkuvessakin koki edistystä, laatoituksen yläpuoli maalattiin ja pienet boordilaatat asennettiin paikalleen. Vielä laatat pitäisi saumata, sitten päästäänkin tekemään seinä-wc:n koteloa ikkunasmyygejä. Minusta myös tuon ison kattolistan alapuolelle pitäisi asentaa yksi kapea lista lisää, sellainen kuin muuallakin talossa on. Nyt katossa on pelkkä iso holkkalista, ja se on paikassaan ehkä vähän turhan kulmikas… Seinän väriseksi maalatusta listasta ja katosta tuli kuitenkin ihan hauska yksityiskohta, yhtenäinen väritys selkeyttää pientä tilaa kivasti. Erityisen iloinen olen kuitenkin noista boordilaatoista, ne viimeistelivät laatoituksen ja tuovat tilaan mukavaa vanhanajan tunnelmaa.
Kerääntyipäs tähän postaukseen paljon harmaasävyisiä kuvia. Kauttaaltaan näin harmaata meillä ei kuitenkaan kotona tule olemaan, siitä pitää huolen kolmeen huoneeseen tulevat tapetit, kiinteät sisustukselliset jutut ja tietysti kalusteet. Sisustuksen suunnittelu käy parhaillaan jo kuumana, ja joitakin yksittäisiä juttuja olen laittanut jo tilaukseenkin… Niistä lisää aikanaan, ensin laitetaan kuitenkin pinnat kuntoon.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  No nyt on koti kaunistunut kauttaaltaan, ikkunan ympäristöt ovat näemmä huoneen sielu. Voin vain aavistella miten ihanaa tulevien kiriviikkojen jälkeen on muuttaa unelmakotiin oikeasti asumaan!! Hienoa työtä mestariparilta sanoo Jekku

  • maija

   Kiitos Jekku! Kyllä nuo pienet fiksaukset vaan tekevät paljon, ikkunatkin muuttuivat maalauksen myötä ihan huimasti raikkaammaksi. Vielä ikkunaprojekti on vähän kesken, listat ja smyygit odottelevat vielä pintamaalia parissa huoneessa. Mutta eiköhän tuokin homma tämän viikon aikana tule hoidetuksi.

   Ja joo, täällä odotellaan kyllä muuttoa jo kovin kärsimättöminä. Kompaktissa keskustakämpässäkin on ollut mukava asua (aikansa), mutta kyllä olen huomannut, että kaipaan vaan niin kovin ympärille sitä omaa pihaa, edes pientäkin, ja pikkuisen omaa rauhaa. Kerrostaloyksiö alkaa jo vähän ahistaa.. Onneksi ei tarvitse enää kauaa kärvistellä 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta

  Miten sitä voikaan toisen remontista olla näin innostunut…odotan vaan niin muuttoanne..:)

  • maija

   Hih, ihanaa kun elätte täällä niin mukana remontin kulussa 🙂 Ja sanos muuta – muuttoa täälläkin odotellaan jo kovasti… Onneksi siihen ei ole enää mahdoton matka!

 3. Laura

  Näyttää todella kauniilta! Tätä remppaa on aivan ihana seurata. Sunnuntaina tulee jo odoteltua postausta 🙂 Tsemppiä puristukseen ennen muuttoa!

  • maija

   Kiitos Laura, ja kiva kuulla! Olen huomannut sunnuntaisin melkoisen kävijäpiikin blogissa, remonttikuulumiset taitavat olla monen mieleen 🙂 Mukava kun seurailette näin innokkaina meidän remppaa, kivoista kommenteista saa taas ihan uutta puhtia remppailuun!

 4. Anonyymi

  Tuo wc:n boordi todellakin muutti tunnelman heti, kuten myös tumma maali. Teet niin siistiä jälkeä että olisi kiva saada erillinen postaus käyttämistäsi välineistä ja menetelmistä.

  • maija

   Joo näinpä, boordi toi heti sellaisen viimeistellyn tunnelman tilaan. Aluksi sitä ei meinannut löytyä mistään, mutta löysimme sitten vihdoin sopivan mallin ihan toisesta laattakaupasta. Onneksi seinä- ja boordilaattojen välillä ei ole juurikaan värieroa, vaikka eri mallistoista ovatkin 🙂

   Ja kiitoksia toiveesta (ja kehuista toki myös), laitetaan korvan taakse! Tarkoitatko siis erityisesti jotakin tiettyä aihetta tai kohtaa meidän talossa, vai yleisemmin käyttämiäni maalaus- ja muita välineitä…?

 5. Anonyymi

  Minkä kokoista tuo vessan laatta on? Teidän kodista tulee niin ihana! Voin vain kuvitella, miten mahtavaa on päästä tuonne asumaan. Kiva seurata remontin edistymistä ja saada itelle ideoita 50-luvun talon remonttiin. Kiitos. Maria

  • maija

   Voi kiitos, mukava kun seurailet mukana! Ja kiva, jos saat tästä vinkkiä myös omaan projektiin. On kyllä niin mukava kuulla, että omat jutut inspiroivat myös muita. 🙂

   Vessan laatta on kokoa 20×20 cm. Se on peräisin Pukkilasta, mutta tätä peruskokoa löytynee miltei kaikilta valmistajilta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *