Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 26

Hyvää iltaa! Täällä on taas vietetty sunnuntaita perinteisissä merkeissä, eli työmaalla puurtaen. Minä maalasin listoja, ja miehet asensivat keittiön tasoja. Tämän postauksen lopussa on luvassa pieni kurkistus jo niihinkin, joten kannattaa selailla postaus loppuun asti.
Aloitetaanpa viikon remonttikuulumisten kertaus kuitenkin yläkerran kylppäristä, joka koki viikon aikana taas mukavaa edistystä. Tilaan saatiin asennettua vessanpönttö, moni taisikin bongata yllä olevan kuvan jo kuluneella viikolla Instagram-tilini puolelta. Niin luksusta, kun työmaalla on taas vessa käytössä! Ja tilakin on pöntön myötä taas paljon valmiimman oloinen. Kyllä yhdestä pöntöstä voikin olla iloa, heh.
Kuluneella viikolla toimitettiin myös paketillinen tilaamiani hanoja, niiden mukana myös Tapwellin suihku yläkertaan. Tämäkin saatiin jo mukavasti paikalleen, ja loppuviikosta tilassa näytti tältä:
Suihku on paikassaan, enää tilasta puuttuu allaskaluste ja suihkuseinä. Näitä joudumme odottelemaan vielä joitakin viikkoja, mutta mitäs hätiä tässä. Viikon aikana mies naputteli vielä paneelikatonkin paikalleen kylppäriin, vielä siitä puuttuu tosin kattolistat. Ihan siistin näköinen katto toki näinkin on, mutta listat ”istuttavat” perinteiset helmiponttipaneelit ehkä vähän nykyistä paremmin paikalleen. Nyt ne jäävät vielä ehkä vähän irrallisen ja modernin näköiseksi…
Alakerran vessassa puolestaan tasoiteltiin seiniä, ensi viikolla tuo laattojen yläosa pitäisi viimeistellä ja maalata valmiiksi. Väriksi olen kaavaillut aika tummaa, lattialaatoista napattua harmaata, tällä samalla värillä on tarkoitus maalata seinien lisäksi myös tilan katto ja kattolistat. Jännä nähdä, millainen lopputuloksesta tulee!
Viikon aikana aloittelin listojen maalausurakkaa, ruuvinkannat piti saada piiloon ja valkoinen väri yhteensointuvaksi katon kanssa. Urakka alkoi ruuvinreikien kittauksella, jossa vierähtikin tovi jos toinenkin, huh sentään. Parin kittaus- ja hiontakierroksen jälkeen pääsin kuitenkin tänään maalailemaan listoja, ja lopputulos näyttää nyt tältä:
Märkä maali kiiltelee vielä vähän turhan paljon, mutta kyllähän tuo ilme siistiytyi maalauksen myötä aika huomattavasti. Omaan silmään pisti ikävästi listojen kellertävä väri verrattuna katon viileämpään sävyyn, nyt listat on maalattu katon sävyllä, ja lopputulos on heti paljon kauniimpi. Pienillä asioilla on iso merkitys, valkoisen eri sävyihin ja niiden yhdistelyyn kannattaa aina kiinnittää huomiota.
Kuten alussa jo kerroinkin, myös keittiössä tapahtui;
tasot toimitettiin ja tänään ne asennettiin paikalleen! Niiden myötä
keittiö näyttää jo paljon valmiimmalta, vaikka hommaa siellä vielä piisaakin. Keittiökoneet on vielä asentamatta, seinääkään ei ole vielä laatoitettu, tämä on kuitenkin tehtävälistalla heti seuraavana tasojen jälkeen.
 
Tasoksi valitsimme Carraran marmoria, joka näyttää nyt luonnossa ihan siltä miltä pitääkin: marmorin kuviointi on täydellinen, itse tykkään siitä, että harmaat juovat näkyvät selkeästi. Loppuillan kuljin vain ihastelemassa ja silittelemässä marmorin mattaista, silkinsileää pintaa. On se vain niin kaunis!
Ensi viikon suunnitelmat näkyvät tässä: etualalla on kasa keittiön laattoja, jotka saadaan nyt tasojen asennuksen jälkeen paikalleen. Tämän jälkeen tila siistiytyy jo ihan erilaiseksi. Minä jatkan listojen parissa, ja saan toivottavasti kattolistojen ohella myös ikkunat kuntoon. Sittenpä voidaan pikkuhiljaa alkaa harkita jo lattian käsittelyäkin. Nyt edetään ja vauhdilla – ihanaa!
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentit (23)

 1. Anonyymi

  Ensimmäinen kuva aivan ihanan suloinen, vessa ja lattiamosaiikki syötävän herkulliset! Täysi kymppi valinnoiltaan, tsemppiä kittauksiin terv Jekku

  • maija

   Kiitos kehuista ja tsempeistä! Tuo lattiamosaiikki on kyllä osoittautunut meidän molempien (ja useimpien vieraidenkin) lemppariksi, eli hyvä hankinta oli! Tuo jotenkin just sopivaa pehmeyttä ison neliömäisen marmorilaatan sekaan.

 2. Anonyymi

  Tulee kyllä niin to-die-for -sisustus että huh.

  • maija

   Huh, kiitos! 🙂

 3. Laura – Heinässä Heiluvassa

  Ihanan näköisiä valintoja olette tehnyt. Ihastelin samoja kaakeleita meidän kylppäriin, mutta en sitten raskinut niitä ostaa. Olis ehkä pitänyt kun näyttää noin kauniilta. Voin sit jatkossa tulla tänne niitä ihastelemaan 😀

  • maija

   Heh, tervetuloa vain tänne ihastelemaan! 🙂 Nuo ovat kyllä ihan mielettömät, onneksi maltoin hankkia ne. Hankalia kyllä nämä remonttihommat, kun pitäisi pitää pää kylmänä kaiken kauniin keskellä, kaikkea ihanaa kun ei mitenkään ole mahdollista hankkia omaan kotiin…

 4. Hannele Ruusukummusta

  Olette te kyllä olleet ahkeria! Tuo taso näyttää kuvissakin hyvältä, saatika miltä luonnossa näyttä.

  • maija

   Pakko se on, kun muutto alkaa jo häämöttää horisontissa 🙂

   Taso on kyllä mieletön, kuvat keskeneräisestä keittiöstä eivät tee ollenkaan sille oikeutta. Kyllä luonnonkivi on vaan kaunis materiaali. Onneksi otin aidon, eikä jäljitelmää, vaikka tarkkana toki tuon kanssa täytyy ollakin.

 5. Anonyymi

  Näyttää ihanan raikkaalle ja ajattoman tyylikkäälle!! Mitenkäs tuo marmori keittiön tasoissa toimii..? Eikös marmori ole kova "imemään"..? Millä sävyllä maalasitte listat ja katot? Oliko seinissä myös sama sävy? Rupesi vain kovasti kiinnostamaan, kun itse aina valitsee"kaupan perusvalkoiset maalatut" 😀

  • maija

   Kiitos! 🙂 Joo, marmori on aika huokoinen materiaali, ja arka kaikelle värjäävälle. Tuo seikka olikin kovasti pinnalla tilausvaiheessa, kun pähkäilin tasovalintaa aidon ja marmorijäljitelmän väliltä. Päädyin kuitenkin aitoon, sillä tuumasin sen olevan jäljitelmää ajattomampi valinta. Ja onhan tuo ihan eri kaliiberia, silkinpehmeä, elävä ja luonnollinen. Kyllä aito on aina aito! Täytyy vain olla vähän huolellisempi kokkaillessa, ja toisaalta elämän jäljetkin saavat näkyä. Suojakäsittely tuossa on toki käyttöä helpottamassa myös.

   Meillä on katoissa (ja kaikissa valkoisiksi jääneissä seinissä) Tikkurilan sävy 133A. Se on vähän harmaaseen taittava perinnesävy, ja kellertävä listavalkoinen tuntui sen rinnalla tosi tunkkaiselta. Lämpimän seinä/kattosävyn kanssa tuo listavalkoinen toimii, mutta ei meidän tapauksessa, nyt maalattuna näkymä on huomattavasti kauniimpi.

 6. Saara

  Miten ajattelitte kyllästää mattaiset marmoritasot? Kuulemma mahdollisimman väritön ja ohut öljy on paras, auringonkukkaöljyä olen kuullut suositeltavan 🙂

  • maija

   Tasot suojakäsiteltiin jo tehtaalla, ja uusi käsittely täytyy asentajan mukaan tehdä vasta monen vuoden päästä. Täytyy kuitenkin vähän seurailla tilannetta ja tarpeen vaatiessa laittaa suoja-ainetta jo aiemminkin. Aineen laatua en ole vielä sen kummemmin pähkäillyt, mutta ymmärsin, että näitä oli saatavilla myös kivitehtaalta. Täytyy kuitenkin tutkia tuo auringonkukkaöljykin yhtenä vaihtoehtona, kiitos vinkistä! 🙂

 7. Anonyymi

  Ihan mielettömän upealta näyttää kaikki! Tässä näkee, miten pienillä yksityiskohdilla on iso vaikutus kokonaisuuteen. Tuo valkoisen maalin valinta on niin vaikeaa, onko teillä siis seinät, katot ja listat maalattu kaikki samalla valkoisella? Entä osaatko suositella, millä kannattaisi maalata ikkunankarmit, smyygit ja ikkunalaudat vanhassa talossa? Kiinnostaa myös tuo keittiön kaappien sävy, tosi kaunis!

  • maija

   Paljon kiitoksia! Näinhän se on, yksityiskohdilla on aika valtava merkitys lopputulokseen, niillä voi niin kohentaa kuin latistaakin kokonaisuuden aika tehokkaasti. 🙂

   Valkoisen sävyjen valinta on tosiaan välillä vähän kinkkistä. Meillä on kaikki listat, katot ja seinät maalattu samalla valkoisella (Tikkurila Perinnevärit 133A), tai mitä nyt ainoat valkoiset seinät on yläkerran aulassa ja keittiön ikkunaseinustalla. Ikkunoidemme pokat on puolestaan maalattu tehtaalla vähän eri valkoisella. Yleensä kaunein lopputulos tulee, jos sekä pokat, että smyygit ja ikkunalaudat on kaikki suunnilleen samaa valkoisen sävyä. Meillä tulee tähän pieni sävyero, mutta parempi minusta näin päin, kuin ikkunamaalin sävyiset listat valkoista seinää vasten, se ei näyttänyt nimittäin kovin nätiltä.

   Keittiön kaappien sävy on Tikkurilan Pro Grey 1938, aika kiva sävy, joka elää helmenharmaasta pehmeän keskiharmaaksi valon ja vuorokaudenajan mukaan.

  • Anonyymi

   Kiitos vastauksesta! Ja tähän vielä jatkokysymys – Eikös katot yleensä maalata sävyttämättömällä Siro himmeällä tms. kattomaalilla? Onko jokin erityinen syy, että kannattaisi mielestäsi sävyttää myös kattomaali seinien kanssa samanväriseksi, jos seinät esim. paperinvalkoiset?

  • maija

   Kyllä katot voi vallan hyvin maalata myös sävytetyllä maalilla. Minusta samansävyisellä valkoisella maalatut seinät ja katot tuovat vähän yhtenäisemmän, harkitun näköisen lopputuloksen. Miksi sekoittaa kahta eri valkoista seinissä ja katoissa, kun voi käyttää samaakin, tällöin ei tule mitään yhteensopivuusongelmia vaan yhtenäinen, siisti pinta molempiin. Eri asia on tietysti, jos seinäsävy on vaikka voimakkaasti kermaan menevä valkoinen, silloin perusvalkoinen katto voi toimia paremmin. Meillä yläkertaan tulevat tapetit ovat puolestaan taas niin pehmeän puuterisävyisiä, että kaipasivat rinnalleen vähän sävyä myös kattoon, kirkas valkoinen olisi näyttänyt liian kovalta niiden kanssa. Taas vaikka Paperi-sävyä käytettäessä sävyttäisin ehdottomasti myös katon samalla sävyllä, tämä sävy on niin heleä ja raikas, että "perusvalkoinen" kattomaali voi näyttää helposti tämän rinnalla vähän tunkkaiselta. Katon sävyä ei kannata siis unohtaa, onhan sekin osa kokonaisuutta. 🙂

   Useat pohjamaalit on sellaisia, että ne voi jättää kattoihin myös pintamaaliksi, niin kuin käyttämämme GVK:n Inline 4:kin. Sillä pohjamaalasimme seinät kauttaaltaan ja maalasimme katot ihan pintakerrokseen asti.

 8. MS Ordinary

  Vau! Mielenkiinnolla odotan, miltä teillä näyttää, kun saatte kalusteet paikoilleen, sillä jo nyt näyttää upealta! 🙂 kivan erilaista ja ihanan harkittu kokonaisuus.

  • maija

   Kiitoksia, kiva kuulla! On ollut kyllä ihana suunnitella tätä taloa, kerrankin on ollut mahdollisuus käyttää materiaaleina vähän erilaisia juttuja, värejä ja muuta mukavaa.

 9. JuttaKN

  Heippa! Löysin nyt blogiisi ja huh kuinka teillä näyttää jo niin kauniilta, vaikka remonttivaiheessa onkin. Jäänkin seurailemaan remontin etenemistä! 🙂

  • maija

   Heippa ja tervetuloa, kiva kun löysit blogiini! 🙂

 10. Heidi / Checklist

  On jäänyt kommentointi väliin, mutta mielenkiinnolla olen joka viikko remppapostauksia lueskellut! Huomaa hyvin miten jokaisen yksityiskohdan miettiminen tekee kokonaisuudesta niin upean, vaikka vielä ei ole edes valmista. En malta odottaa miltä kotinne näyttää sisustettuna. Sulla on kyllä ihan pettämätön maku! Tyylikästä, ajatonta ja kaunista, love it! Tsemppiä remppailuun!:)

  • maija

   Moikka Heidi ja kiitos ihanasta kommentista! Tuolla jo edellä huikkasinkin, että on kyllä ollut ihana suunnitella tätä projektia. Kerrankin on kohde, joka kestää värejä, kuoseja ja kaikenlaista runsautta muuttumatta silti liian romanttiseksi tai runsaaksi. Kiitoksia tsempeistä, sitä tarvitaan vielä :))

 11. Heidi / Checklist

  On jäänyt kommentointi väliin, mutta mielenkiinnolla olen joka viikko remppapostauksia lueskellut! Huomaa hyvin miten jokaisen yksityiskohdan miettiminen tekee kokonaisuudesta niin upean, vaikka vielä ei ole edes valmista. En malta odottaa miltä kotinne näyttää sisustettuna. Sulla on kyllä ihan pettämätön maku! Tyylikästä, ajatonta ja kaunista, love it! Tsemppiä remppailuun!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *