REMONTTIKUULUMISET VKO 25

Mukavaa maanantaita! Hypätäänpä näin viikon alkajaisiksi vielä hieman takaisin viime viikkoon. Juhannuksen johdosta sunnuntain perinteiset remonttikuulumiset siirtyivät tälle päivälle, ja nyt onkin aika kurkistaa mitä kaikkea viime viikolla tapahtuikaan.
Tämä remonttiviikko jäi juhannuksen ansiosta aika tyngäksi, talolla touhuttiinkin lähinnä vain laatoitusten parissa. Tai kaiken muun olen ainakin tehokkaasti unohtanut, pieni loma taisi tehdä siis tepposet, heh. Odotetuin muutoskohde oli pikkuvessa, joka sai vihdoin pitkään odotetut lattialaattansa. Nyt tilassa näyttää tältä:
Pikkuvessan lattialaataksi valikoitui marokkolaistyylinen kuviolaatta, jonka tilasin Zoco Homesta. Alusta asti olen ollut sitä mieltä, että tässä pienessä tilassa saa olla vähän jytyä, ja tässä laatassa sitä on juuri sopivasti. Marokkolaislaatat ovat ylipäänsäkin kovasti mieleeni, mutta mitään kovin koukeroista en nähnyt sopivaksi tähän taloon. Tässä kuviossa on sopivaa pohjoismaalaisuutta ja yksinkertaisuutta, mutta se on kuitenkin vähän näyttävämpi vanhan talon laatta. Yksinkertainen valkoinen seinälaatta tasapainoittaa kuviota, ja väritkin stemmaavat kerroksen muihin juttuihin. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, se oli juuri sitä mitä hainkin.
Vaikka tilassa ei suihkua olekaan, halusi mies laittaa siihen kuitenkin kaiken varalta lattiakaivon, inhottavista putkivuodoista on meilläkin nimittäin valitettavasti kokemusta. Kaivo jää piiloon allaskalusteen alle, joten se ei onneksi haittaa visuaalista silmäänikään. Allaskaluste sävelletään todennäköisesti Ikean rungosta ja mdf-levystä, joka mahdollisesti maalataan itse sopivaan sävyyn. Allas on emalia, ja yksityiskohtiin tulee vähän messinkiä ikkunahelojen tapaan.
Sementtilaatat olivat todella tuhtia tavaraa, peräti 1,6 cm paksuisia. Ne laatoitettiin siististi puskusaumaan, jotta kuvio toistuisi mahdollisimman eheänä. Laatoitus oli kuulemma vähän kinkkistä, mutta lopputulos näyttää hyvältä, mitä nyt laastia tursui muutamista saumankohdista vähän ikävästi. Näitä kohtia joutuu siis vielä vähän hinkkaamaan. Laatoille on myös oma suoja-aineensa, joka estää tahrojen pinttymistä huokoiseen sementtilaattaan. Tämä pitäisikin levittää laatoille mahdollisimman pian, heti laastijämien puhdistuksen jälkeen.
Yläkerrassakin touhuttiin laattojen kimpussa: yläkerran kylppärin laatat saumattiin, ja tila on nyt kattoa vaille valmis kalusteiden asennukselle. Odotimme saumauksen kanssa hyvän aikaa, sillä laastin kuivumisaika oli pitkä paksun marmorilaatan ansiosta. Myös saumojen kanssa kävi kuten laastissakin; laatta tummeni väliaikaisesti
näiden kohdilta aika huomattavasti. Nuo saumojen ympärykset kyllä
vaalenevat tuosta jahka sauma-aine kuivuu, myös itse laatat olivat
laastin jäljiltä hetken huomattavasti tätä nykytilaa tummempia. Marmori on vain
sen verran läpikuultavaa ainesta, että märkä, tumma laasti kuultaa sen läpi, aika kuitenkin onneksi korjaa tämän ongelman.
Sauma-aineen väriksi valitsimme marmorinvalkoisen, näin se on mahdollisimman huomaamaton laattaa vasten. Kuvan etummaiseen koloon tulee hyllyt ja peiliovet, takimmainen jää avoimeksi shampoille ja muille sellaisille. Etummaista koloa ei saatu tuon alemmas sen alapuolella olevien seinä-wc:n kannakkeiden takia, mutta peilit tulevat aikanaan sen verran alemmas, että linjat menevät tasan tuon shampookolon kanssa. Tämän tilan suihku on tuloillaan ihan näinä päivinä, enää puuttuu vain allaskaluste, joka on sekin toki on jo tsekattu. Kattokin pitäisi vielä naputella paikalleen, mutta siinä se tila sitten alkaa ollakin. Yksi tämän hetken valmiimmista tiloista on tämä kuitenkin jo nyt.
Tällä viikolla riittää lisää jännitettävää: keittiön tasojen pitäisi saapua, ja pääsemme ehkä niiden myötä aloittamaan jo keittiön laatoituksenkin. Näistä on luvassa taas paljon asiaa tulevina aikoina.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Our renovation is going forward and tilings are getting ready in upstairs and downstairs. I wanted to create a slighly different athmosphere to these two spaces: I chose classic and elegant marble to upstairs and simple fresh white tiles combined with moroccan floor tiles to downstairs. I love them both equally.
Kommentit (4)
  1. Hannele Ruusukummusta
    28.6.2016, 08:25

    Kaunista tuo laittialaatta! Tykkään, että wc:ssä on lattiakaivo…pesunkannalta ihan välttämätön..:)

    1. Kiitos! Ja joo, näiden varotoimenpiteiden lisäksi on tuo kyllä pesussakin ihan mukava. Saa lutrata veden kanssa ihan kunnolla. 🙂

  2. Meillä on ollut lattiakaivoton wc ja se oli kyllä ihan kamala ratkaisu pesun kannalta. Jaksan ihastella teidän täydellisiä suihkukoloja.

    1. Totta, onhan se aina mukavampi, kun saa pestä laatat reilulla vedellä, joka valuu suoraan kaivoon. Äläs nyt, minusta täydellisin vaihtoehto olisi, jos tuota pienempää koloa ei olisi. 😉 No ei vaiskaan, kyllähän tuo ihan asiansa ajaa… Sun pitää kyllä joskus avautua tuosta teidän kolosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *