REMONTTIKUULUMISET VKO 20

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Viime päivinä on pidellyt aika haipakkaa, josta syystä en ole juurikaan blogin ääreen kerennyt. Raksalla on tapahtunut taas kaikenlaista, ja oman lisänsä soppaan on tuonut myös jääkiekko; viikonvaihteen jännät pelit ovat haukanneet oman osansa ennestäänkin tiukasta aikataulusta. Nyt on kuitenkin raksahommat pulkassa ja kellossa muutama tunti aikaa ennen illan jännittävää finaalia, nyt on siis hyvä hetki kurkata kuluneen viikon tapahtumiin raksalla.

remppavko20_1_800-683x1024.jpg
remppavko20_2_800.jpg

Maalaushommat tulivat tältä haavaa valmiiksi, ja seuraavaksi asennusta odotteleekin jo olohuoneessa majaileva listakasa. Listat on nyt pohjamaalattu ja niissä on yksi pintamaalikerros, kittaamme ja maalaamme listat vielä kauttaaltaan paikassaan. Vielä emme ennättäneet listoitushommiin, mutta toivottavasti ensi viikolla saisimme jo ainakin olohuoneen ja ruokailutilan katto- ja peitelistat paikoilleen.

remppavko20_3_800.jpg

Listat haimme puutavaraliikkeestä, jossa teetimme viime vuonna myös ulkopuolen katkolistat. Malliksi valikoitui talon tyyliin sopivasti vähän leveämpää ja koristeellista vanhan ajan listaa. Kattoon tulee tuota vasemmalla olevaa holkkalistaa, mutta se tuntui yksinään vähän turhan kulmikkaalta ja yksinkertaiselta koristeellisempien peite- ja jalkalistojen rinnalla. Niinpä päätimme yhdistää holkkalistan molemmille puolille tuollaiset kuvan keskellä olevat kapeat listat, näin saadaan katonrajaan vähän lisää kokoa ja näköä sekä yhtenäisyyttä muiden listojen kanssa. Vähän nakertamistahan kolmiosaisen kattolistan asennuksessahan on, mutta yhdistelmä näytti jo mallailtaessa sen verran hyvältä, että lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen.

remppavko20_6_800-683x1024.jpg
remppavko20_8_800_1.jpg

Isokokoisten listojen asennus tuo mukanaan kaikenlaisia probleemia, esimerkiksi sen, miten jalka- ja ovilista yhdistyvät. Me halusimme laittaa näiden listojen väliin tuollaisen kulmapalan, johon sekä jalka- että ovilista törmäävät siististi. Näitä käytetään aika yleisesti vanhoissa taloissa, joissa leveät ja usein keskenään vähän erilaiset listat pitää saada yhdistymään kauniisti. Kuvan kulmapala on malli eräästä turkulaisesta vanhasta talosta, tämän avulla oli helppo mallailla mittasuhteita. Meille ei tule tuollaista koristekuviota, ja mallikin on kevyempi viistetty tuollaisen suorakaiteenmallisen palikan sijaan, koko pysyy kuitenkin suunnilleen samana. Kaikenlaisia detaljeja sitä joutuukin vanhassa talossa miettimään.

remppavko20_4_800-683x1024.jpg
remppavko20_9_800.jpg

Listahommista kylppäreihin, nekin ovat edistyneet viime viikolla mukavasti. Vesieristykset on nyt tehty, ja ensi viikolla alkaa alakerran pikku-wc:n laatoitus! Seiniin tulee valkoista 20×20 cm laattaa, jota hamstrasin itselleni jo talvella Pukkilan varastontyhjennyksestä. Lattialaatat ovat puolestaan vielä matkalla, toivottavasti nekin saapuvat jo alkuviikosta, niin saadaan homma pakettiin. Näissä löytyykin sitten valkoisen vastapainoksi vähän enemmän väriä ja kuviota vanhan ajan tyyliin.

remppavko20_5_800-683x1024.jpg

Myös yläkerran kylppäri on laatoitusta vaille valmis, ja laatat odottelevat jo paketeissaan makkarin puolella. Yläkerran kohdalla laattavalinta oli sinällään aika helppo, suunnitelmat kuitenkin muuttuivat matkan varrella hieman alkuperäisestä. Hyvä näin, sillä lopullisiin valintoihin ihastuimme kumpikin ihan täysillä. Tästä aiheesta kirjoittelen tulevalla viikolla vielä lisää, joten kannattaa pysytellä linjoilla.

remppavko20_7_800-683x1024.jpg

Sellaisia kuulumisia tälle viikolle, edistysaskeleita on taas otettu, vaikkakin pieniä ovatkin, mutta hiljaa hyvä tulee. Nyt koneet kiinni, kisakatsomot pystyyn ja kannustamaan Suomi maailmanmestaruuteen! Palataan remonttiaiheiden pariin taas ensi viikon aikana, kesäistä uutta viikkoa teille kaikille!

Kommentit (4)
  1. Sirpa // Designed By Sm
    22.5.2016, 17:45

    Oi, niin jo näen upean lopputuloksen 🙂 Ihana seurata edistystä raksalla.

    1. Kiva kuulla! 🙂 Ihanaa, kun lopputulos alkaa tosiaan vihdoin ja viimein näkyä. Sitä on kyllä odotettu!

  2. Sävyvinkkejä tässä taas 😉 eli mikähän valkoisen sävy sinulla on noissa listoissa :)?

    1. Tällä hetkellä listat on maalattu ikkunapuitteiden valkoisella (nyt en muista sävyä), viimeinen kerros maalataan vasta paikassaan. Vielä on vähän auki, otetaanko listojen lopullinen sävy ikkunoista vai maalataanko ne kattojen ja valkoisten seinien mukaan samalla sävyllä 133A. Edellä mainittu on varmasti ikkunoiden kohdalla kaunein, mutta jälkimmäinen taas olisi minusta aika mukavan eleetön katto- ja jalkalistoissa, listojen valkoinen ei siis näin erottuisi yleisseinäsävystä. Eli komsii komsaa, molemmissa puolensa. Raportoin sitten kumpaan päädytään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *