REMONTTIKUULUMISET VKO 19

Sateista sunnuntaita! Minä palailin juuri raksalta, ja nyt on aika purkaa taas viikon kuvasaldo tapahtumineen tänne blogiin. Ihaillaanpa ensin kuitenkin vähän meidän omenapuuta, joka on juuri puhkeamassa kukkaan takapihallamme. Viime vuonna vanha omenapuu ei kukkinut juuri lainkaan, ja sen kunto näytti muutenkin vähän arveluttavalta. Vaan mitäpä vielä, nyt vanhus puskee kukkaa minkä kerkiää, lieneekö piristynyt meidän tekemästä pienestä karsimisesta. Hyvä näin, hennon vaaleanpunaiset nuput ovat ihan mielettömän kauniita! Ja parin päivän päästä kukkaloisto on varmasti vielä komeampi, kun nuput puhkeavat valkeaan kukkaan…

Mutta sitten omenapuusta sisätiloihin. Tällä viikolla saimme myös alakerran maalaukset valmiiksi, ja nyt voidaankin siirtyä eteenpäin taas seuraavaan työvaiheeeseen. Alakerran eteiseen on tulossa tapetti, keittiön näkyvillä olevat seinät jäävät valkoiseksi, olohuoneen ja ruokasalin seinät maalattiin puolestaan harmaaksi. Halusin näihin huoneisiin vähän enemmän sävyä ja tunnelmaa, en kuitenkaan hallitsevaa  tapettia, vaan jotakin hienovaraisempaa. Olohuoneen sinivihreä kakluuni määritti pitkälti sävyvalinnan, joka kääntyi kakluunin värin vuoksi kylmän harmaan puolelle. Rauhallinen ja neutraali sävy, joka kuitenkin tuo huoneisiin astetta syvempää tunnelmaa.

Maalaukseen käytimme tuttuun tapaan GVK:n Inline 4 -maalia*, maalisävy on Tikkurilan Pro Grey 1937. Maali näyttää seinässä ehkä astetta tummemmalta (ja minusta myös aavistuksen sinertävämmältä) kuin väriliuskassa, alun perin ajatuksissani oli ehkä hivenen vaaleampi harmaa. Mutta eipä tämäkään sävy ole oikeastaan ollenkaan hassumpi; mitä enemmän sitä katson, sen paremmalta se näyttää. Täytyy nyt vielä katsoa, millaiseksi lopputulos muodostuu, kun listat on asennettu paikoilleen, lankkulattia lipeöity ja ruokatilan viereiseen huoneeseen tulevat keittiökaapit asennettu, pieni fiksaus on tarpeen mukaan helppo tehdä myöhemminkin. Toisaalta tykkään siitä, että valkoisten ja harmaiden seinien sävyerot ovat nyt selkeästi huomattavissa, eikä eri huoneissa ole haaleanvaaleita, mutta ihan aavistuksen toisestaan poikkeavia sävyjä. Pientä kontrastia ja tummuuseroa pitää olla, jotta molemmat sävyt erottuvat edukseen.
Maalaushommien lisäksi on viikon aikana toki tapahtunut paljon muutakin. Alakerran pikkuvessan ja yläkerran kylppärien lattiat valettiin, ja päätimmekin tämän myötä tehdä pienen aikataulumuutoksen ja laatoittaa tilat valmiiksi jo seuraavina viikkoina, ennen lankkulattian käsittelyä. Laatat ovat nyt tuloillaan ja saapunevat perille ensi viikon aikana, en malta odottaa, että pääsen kirjoittamaan niistä lisää! Tähän alakerran vessaan on tulossa vanhanhenkistä, raikasta tunnelmaa, ja yläkertaan puolestaan vähän klassisempaa ja elegantimpaa fiilistä. Niin jännää, että nämäkin suunnitelmat konkretisoituvat jo ihan kohta.
Tämä kuvapari on yläkerran kylppäristä. Ensin kumpaankin tilaan asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys, jonka jälkeen lattiat valettiin nopeasti kuivuvalla betonilla, jonka päälle pääsee laatoittamaan jo muutaman päivän päästä. Vasemmalla olevaan koloon tulee seinä-wc, peilikaappi puolestaan upotetaan tuohon yllä olevaan koloon, joka on parhaillaan täynnä romua. Näin näkymästä tulee suora ja siisti; ei ulkonevaa peilikaappia, ei erillistä seinä-wc-koteloa. Allas tulee tuohon wc:n viereen tilan keskelle, ja suihku sitten oikealle altaan viereen. Tilaa on aika niukalti, mutta eiköhän tuosta silti ihan toimivan arkikylppärin saa. Säilytystilaa on upotettavan peilikaapin ansiosta runsaasti, se on pääasia.
Näillä eväillä edetään taas kohti uutta viikkoa. Viikonlopun tehtävälistasta jäi vielä monta kohtaa alkavalle viikolle, mm. rosettien suhteen ei vielä tapahtunut minkäänlaista edistystä, ja listatkin ovat vielä ihan vaiheessa. Ensi viikon hommiin kuuluukin ainakin nämä kaksi edellämainittua tapausta, ja ties vaikka loppuviikosta pääsisi jo laatoittamaankin. Elämme jännittäviä aikoja.
Greetings from our house! Our old apple tree is blooming in the garden and the painting job is now finished inside the house. I wanted to gain a soft, cosy feeling to our living and dining rooms and did not want to use wallpapers there, so the walls were paited to smoky grey. The cold shade fits better with our petrol-shaded old fireplace than warm or greenish hues, so in the end the choice was easy to made. Next week we´ll start to install moldings, also our bathroom tiles are now on their way to us. Sooo exciting!
*tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan
Kommentit (10)
 1. Talosta tulee täydellinen!

  1. Kiitos! Nooh, täydellistä tuskin vanhasta talosta koskaan saa, näissä on aina ne omat kommervenkkinsä ja kompromissikohtansa. Mutta tämä on minusta osa vanhojen talojen viehätystäkin.

 2. Hyvältä näyttää:)!
  Omenoita ei tainnut juurikaan tulla viime vuonna ilmeisesti pölytyksen huonoudesta johtuen. Meilläkin jätti omenapuut kokonaan kukkimatta. Nyt ne puskee nuppua ihan urakalla:).

  1. Kiitos!

   Joo, tuo viime vuosi taisi olla ennätyshuono omenoiden suhteen, tänä vuonna ainakin kukkien perusteella tilanne näyttää taas ihan eriltä. Ihanaa, että nyt saa nauttia kukista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *