REMONTTIKUULUMISET VKO 18

Hyvää äitienpäivän iltaa! Tämä viikonloppu kului pitkälti äitienpäivähulinoissa, rantauduimme kotiin Turkuun vasta ihan äskettäin. Samalla reissulla kävimme hakemassa listat sisätiloihin, nyt peräkärryssä odottelee vino pino maalattavaa. Kyllä tätä puuhaa vaan tuntuu riittävän! Maalauksen merkeissä nimittäin se tämäkin viikko hujahti, ja samoissa merkeissä taitaa mennä vielä seuraavakin. Tämän viikon remppatuloksena oli seuraavaa:

Tällä viikolla jatkoimme siitä mihin viimeksi jäimme, ja nyt yläkerta on jo kokonaisuudessaan valmiiksi maalattu. Valitsin yleissävyksi kattoihin ja seiniin tuollaisen aavistuksen lämpimään taittavan valkoisen (Tikkurilan Perinnevärit 133A), joka toimii minusta raikasta paperinvalkoista paremmin pehmeän sävyisten tapettien parina. Isona pintana sävy näyttää ihan valkoisena, mutta kun sitä vertaa seinien vitivalkoiseen pohjamaaliin, alkaa ero näkyä. Valkoisen sävyjä on hurjasti, ja tämänkin värin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, pehmeä taitettu valkoinen tuo ihan eri fiiliksen kuin puhdas ja raikas valkoisen sävy. Kummallekin on oma paikkansa, vanhaan taloon ja tähän meidän tapaukseen edellä mainittu istuu minusta luontevimmin.

Seuraavaksi vuorossa on listojen sävyn valinta. Vaihtoehtona on joko kattojen ja seinien yleissävyn käyttäminen myös listoissa, tai sitten astetta valkoisempi sävy. Yleensä pidän siitä, että listat, katot ja seinät ovat mahdollisimman samaa sävyä, mutta myös valkoisempi lista toimii hieman tummemmassa pinnassa. Toisin päin yhdistelmä onkin sitten aika karu, kellertävät (valmiiksimaalatut) listat raikkaanvalkoisessa seinässä pistävät kyllä pahasti silmään. Tässä asia, johon kannattaa kiinnittää rakentaessa tai remontoidessa ehdottomasti huomiota.
Oma valintani määräytyy sen mukaan, kumpi sävyvaihtoehdoista sopii paremmin ikkunoiden karmien sävyyn ja alakertaan tulevaan harmaaseen. Taidanpa kääntyä astetta valkoisempaan väriin, se oli näistä kahdesta lähempänä ikkunoiden sävyä. Listoja maalaamaan pääsemme varmaankin vasta ensi viikonloppuna, joten vielä hetken ehtii tuumailla.

Alakerran maalausurakkakin alkaa olla jo hyvällä mallilla. Olohuoneeseen ja ruokasaliin on tulossa vaaleanharmaat seinät, ja ensimmäiset kerrokset on jo vedetty. Sävyn määritti pitkälti olohuoneessa oleva petrooliin vivahtava kakluuni, kylmät savunsiniseen menevät sävyt käyvät sen pariksi minusta ehdottomasti lämpimiä harmaita paremmin. Seinät vaativat vielä vähän entrausta, mutta sävyyn olen oikein tyytyväinen. Parempia kuvia lopullisesta sävystä tulossa jahka nämäkin huoneet valmistuvat.

Myös pintamaaleissa luotamme kotimaisen GVK:n tuotteisiin, ja oleskelutilojen harmaat seinät on maalattu himmeällä Inline4-maalilla*. Tämä sopii niin pohjamaaliksi kuin sisäseinien ja -kattojen pintaankin, joten samalla maalilaadulla selviää koko maalausurakan läpi. Himmeä pinta on toki aika arka pyyhkimiselle, mutta toisaalta on huomattavasti vanhaan tyyliin sopivampi vaihtoehto puolihimmeään maaliin verrattuna. Maalien kiiltoasteet – taas yksi näennäisesti pieni asia, jolla on iso merkitys lopputuloksessa.
Ensi viikolla jatkuu vielä seinien ja kattojen viimeistely. Sitten on vuorossa listojen maalaus ja tämän perään ainakin kattolistojen asennus. Keittiömme toimitus häämöttää jo kuun lopulla, ja sitä ennen koitamme saada mahdollisimman paljon kaikenlaisia töitä pois päiväjärjestyksestä; lattian suojat kun täytyy poistaa ja lattia lipeöidä ennen keittiön asennusta, tämän jälkeen lattiaa täytyykin varoa kaikissa askareissa. Seuraavat viikot tulevat siis olemaan melkoisen tehokkaat ja kiirehän tässä tulee, mutta niin kai remontissa aina.
Kivaa uutta viikkoa!
 *tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan
Kommentit (6)
 1. Mikä valkoisen sävy teillä oli vanhassa talossa? Entä mikä on tuon harmaan värikoodi? On niin kiva katsoa valmista seinää ja todeta kunka upea tuo väri onkaan! Todella hieno seurata mikä onkaan lopputulos!-minna-

  1. Pahoittelut vähän myöhäisestä vastauksesta! Meidän vanhan talon sisäseinät maalasimme Tikkurilan sävyllä G503. Tämä oli myös lämmin, vähän kermaan taittava valkoinen eikä eroa tähän uuden talon valkoiseen ole ihan hirmuisesti. Ehkä tässä Perinnevärit-kartan valkoisessa on hiven harmaata mukana, sävy ei ole ihan niin lämmin ja kermainen mitä tuossa G503:ssa.

   Harmaan värikoodin on puoestaan Tikkurila Pro Grey 1937. Laittelen siitä lisäkuvia ihan lähiaikoina remppakuulumisten yhteydessä!

 2. Ihanalta näyttää tuo valkoinen sävy ainakin täältä tabletin ruudulta 🙂 Etsiskelin tuota Perinnevärit-karttaa, muuta Google ei antanut oikein tuloksia, jonkun linkin ulkomaaleihin. Onkohan tuo värikoodi vielä olemassa? Mielelläni kokeilisin samaa samaa sävyä, kun meilläkin on vanha talo remontissa ja pehmeitä sävyjä haeskelen. Katsoin myös tuon vanhan kotinne valkoisen sävyn ja ainakin sen ncs-koodi on sama kuin ns. listavalkoisen, jota on meillä valmiissa väliovissa, listoissa ja keittiön kaapeissa. Voisi siis sointua hyvin noihin valkoisiin eikä haittaavaa sävyeroa syntyisi 🙂

  1. Löysinkin Perinnevärit ihan tilaamalla ja tuo valintanne näyttäisi sopivan meillekin juuri sopivasti 🙂

  2. Hyvä, että löytyi! Sävy on kyllä kiva luonnossa, sopivan pehmeä mutta ei kuitenkaan liian sävytetty. Se on sitten tosiaan vähän harmaa, eli listavalkoinen näyttää tuon rinnalla vähän keltaiselta. Minä maalasinkin myös kaikki listat tuolla samalla sävyllä.

   Tuo G503 on sitten puolestaan tosiaan vähän kermainen, eli listavalkoinen passaa suoraankin sen kanssa jo paljon paremmin. Meillä muistaakseni vanhassa talossa listat maalattiin sävyttämättömällä Maalarin valkolakalla, toimi sekin…

  3. Hyvä tietää, ehkä listavalkoisen kanssa sopisi sitten paremmin tuo G503, en kuitenkaan halua häiritsevää sävyeroa ja likaisuutta. Kiitos paljon avusta, tällä pääsen hyvin eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *