REMONTTIKUULUMISET VKO 17

Huh, olipahan vappu! Tämä huokaus ei tosin johdu siitä perinteisestä syystä, tänä vuonna juhlimiset jäivät vallan välistä. Sen sijaan raksalla tuli tehtyä pitkää päivää, viikonlopun vapaapäivät piti käyttää hyödyksi. Upeiden ilmojen missaaminen toki vähän harmittaa, mutta saatiinpa toisaalta talolla paljon aikaan, se on tällä hetkellä muita menoja arvokkaampaa. Tässä perinteinen sunnuntaikatsaus viime aikojen tapahtumiin:
Hiomishommat sen kun jatkuivat, ei näille taida loppua ollakaan… Ei voi muuta kuin todeta, että kyllä on tympeää hommaa!  Viikonlopun hiomismaratonini ansiosta urakka on kuitenkin nyt suurilta osin valmis, ja vaatii vain viimeistelyä pohjamaalauksen jälkeen. Kyllähän sitä hinkattavaa siinäkin vielä on, maali kun paljastaa armottomasti kaikki epäkohdat pohjasta. Mutta voiton puolella sentään ollaan jo, suurin pöllytys alkaa olla ohitse.
Pääsimmepä kuitenkin vappuna jo vähän maalaushommiinkin.
Yläkerta saatiin kauttaaltaan pohjamaalattua, alakerran pohjamaalaus jäi
vielä ensi viikkoon. Maaleissa luotimme ulkomaalin tapaan paraislaisen GVK:n tuotteisiin*, miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun tästä läheltäkin löytyy hyviä tuotteita. Katot maalaamme kauttaaltaan Inline4 -maalilla, joka sopii niin pohja- kuin pintamaaliksikin kattoihin ja halutessa myös sisäseiniin. Seiniin puolestaan valikoitui Inline3-maali, joka on täyshimmeä pohjamaali. Tämä kestää erityisen hyvin tapettien alla, eikä reagoi tapettiliisterien kanssa, kuten osa muiden valmistajien pohjamaaleista.
Käytimme maalauksessa ruiskua, jonka kanssa homma kävi todella nopeasti. Koko yläkerta oli pohjamaalattu puolessa tunnissa! Kaikki pinnat oli jo sopivasti suojattu valmiiksi tasoitetöitä varten, joten maalaus ei vaatinut sen kummempia valmisteluita. Eipä sitä enää millään muulla tekisi mieli maalatakaan, sen verran näppärästi maalaus sujui. Eri asia voisi olla, jos kaikki pinnat joutuisi suojaamaan vain ja ainoastaan ruiskumaalausta varten, tämä nimittäin oli meilläkin melko aikaavievää puuhaa…
GVK saattaa olla monelle vähän vieras tuotemerkki, niin se oli minullekin entuudestaan. Yritys on kuitenkin toiminut maalialalla pitkään, jo vuodesta 1946. Yrityksen maalit ovat täysin kotimaisia, ne valmistetaan tässä Turun kupeessa Paraisilla. Tämä on aina mukava plussa!
GVK:n pariin löysin alun perin mieheni kautta, hän tiesi vinkata rakennuspiireissä suositusta merkistä, jossa on hinta ja laatu kohdillaan. Perinteinen Lappi-pellavaöljymaali (jota mekin käytimme julkisivuissa) lienee merkin tunnetuin tuote, mutta varsin kelpo tuotteita ovat myös nämä sisätilojen maalit. Näistä kerron vielä enemmän, jahka pääsemme käyttämään tuotteita vähän enemmän. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä vaihtoehto näille muutamille valtavirtamerkeille.
Nyt on hengityssuojain ja hanskat laitettu minun osaltani hetkeksi naulaan,  viimeistelykittaukset ja -hionnat luovutan ilolla tuolle toiselle puoliskolle. 😉 Tämän touhun lisäksi ensi viikolla on tiedossa paljon pohjamaalausta, ehkä päästään pian jo pintamaalienkin kimppuun. Heti huomenissa täytyy näpytellä taas monta materiaalitilausta, jotta saisimme hommia eteenpäin taas mahdollisimman pian. Eli kaikenlaista mukavaa touhuilua tiedossa taas lähiaikoina, kohti valmiimpaa mennään ja vahdilla.
Mukavaa vapunpäivän iltaa ja toukokuista uutta viikkoa!
*Tuotteet saatu bloginäkyvyttä vastaan
Kommentit (2)
 1. Idis & Interiööri
  1.5.2016, 20:11

  Tuo hionta on kyllä niin epämiellyttävää touhua, yök 🙁 Tuntui, että sitä pölyä sai niistää vielä viikonkin päästä, vaikka kuinka oli mukamas suojaimet naamalla… Ei tullut mieleenkään omassa projektissa tuo ruiskumaalaus, dääm! Olisihan se nopeuttanut hommaa kovastikin. Yön tunteina pohjamaalatessa ne parhaat ideat taisivat hukkua väsymykseen.

  Tsemppiä loppurutistukseen, nythän voi jo sanoa niin, kun olette jo noin pitkällä 🙂

  1. No sanos muuta, ei ollenkaan lempparihommaa! Vaan nytpä sekin vaihe on ohi, jes jes jes! :)) Ruiskumaalaus kyllä nopeuttaa maalaushommaa tehokkaasti, mutta kyllä sen kanssa saa olla tarkkanakin. Maalia levittyy helposti liian paksulti. Nyt maalauksen loppuvaiheilla sanoisin, että paras kombo taitaa olla pohjamaalaus ruiskulla ja pintamaalaus telalla, näin lopputuloksesta tulee varmimmin siisti. Alun ruiskutus nopeuttaa urakkaa silti jo mukavasti.

   Kiitos tsempeistä! Ja joo, kyllä loppu jo häämöttää, vaikka matkaa siihen vielä onkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *