REMONTTIKUULUMISET VKO 16

Mukavaa sunnuntaita ja terveiset meidän talolta! Ollaan touhuttu siellä koko viikonloppu, minä hiontahommien ja mies kellarin portaiden parissa. Taas on tapahtunut paljon ja näkymät ovat valaistuneet aika mukavasti sitten viime viikon, juuri nyt meillä näyttää tältä:
Tasoitetyön valmistuivat myös alakerran osalta, ja nyt kaikki seinät ja katot on ylitasoitettu. Valon määrä vähintäänkin kolminkertaistui valkoisten pintojen myötä! Olen ollut ihan fiiliksissä valkoisista huoneista, tunnelma talossa on nyt jo ihan erilainen. Ja tästä se vain kohenee, kun saadaan kipsipölyt siivottua ja maalia pintaan.
Tasoiteporukka hoiti karkean tasoite- ja hiontatyön, mutta meille jäi kaikkien pintojen viimeistelyhionnat, -kittaukset ja tietysti maalaushommat. Tämä viikonloppu hurahti minulla yläkerran pintojen kimpussa, ja sain tämän kerroksen hiottua valmiiksi sopivasti tänään. Ensi viikolla illat kuluvat alakerran kimpussa, sitten saakin kaivaa jo pohjamaalipurkin esille. Mitään lempparihommaa tämä pölyävä hiominen ei todellakaan ole, mutta tuleepahan pois päiväjärjestyksestä tämäkin homma. Katseet ovat jo seuraavassa vaiheessa, tapeteissa ja maalisävyissä, tämä tsemppaa hoitamaan tämän tylsän vaiheen pois alta.
Siinä missä minä pöllytin yläkerrassa, puuhaili mies puolestaan kellarin puolella, jossa viime aikojen projekteja on ollut väliseinien muuraaminen ja kellarin portaiden teko. Hommat alkavat olla jo sielläkin mukavalla tolalla, seinät pystyssä ja portaatkin viittä vaille valmiit, kulku ylempiin kerroksiin helpottuikin nyt huomattavasti.
Alimmat askelmat muurattiin, muuten portaiden runko tehdään vanerista. Oikealta portaiden vierestä kuljetaan tekniseen tilaan, joka jouduttiin tekemään muutaman pykälän korkeammalle alla olevan kallion vuoksi, niinpä myös tämä kohta vaatii askelman. Päädyimme yhdistämään alimmat portaat yhdeksi pitkäksi portaaksi ja sijoittamaan teknisen tilan oven samaan linjaan toisen nousun kanssa, ovi tulee tuohon askelmassa näkyvän hennon viivan kohdalle. Näin näkymä pysyy siistinä ja yhtenäisenä, tämä oli minulle ihan ehdoton juttu.
Tila on sen verran ahdas, että portaista tulee väkisinkin melko jyrkät, mutta kuitenkin huomattavasti helppokulkuisemmat vanhoihin verrattuna. Kompromisseja ja mittojen kanssa vääntämistä tapahtuu vanhassa talossa väkisinkin… Tätä kohtaa vastapäätä on kellarin pieni oviluukku, tähänkin suunnitteilla on vähän vastaavaa muurattua askelmaa. Ensin kuitenkin tehdään nämä portaat valmiiksi, viimeistellään ylempien kerrosten seinät ja katot ja ruiskutetaan maalia pintaan. Tässähän se viikon päässä häämöttävä vappu hurahtaakin jo rattoisasti…
Ensi viikolla ajattelin laittaa myös tapettitilaukset eteenpäin, lopulliset tapetit ja maalisävytkin on jo valittu. Ihan pian pitäisi hoitaa jo ylempien kerrosten laatta-asiatkin kuntoon. Nyt tapahtuu paljon, ja valmista tulee vauhdilla. Ihan mahtava vaihe remontissa tämä.
Mukavaa alkavaa viikkoa!
Kommentit (12)
 1. Mirella Hölttä
  24.4.2016, 17:50

  Ja hei näyttää n-i-i-n upealle … en malta odottaa seuraavaa vaihetta, että valmistuu. =D
  Tsemiä tähän ei niin kivaan vaiheeseen.

  1. Kiitos tsemeistä! Kyllä valkoinen tekee jo ihmeitä, ja vielä kun saadaan tuohon vähän sävyä, listaa ja muuta yksityiskohtaa niin johan muuttuu ulkonäkö 🙂 Ihana ottaa jo kuviakin tuolla, kun pinnat eivät enää ole sellaista ruskeanharmaata mössöä.

 2. Tsemppiä vielä, täälläkin odotetaan malttamattomana projektin etenemistä:).

  1. Kiitos! Nyt alkaa olla näissä viikottaisissa remppakuulumisissakin taas vähän kiinnostavampaa sisältöä, kun näkyviä muutoksia alkaa tapahtumaan ja pinnat muuttumaan vauhdilla. Justiinsa laitoin tapetit tilaukseen, nyt ei meinaisi malttaa odottaa niiden saapumista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *