Pihkala
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 15

Työmaalta päivää! Tämä viikko on ollut sen verran hektinen, etten ole juuri raksalle ennättänyt. Tänään iltasella kävin sentään talolla kääntymässä ja tarkastamassa tilukset, ja kyllähän siellä muutosta oli taas tapahtunut. Tasoitemiehet olivat saaneet hommat jo mukavasti käyntiin, vaikkakaan ei vielä ihan valmiiksi. Nyt talolla näyttää tältä:
Kaikki seinät ja katot on nauhoitettu ja osin jo ylitasoitettukin. Tilat on siivottu typötyhjiksi tasoitustöitä varten, ja on ihana kävellä kerrankin ihan tyhjissä huoneissa. Vaikka seinät ovat vielä pääosin ruskeat, tuo valkoinen tasoite jo ihan uutta valoa huoneisiin. Ja tästä se vain kirkastuu, kun pohjamaali hetken päästä ruiskutetaan seiniin.
Yläkerrassa vasta valoistuikin. Siellä tasoitetta on levitetty vähän laajemmalle, ja miltei koko aulakin on jo valkoinen. Värillä on kyllä niin iso merkitys valoisuuteen, ihan kuin kulkisi aivan eri tilassa.
Kattolyhdyssä oli sen verran saumoja, että se jouduttiin tasoittamaan kokonaan yli, valkoisena tuo muoto näyttääkin minusta jo huomattavasti järkevämmältä. Valkoiseksi tämä tila on myös jäämässä, näin saadaan sopivaa balanssia tapetoitujen makuuhuoneiden kanssa. Valkoisten seinien myötä nuo erikoiset kattomuodot ja matala tila pääsevät myös parhaiten oikeuksiinsa, eipä tuo enää mitään lisätehostetta kaipaisikaan kaikenlaisten erikoisten kattokulmien keskelle.
Tuo parvekkeen pikkuinen ovi on menossa vaihtoon, sillä se ei ole eristetty, mutta samantyyppistä lasiruutuista ovea olemme kaavailleet sen tilallekin. Muita ikkunoita aulassa ei ole, joten kaikki valo tulee oven kautta, ruuduissa on siis syytä olla kokoa. Parvekekin on vielä kokonaan tekemättä, mutta se on sitten jo kokonaan oma tapauksensa…
Tässä näkymää yläkerran makkarista toiseen, valoisuus korostuu eniten juuri tässä näkymässä. Tokihan tunnelma ja valoisuus tulee vielä muuttumaan maalin ja tapettien myötä. Yläkerran tapettivalinnat ovat vielä auki, olen halunnut fiilistellä eri vaihtoehtoja ihan rauhassa ja lykätä valintaa tarkoituksella vähän tuonnemmaksi. Huoneissa saa olla minusta väriä ja tummuuttakin, isot valkoiset kattopinnat kuitenkin tuovat valoa tummahkojenkin seinien keskelle. Saas nähdä millaiseen kombinaatioon päädytään!
Ensi viikolla tosiaan tasoitehommat jatkuvat, ja loppuviikosta joudumme pääsemme varmaankin jo hiomisen kimppuun. Pohjamaalit ajattelimme vetää ruiskulla, jotta homma olisi vähän joutuisampaa. Sen jälkeen seuraa vielä rattoisa viimeistelykittaus- ja hiontavaihe. Mutta sittenpähän on sekin inhokkihomma pois päiväjärjestyksestä!
Ensi viikolla kirjoittelen viimein myös keittiöjutuista, keittiötilaus on nyt sisällä ja runkoja pääsemme asentamaan noin kuukauden päästä. Eipä tässä siis juuri laakereilla levätä, toivottavasti ennätämme saamaan katot, seinät ja lattiat valmiiksi sitä ennen, jaiks. Mutta kivaahan tämä pintojen teko vain on, huippua nähdä kuinka tilat alkavat rakentua valmiiksi pala palalta. Sehän se koukuttavin juttu remontoinnissa juuri onkin.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentit (8)

 1. Hannele Ruusukummusta

  Ihan, kuin itse olisi tekemässä remonttia ja tätä remppaa kiva tehdä…näin ruudun välityksellä…:) AIna vaan odottelee uutta juttua!

  • maija

   Kiva kuulla! Nyt sitä on taas saanut itsekin ihan uutta intoa, kun valmista alkaa tulla ja näytettävää ja kuvattavaakin on sitä mukaa enemmän. Mutta heh, kieltämättä remppailu pelkän ruudun välityksellä passaisi vaihteeksi minullekin! 🙂

 2. Murkinamasu

  Remppa sen kun edistyy. Onnittelut siitä! 🙂
  Voisitko muuten julkaista postauksen jossa esiteltäisiin pohjapiirros ennen ja nyt? Olisi myös helpompi hahmottaa tilaa ja huoneita sen jälkeen?

 3. Villis

  Paljon on taas tapahtunut ja ahkeruus palkittu uudella fiiliksellä! Juuri noin se menee, että kun alkaa hahmottua uutta pintaa, niin kokonaisuuden näkee ikäänkuin paremmin. Mukava seurata edelleen ja usein lukiessa mietin, että kuinkahan väsyneitä te välillä olette! Hellikää ja lellikää välillä itseänne, edes viikonloppuisin:)))

  • maija

   Juurikin näin, jokaisesta edenneestä askeleesta saa kyllä taas hurjasti intoa ja tsemppiä. Sen tsempin ja horisontissa siintävän päämäärän avulla tässä jaksaakin, vaikka välillä on kyllä meinannut usko loppua ihan itse kullakin… Talven pimeys oli vähän pirullista aikaa, mutta nyt valo on tehnyt taas tehtävänsä ja hommatkin edenneet mukavimpaan osaan, kyllä nyt jo jaksaa 🙂 mutta kun talo on joskus valmis, on kyllä soffapaikka varattu aika pitkäksi toviksi… :))

 4. Emilia

  Hei!

  Olisin kiinnostunut lattiaratkaisustanne. Miten kiinnitätte lankut lattiaan ja oletteko joutuneet pähkäilemään lankkulattian ja lattialämmityksen yhteentoimivuutta? En nyt muista, oletko blogissasi maininnut talonne lämmitysmuotoa. Haaveilemme itse lankkulattiasta, joten käytännön tieto olisi hyvin mielenkiintoista.

  Yt. Emilia

  • maija

   Heippa! Meille laitettiin remontin yhteydessä taloon maalämpö, ja tuota lattialämmitysasiaa pähkäiltiin sen yhteydessä tovi. Asia päättyi niin, että päädyimme laittamaan patterit koko taloon. Toisethan laittaa lattialämmityksen lankunkin pariksi, mutta me ei haluttu ottaa sitä riskiä, että lankut elävät ja vääntyilevät lattialämmityksen myötä. Löydettiin lisäksi aika kivat vanhanaikaiset valurautapatterit, joten tyyliseikoissakaan ei tarvinnut tehdä kompromissia, joskin lattialämmitys siistein ratkaisu olisikin ollut. Lankut on kiinnitetty ihan normaalisti lattiavasoihin, remppa-tunnisteen kohdalta löytyy kuvia tuosta vaiheesta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *