Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET JA ENNEN-JÄLKEEN KUVIA OLESKELUTILOISTA

basket-tyyny9-800

Mukavaa sunnuntaita! Minä olen viettänyt rentoa viikonloppua Helsingissä ja palaillut kotiin vasta äskettäin. Sillä välin, kun minä humputtelin tyttöjen kanssa kaupungilla, oli mies huhkinut kellarin kimpussa, ja tämän viikon remppailun tuloksena onkin kokonaan seinistä valmistunut mikrosementti. Aivan mahtavaa! Seuraavana vuorossa onkin sitten mikrosementin levitys lattiaan, ja sitten on työläimmät hommat tämän osalta tehty.

Nyt en tällä kertaa lähtenyt kuvailemaan kellarin seiniä – tuntuu, että niitä on näytetty tällä haavaa jo ihan tarpeeksi – vaan sen sijaan päätin pläjäyttää ilmoille pari ennen-jälkeen kuvaa meidän kodista. Nyt aloitetaan meidän alakerran oleskelutiloista eli olkkarista ja ruokasalista, mutta tarkoitus on kiertää myöhemmin koko muukin talo läpi samassa hengessä. Olenkin tainnut näyttää valikoituja ennen-kuvia jo aiemminkin remontin alku/välivaiheessa, mutta tuosta on jo aikaa. Muistatteko vielä, miltä meillä tuolloin näyttikään?

NÄKYMÄ RUOKASALIIN – ENNEN

ennen1-800

NÄKYMÄ RUOKASALIIN – JÄLKEEN

jälkeen1

Tilojen sävyt olivat melkoisen lämpimät, ja ruskehtavan sävyinen tapetti kiersi koko tilaa. Ruokasalin peräseinällä oli kiinteät kaapit (jotka jo poistettu kuvassa), ja tästä syystä päällimmäinen tapettikerros oli jätetty tapetoimatta alas asti. Seinäthän menivät kokonaan uusiksi ja kaivettiin paljaaksi hirttä myöten, eipä pinnoissa mitään säästettävää ollutkaan. Pariovien aukko pysyi ennallaan, mutta pariovien aukeamissuunta käännettiin toiseen suuntaan ja 50-luvun ovet vaihdettiin vanhemmiksi lasiovisiksi versioiksi. Vielä ovet pitäisi maalata ja salia kalustaa vähän valmiimmaksi, molemmat näistä tulevat varmastikin tapahtumaan vielä tässä kevään aikana.

ennenjälkeen1

Vanha parketti sai lähteä, ja lattiat tehtiin runkoineen päivineen kokonaan uusiksi. Tilalle valikoitui leveä mäntylankku, joka lipeöitiin ja öljyvahattiin. Olemme olleet tähän käsittelyyn erittäin tyytyväisiä. Lattioiden lipeöinnistä voi lukea enemmän tästä postauksesta, josta löytyy koko lattiaprojekti summattuna työvaiheineen päivineen.

NÄKYMÄ OLOHUONEESEEN – ENNEN

ennen2

NÄKYMÄ OLOHUONEESEEN – JÄLKEEN

jälkeen2

Olohuoneen puolella ikkunan paikka vaihtui hieman keskemmälle huonetta ja ne vaihdettiin perinteisemmän malliseksi, kuten kaikki talon patteritkin. Ylhäällä näkymää ruokasalista päin kuvattuna, ja alla taas eteisestä päin:

OLOHUONE ENNEN

ennen3

OLOHUONE JÄLKEEN

jälkeen3

Onhan tuossa muutosta. Jatkossa täytyy kaivella kuvia myös muiden tilojen osalta, sillä ihan herkullisia pareja löytyy myös sieltä. Aiemmin olen tehnyt samanmoisen vertailun myös julkisivuista, se löytyy tästä postauksesta. Näissä kuvissa tosin julkkarit ovat vielä vähän keskeneräisiä yksityiskohtien ja maalausten suhteen.

Ensi kesänä projektiksi otetaan piha, jolloin siitäkin saadaan toivon mukaan vähän nykyistä viihtyisämpi. En malttaisi odottaa, että pääsen tekemään pihasuunnitelmia, ne kutkuttavat juuri nyt erityisen paljon. Kaikki istutukset ja kasvit tuntuvat etenkin tähän aikaan vuodesta niin freeseiltä ja pihasuunnittelu inspiroivalta. Syytän kevättä, sillä on tapana saada kaikenlaisia inspiraationpuuskia aikaan.

Ihanaa uutta viikkoa!


Some before-after pictures from our living and dining room.

Kommentit (9)

 1. Mari

  Vau! Ei voi muuta sanoa.

  Lisääntyikö teillä huonekorkeus rempallaan myötä vai näyttääkö vaan? Kuinka korkeat keskikerroksen huoneet muuten ovat?

  • Maija

   Kyllä se pikkuisen lisääntyi, ei kuitenkaan merkittävästi kymmenillä senteillä. Pelkkä valkoinen kattokin teki jo ihmeitä tilan tunnulle. Nykyisellään alakerran huonekorkeus on 284 cm, olisiko se ennen ollut n. 280 cm…

 2. Westend Mum

  Upeat listat! 🙂
  http://westendmum.fi

  • Maija

   Kiitos! Niitä kuule ähellettiin ja yhdisteltiin paikalleen pitkään ja hartaasti, eli syytäkin olla komeat! Mm. Kattolista yhdistettiin kolmesta eri listasta. Oli siinä jiiraamista…:D

 3. vilja

  Huh tuota valon määrää! Ja nuo ovi- yms. listat ovat nostaneet rakennuksen arvokkuutta aivan huimasti. Hienoa katsoa näitä kuvia. Olette tehneet valtavan työn.

  • Maija

   Kiitos Vilja! Äkkiä sitä unohtaa millaisessa kunnossa koti olikaan tuolloin lähtövaiheessa. Siksipä ihan hauska katsella itsekin uusiksi näitä kuvia ?

 4. Jaana K

  Nämä on aivan super inspiroivia kuvia! Tekee vaan mieli lähteä talokaupoille vaikka tiedän että se on täysin pois suljettu vaihtoehto. Ihanaa silti unelmoida näiden sinun kuvien kautta <3

  http://byjaanak.blogspot.fi/

  • Maija

   Kiitos Jaana! Haha, unelmointi on onneksi aina sallittua! ?

 5. Roosa

  Onpa melkoinen muutos! Mistä olette löytäneet tuommoiset upeat lasiset pariovet?

  Ps. Ihanan blogisi bongasin Avotakasta juuri kun olemme aloittamassa 87-vuotiaan talovanhuksen remppaa <3 Huomasin, että meillä on hyvin samankaltainen sisustustyyli.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *