Blogit
Pihkala

PYÖRII PYÖRII

kuvat Stålhästen, Pelago
Ilmat lämpenevät ja kadut kuivuvat siihen malliin, että kaikki kevätkamppeet pyörivät – ihan sananmukaisestikin – jo kovasti mielessä. Täksi kevääksi pitäisi nimittäin hankkia uusi polkupyörä, meiltä on varastettu viime aikoina kaksi pyörää ja tällä hetkellä olen kokonaan vailla kyseistä menopeliä. 

Olen yleensä suosinut vanhoja mammapyöriä, ne ovat halpoja, helppoja ja ihan hauskannäköisiä, eikä ole niin justiinsa jos niille tapahtuu jotain. Ajattelin kuitenkin, että ehkä pitäisi tällä kertaa ostaa joku vähän parempi menopeli jolla matka taittuisi jouhevammin. Kesäaikaan pyörä on kuitenkin minulla kovassa käytössä, joten sillä olisi mukava päästä liikkumaankin ihan kunnolla ja sujuvasti.

Kartoitin vähän valikoimaa ja löytyihän sieltä vaikka mitä herkkuja. Pelagon pyörät ovat ihan älyttömän hienoja, mutta hinta menee kyllä hippasen yli budjetin. Vähän vastaavia pyöriä myy myös Stålhästen huomattavasti kukkaroystävällisempään hintaan. Helkamallakin löytyisi pari ihan kivaa mallia. Jopo jää nyt kokonaan pois laskuista, vaikka mallista kovin tykkäänkin. Haluan kuitenkin vaihteellisen pyörän, jolla jaksaa polkea tarvittaessa vähän pidempääkin matkaa.

Olisiko teillä antaa vinkkiä hyvistä ja kivoista pyöristä, etenkin tuo Stålhästen kiinnostaisi. Ja mallina mieluiten tuollainen old school -vibainen, tietty. Mihinkäs sitä nyt hyväksi havaittua mallia vaihtaisi.


I am looking for a new bicycle. I am not quite sure if I should buy a second hand bike or a brand new, but I really do love the look of these ones above. Any recommendations?

Kommentit (7)

 1. Meeri

  Jopostahan on myös vaihteellinen malli 🙂 Mä ostin viime keväänä Jopo3:n ja se on kyllä mukava, tosin perävarustus meinaa puutua pidemmillä matkoilla (10km kesäfiilistelyreissuilla). En kyllä tiedä, onko tuon asian laita yhtään parempi muissakaan malleissa.

  • maija

   Ai on vai, no kiitos tiedosta! 🙂 Jopo on ehkä vähän enemmän sellainen city-pyörä, mä tarvisin jonkun aavistuksen maastohenkisemmän. Ihania ovat kyllä nekin, ehkä täytyy käydä kuitenkin silmäilemässä sekin vaihtoehto…

   Luulen, että ainakin mun perä tuppaa puutumaan mallissa kuin mallissa 😀

 2. R // omasohva

  Itsellä ollut noin seitsemän vuotta joka kevät pyörä ostoslistalla..mutta tänä vuonna sitten. Varmasti. Stålhästenistä olen kuullut hyvää ja sellaisen ajattelin kotiuttaa. Hintakaan ei tosiaan ole sieltä pahimmasta päästä ja ulkonäkökin miellyttää kovasti.

  • maija

   Pyörä kuuluu kyllä vähän sellaiseen kategoriaan, jonka hankinta vaan venyy ja paukkuu… Mutta pakko on hyvä hoputtaja 🙂

   Hyvä tietää, että tuo Stålhästen on ollut kehuttu. Se on itselle ihan uusi merkki, joten täytyy tutkiskella sitä vähän lisää.

 3. Anonyymi

  Turkulaisenä ehdottomasti tämä:
  http://pyorapalveluberggren.com/omat-pyoramerkit/berggren-pyorat/
  Mun valinta!
  -Hanna

  • maija

   Kiitti vinkistä, täytyy tutustua! Paikallista olisi aina kiva suosia 🙂

 4. Anonyymi

  Turussa kannattaa käydä myös Kupittalla sijaitsevassa Velotemassa. Meidän perheeseen löytyi sieltä kaupunkipyöräksi Trek Oslo.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *