Blogit
Pihkala

PUUTARHA KESKELLÄ KAUPUNKIA

 yhteistyössä Green Care

Käväisin tällä viikolla loman ratoksi Helsingissä, ja kuvasin samalla päärautatieasemalle noussutta Ihmepuutarhaa. Jokavuotinen Ihmepuutarha toteutetaan asemalaitureiden tienoille alan oppilaitosten välisen suunnittelukilpailun pohjalta, tänä vuonna voittajaksi selviytyi Livian ammattiopisto Piikkiöstä teemanaan Neljä vuodenaikaa
Kokonaisuus oli itsessään varsin kaunis ilmestys, vähän kuin pieni virkistävä keidas kaupungin harmauden keskelle. Puutarha koostui erikokoisista istutusalueista, jotka oli rakennettu vuodenaikojen ympärille. Istutusalueet sijaitsivat sen verran isolla alueella, että kattavaa kokonaiskuvaa puutarhasta ei oikein saanut otettua, tässä kuitenkin muutamia poimintoja minua erityisesti miellyttäneistä yksityiskohdista.
Hortensiat, yksi lempikasveistani, olivat parhaillaan täydessä loistossaan. Puutarhassa oli paljon hortensioita, ne kukkivat vähän joka puolella ja olivat runsaudessaan kyllä todella upeita. Isot vaaleasävyiset kukat erottuivat kauniisti vihreiden kasviryöppyjen keskeltä. Vaikutelma oli runsas, mutta pysyi kuitenkin ihanan yksinkertaisena lukuisien vihreiden kasvien ansiosta.
Puutarhaan oli tehty näyttävä kivimuuri, ja kiviaihe jatkui myös lattialle ja penkeiksi saakka. Kiviin oli yhdistetty vehreää heinää, myös tämä yhdistelmä oli kovasti minun mieleeni. Klassista ja rennon modernia samanaikaisesti.
Olipa tilaan tuotu paljon puitakin, suurikokoisimpana ehkä nämä kuvan liuskavisakoivut, jotka oli istutettu näyttävästi alueen keskipisteeseen. Puiden rungoista oli tehty myös kaunis reuna istutusalueelle, jonka yli hortensiat ja angervot saivat rennosti rönsyillä. Tästä kohdasta ainakin minulle tuli heti mielleyhtymä Suomen suveen, eli ainakin minusta suunnittelu kyllä kuvasti hyvin Suomen vuodenaikoja.
Puutarhan väriskaala oli aika niukka, puutarhassa oli käytetty lähinnä vaalean pastellisia sävyjä ja paljon runsasta vihreää. Vähän siis kuin omassa ihmepuutarhassanikin. Puutarhan rakennusaineet tulivat Green Carelta ja kasvit puolestaan Tahvosilta, lista kaikista puutarhassa käytetyistä kasveista löytyy näppärästi täältä.
Itse tykkäsin puutarhasta paljon, on aina hyvä, että julkisiin tiloihin panostetaan ja viihtyisyyttä lisätään tällaisilla tempauksilla. Jokos te olette käyneet tsekkaamassa puutarhan ja mitä mietteitä se teissä herättää?
This week I took a trip to Helsinki and among other things photographed a garden which is built to Helsinki railway station for this summer. A really beautiful green oasis in the middle of the asphalt jungle.

Kommentit (2)

  1. Vilja @ muotoseikka

    Voi että tuo on kaunis! Huomenna käväisen kurkkaamassa sen paikan päällä. Kiitos kuvista!

    • maija

      EIpä mitään, kiva jos sait inspistä näistä. 🙂 Joo eikö olekin kaunis, tälläisesta saa kivoja vinkkejä omaankin pihaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *