POTKUA PUUTARHANHOITOON FISKARSIN TUOTTEILLA

yhteistyössä Fiskars

Taas vähän asiaa puutarhanhoidosta, puutarhahommia kun riittää siinä missä kesääkin. Saimme jokin aika sitten testattavaksi muutamia Fiskarsin puutarhavälineitä, nyt seuraavaksi olisikin luvassa hieman raporttia niistä.
Niin kuin muissakin hommissa, myös puutarhanhoidossa välineillä on suuri rooli. Kunnon välineillä hommat sujuvat huomattavasti helpommin ja mukavammin, kun taas huonot vehkeet saattavat pilata innostuksen koko hommaan. Omakotitaloon muutettuamme yllätyin hiukan siitä kuinka montaa välinettä puutarha- ja pihatyöt oikein vaativatkaan; alussa hankittavana olikin paljon juttuja, kun juuri mitään työkaluja ei ollut entisestään. Ihan kaikkia työkaluja emme ole vieläkään tulleet hankkineeksi, vaan olemme soveltaneet ja tarvittaessa lainanneet työkaluja muualta. Kaikenlaisille työkaluille on kuitenkin jatkuvasti käyttöä, siksipä otin mielelläni testiin näitä Fiskarsin välineitäkin.

Saimme testiin puutarhan perustyökaluja, kuten puutarhalapion, oksasaksia ja istutusvälineitä. Kaikki tuntuivat heti kättelyssä kevyiltä ja käteen sopivilta; tärkeitä ominaisuuksia työkaluille, joita saatetaan käyttää pitkiäkin aikoja kerrallaan. Tuotteet vaikuttivat myös oikein jämäköiltä ja kestäviltä, esimerkiksi Smart Fit -raivaussakset olivat aivan toista kaliiberia kuin meidän vanhat, käytöstä jo vääntyneet halpissakset. Kyllä taas huomasi, kuinka laadussa onkaan eroja.

Kunnon istutuslapio ja kuokka ovat istuttajan perusvälineitä. Premium-möyhennyskuokkaa ja saman sarjan lapiota oli kivan kevyt käyttää, muutaman kukkasen istutus sujui näppärästi ja nopeasti. Välineissä oli myös hyvä otepinta, jonka ansiosta ote ei lipsunut, vaan työkalut pysyivät hyvin kädessä.

Kuvassa istuttelen muutamaa rantalaukkaneilikkaa täydennykseksi vanhaan kivikkoiseen kukkapenkkiin. Ylemmän kuvan väriloisto on samaisen penkin reunasta, sinne on ilmestynyt itsekseen tuollainen värisuora kukkia, olisikohan levinnyt jostakin edellisen asukkaan istutuksesta.

Fiskarsin rikkaruohonpoistaja kiinnosti meitä etukäteen ehkä eniten. Näin muutama vuosi nurmikon istuttamisen jälkeen rikkakasvit ovat lähteneet hiljalleen levittäytymään pihallamme, ja varsinkin voikukkaa on alkanut ilmestyä vähän sinne sun tänne. Tuumasimme, että asialle kannattaa tehdä jotain nyt, kun voikukkien määrä ei ole vielä ryöstäytynyt käsistä, asiaan löytyikin nopea apu tästä välineestä.
Rikkaruohonpoistajalla yksittäisten voikukkien poisto käy näppärästi. Välineen alaosassa olevat terät työnnetään maahan voikukan ympärille. Sitten polkaistaan, jotta terät työntyvät vastakkain, ja tämän jälkeen nostetaan rikkaruoho ylös. Useimmat voikukat lähtivät maasta juurineen päivineen, tosin itse taisin olla vähän liian hätäinen, kun katkoin lähes puolet voikukista. Kaiken kaikkiaan rauta toimi kuitenkin varsin hyvin ja yksittäiset voikukat oli sen avulla helppo nyppäistä pois.

Tämä kuva on otettu juhannuksen tienoilla, jolloin terassin edessä kasvavat ruusut olivat kukkeimmillaan, tällä hetkellä ne eivät valitettavasti näytä enää tältä. Seuraava operaatio olisikin tasoittaa nämä ruusut, muutama pensas on kasvanut jo vähän turhan korkeaksi. Myös marjapensaita pitäisi vähän muotoilla, kunhan sato on ensin kerätty talteen. Oksasakset jo on, nyt pitäisi vain ryhtyä toimeen.

Blogiyhteistyö, tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Gardening is much more fun with good quality tools that work properly. I tested some garden tools of Fiskars, all of them were very handy, durable and light to handle. I recommend.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *