Blogit
Pihkala

PIIRONGIN PÄÄLLÄ

Vuokrakämpällämme on vanha peilipiironki, joka sai jäädä paikoilleen, vaikka asukkaat nyt vaihtuivatkin. Minä olen ottanut kalusteen jo heti omakseni, sängyn vieressä sijaitsevalle eritasoiselle piirongille on kiva kasata erilaisia asetelmia. Myös kaikenlaiset korut ja muut pukeutumisjutut säilyvät siinä aika näppärästi, osaa voi pitää reilusti esillä ja loput piiloutuvat korkeisiin sivukaappeihin, jotka syövät sisäänsä itse asiassa aika mukavan määrän kaunistautumistavaraa. Kyllä näköjään entisaikaankin jo tiedettiin naisten tarpeet, hehe.
Taitoin omasta puutarhasta kukkivan omenapuun oksan ja asettelin sen piirongin päälle, näin se levittää vienoa tuoksua suoraan sänkyyn. Hetki sitten minulla oli maljakossa kimppu syreeninoksia ja tuntui miltei siltä, kuin olisi nukkunut puutarhassa. Suosittelen kokeilemaan, ellei nenä ole kovin herkkä tuoksuille.

Meillä on ollut aina kotopuolessa paljon tällaisia talonpoikaiskalusteita, itse asiassa sieltä taitaa löytyä tälläkin hetkellä miltei identtinen piironki. Oma silmäni on siis hyvin tottunut tällaisiin kalusteisiin. Tummat ja vähän raskaat talonpoikaiskalusteet eivät ole sisustusmaailmassa ollenkaan niin suurta huutoa kuin vaikka kevyet tiikkisenkit, mutta (ehkäpä juuri siksi) tällaisetkin kalusteet näyttävät minusta vaihteeksi aika virkistäviltä, ainakin yksittäisinä tapauksina.  Tämäkin senkki toimii aika hauskasti meidän modernien kalusteiden keskellä, justiinsa sopivaa balanssia omaan makuun.

I placed a branch of blooming apple tree on the old chest of drawers next to my bed. Now it almost feels like I sleep in the garden.

Kommentit (5)

 1. GIA / Coffee Table Diary

  Tunnelmallista! Minua viehättää vanhat kalusteet, joilla voi kivasti maustaa muuten modernia sisustusta. Tuo maljakko kukkineen on niin ihana! Kumpi koko on kyseessä?

  • maija

   Tuo maljakko on se pienempi koko. Olen itsekin tykästynyt tuohon niin, että pitäisi melkein hankkia se isompikin kaveriksi. Olisi vähän sopusuhtaisempi tuollaisille vähän isommille oksille…

 2. Jutta// Projekti Verkaranta

  Ihana kaluste onkin! Meillä samantyylinen pöytä, jossa myös on tuo vihreä "lasiluukku". Tosin se on erillinen /erikseen kiinnitettävä pöydän päälle. Hattuhyllyn tapainen. Pitäisikin kantaa se taas esille lapsen huoneeseen pöydän päälle. Kauniilta näyttää omenapuunoksa tuossa hempeässä maljassa. Iloista päivää!

  • maija

   Nämä tällaiset ovat kyllä kauniita modernien kalusteiden parina. Vanhoista kalusteista, jo yhdestäkin, tulee niin paljon syvyyttä ja tunnelmaa sisustukseen…

   Kivaa päivää myös sinne, ihanaa kun saatiin vihdoin vähän aurinkoa!

  • Eivor Andersson

   Minulla on ihan samanlainen isoäidin vanha "piironki", sama vihreä lasi. Sopii hyvin makuhuoneeseen. Olen ajatellut maalata sen mustaksi…mutta en ole vielä uskaltanut..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *