PIHKALAN JOULU

Hyvää aatonaattoa! Jouluviikkoon pukkaa tunnetusti kaikenlaista tohinaa, eikä tämä vuosi ollut poikkeus sääntöön. Vielä tänään minulla oli työpäivä, mutta nyt on hommat tältä erää pulkassa ja aika virittäytyä joulutunnelmaan. Koristelin tänään kotia valmiiksi ja mies paistoi jo kinkunkin huomista odottamaan. Nyt saa joulu tulla!
Olohuoneen joulutunnelma syntyi aika pienillä jutuilla, kukilla ja tietysti elävällä tulella. Perinteistä punaista en laittanut tällä kertaa esille, vaan olohuoneessa vallitsevat tummat ja murretut sävyt. Tummaa samettia, messinkisiä kynttilänjalkoja, harmaata taljaa ja kranssia. Joulufiilis täydentyy vielä kuusella, jonka kannamme perinteisesti huomenna tupaan.
Ruokasalissa on puolestaan vähän kevyempi fiilis. Kasasin pöydälle läpinäkyvää lasia ja valkoisia joulukukkia. Valkoinen juhlavampi pöytäliina on vielä silittämättä, se saa olla pohjana huomisen kattaukselle. Kuvan pellavainen joutaa jo vaihteeksi syrjään, sitä ollaan katseltu jo koko joulukuu. Seuraavaksi laitetaan klassikkoa kehiin.
Keittiöön päätyi vähän perinteisempää tunnelmaa. Asettelin Artekin pöytäliinan vinottain pöydälle, se tuo mukavan reipasta joulufiilistä keittiöön. Ikkunoilla palaa kyntteliköt, toiseen niistä on ripustettu myös himmeli. Kukkia on tullut ripoteltua tännekin, niistä tulee niin ihana tunnelma. Äidiltä saatu amaryllis puhkesi sopivasti kukkaan ja Gloria-kynttilänjalka on koristeltu eukalyptuksen oksilla. Nyt keittiössä tuoksuu jo ihan joululta, liedellä porisee riisipuuro ja kinkun tuoksu leijailee ympäriinsä. Juuri tällaiset tuoksut ovatkin minulle yksi tärkeä osa joulutunnelmaa.
Nyt jouluna me kaikki keskitymme varmasti yhdessäoloon ja rentoutumiseen, ja blogikin saa jäädä tätä myötä vähän vähemmälle huomiolle. Saatan palailla vielä kuusitunnelmissa tuonnempana, mutta toivottelen kuitenkin jo tässä vaiheessa kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! Nautitaanhan joulutunnelmasta täysin rinnoin ja löysin rantein.
Christmas at our home. Merry Christmas to all of you!
Kommentit (4)
  1. Kauniit kuvat ja sävyt sekä levollinen joulutunnelma <3 Rauhallista joulua!

    1. Kiitos ja samoin sinne, nautitaan rauhallisesta joulunajasta!

  2. Teillä on kyllä kaunis koti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *