PIHAPUUHIA | IN THE GARDEN

Viikonloppu kului pihamaalla. Vaikka nyt muuton alla ei sen kummempia pihaprojekteja enää aloitettukaan, niin jokakeväiset siistimistyöt on silti toki tehtävä. Kasvit ja piha vaativat kaikenlaista pientä keväthuoltoa, leikkuuta ja kitkemistä. On kuitenkin mukava jättää piha siistiksi seuraavia asukkaita varten.
Sain pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltani Fiskarsilta nyt kevään korvalla muutamia pihavälineitä testattavaksi. Taas kerran täytyy todeta, kuinka työt sujuvatkaan ihan eri lailla hyvillä välineillä! Aikaa ei mene turhaan säätämiseen, vaan hommat saa tehtyä tehokkaasti ja mukavasti samalla ulkoilusta nauttien. Näinhän sen pitäisi aina mennä!
Nurmikko kasvaa kohisten ja meillä onkin ruohonleikkuri ruksuttanut jo moneen otteeseen. Leikkuujätteet ja talven jäljiltä nurmikolle jääneet roskat on kätevä haravoida leveällä Fiskars Solid lehtiharavalla*, jonka leveällä haravaosalla saa puhdasta jälkeä nopeasti. Oikeastaan kait sanotaan, että leikkuujätteet pitäisi jättää nurmikolle ravinteita antamaan. Meille kuitenkin tuntuu tulevan ruohosilppua joka kerta niin vietävästi, että suurimmat paakut on vain pakko haravoida pois. Nurmikon viimeistelytyöt tein puolestaan Power-Lever -pensassaksilla* , näillä saa näppärästi napsittua ruohotupsut hankalista paikoista.
Erikseen täytyy mainita myös Fiskarsin uudet kätevät puutarhasäkit*, joihin voi kerätä roskat niin puutarhasta kuin varastostakin. Kevyet säkit taittuvat käden käänteessä kasaan, jolloin niiden säilytyskin helpottuu. Litistetyn säkin voi ripustaa vaikka varaston naulaan. Aika kätevää!
Viime keväänä istutettu etupihan Ihmepuutarha on hyvissä voimissaan. Jännitin vähän, kuinka vähäluminen talvi vaikuttaisi uusiin taimiin, mutta mitä vielä. Taimet pukkaavat uutta ja puutarha kasvaa hyvää vauhtia. Parhaillaan kukkivat talviot ja alppiruusut, syreeneissä puolestaan on hurjasti nuppuja ja ne avautuvat minä päivänä tahansa. Toivottavasti vielä ennen muuttoa…
Äitini piipahti viikonloppuna käymään ja muistutteli ruusujen leikkuusta, minä olin autuaasti unohtanut koko homman. Vielä ei kuulemma ollut liian myöhäistä, niinpä napsin jaloruusujen kuivat törröttävät oksat pois PowerGear-oksasaksilla*. Näissä riitti vääntöä paksumpiinkin oksiin, mutta olivat silti kevyet ja pieneen kouraankin sopivat. Voin suositella.
Viikko pari sitten puutarhassamme vietettiin hanamia, kukkameri oli tosin hieman vaatimattomampi versio vaaleanpunaisena notkuvista oksista. Pihalla seisova kirsikkapuu suvaitsi pukata ensimmäiset kukkansa tänä keväänä, ja minä olin haltioissani jo näistä muutamasta yksinäisestä soturistakin. Nyt kukat ovat jo mennyttä; hanami-aika on lyhyt, mutta niin kaunis.

Etupihaa iltasella. Talvio kukkii etualalla, taaempana mansikatkin virittelevät jo kukintojaan. Angervot tuoksuvat ja valkoherukat lupailevat isoa satoa. Sävyt ovat vielä heleän vaaleanvihertäviä, mutta ei aikaakaan kun ne muuttuvat syviksi ja runsaiksi, tummanvihreäksi.
Kesä on täällä ihan kohta.
*saatu bloginäkyvyyttä vastaan
Signs of summer in my garden.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *