Blogit
Pihkala

Pihamietteitä

Minulla oli tänään vapaapäivä, ja sitä myöden aikaa pohtia taas vähän pihajuttuja. Muokkasimme kesän alussa pihaa vähän uuteen uskoon, ja teimme nurmikoksi mm. alueen saunan vierestä, joka ennen oli ollut täynnä epämääräistä puskaa ja heinää. Istutimme myös uuden tuija-aidan samalle puolelle olevalle rajalle vanhan rehottavan siperianhernepensaan tilalle.
Nurmi on lähtenyt jo kivasti kasvamaan, mutta muutoin alue on ihan aakeaa laakeaa, ja kaipaa kyllä kipeästi istutuksia. Vaihtoehtoja on vaan niin monia, että en ole oikein osannut lähteä suuntaan jos toiseenkaan. Päättämättömyyden lisäksi hommaa on sekoittanut ihan puhdas tietämättömyys kasveista ja niiden vaatimuksista, ja toki myös ne esteettiset seikat. Miksiköhän kasvien sijoittelu tuntuu niin paljon hankalammalta kuin esineiden… Periaatteessa asiahan on kuitenkin ihan sama, ryhmittelyn, rytmityksen ja värien kanssa niissäkin pelataan.  Lopulta piti ottaa oikein kynä käteen ja luonnostella paperille muutama vaihtoehto, se helpottikin huomattavasti hommaa. Kasvimaalla vai ilman – se pitäisi vielä päättää, muutoin onkin jo aika selvät sävelet.
Näillä näkymin kulmaan on tulossa pientä hyötypuutarhaa; muutama marjapensas nyt ainakin ja lisäksi se mahdollinen pieni kasvimaa ja hedelmäpuita, joko luumua tai päärynää. Näiden eteen ajattelin tehdä pienen istutusryhmän havuista, hortensioista ja lamohietakirsikasta, olisi sitten talvellakin kulmassa jotakin katseltavaa. Niin, ja lumipalloheisi on saatava myös. Tykkään sellaisista rennoista ja rehevistä puutarhoista, kulman saisikin minusta istuttaa aika täyteen, keskemmällä pihaa on kuitenkin sitä tilaa ja nurmikenttää.

Viikonloppuna olisi tarkoitus ryhtyä hommiin, raporttia seuraa mikäli intoa riittää. Kaikenlaisia vinkkejä otetaan myös ilolla vastaan!

Kommentit (2)

 1. Jatta

  Hienolta näyttää sekä kuulostaa suunnitelma. Oletko käyttänyt vesiväriä suunnitelmassasi, kun on niin kaunis? 🙂

  • maija

   Kiitos 🙂 Jostain syystä kommenttisi oli ajautunut roskapostiin ja huomasin sen vasta nyt, höh.

   Sudin joo vesiväreillä vähän fiilistä mukaan, jotenkin helpompi miettiä tuollaisia kasvikokonaisuuksia värien kera..vaikka kuvassa ovatkin mustavalkoisia 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *