PIENI AAMIAISVINKKI

Hyvää huomenta! Me otetaan ihan just kokka kohti Raumaa, mielessä pieni kesäreissu idyllisessä vanhassakaupungissa. Sitä ennen halusin jakaa pienen aamiaisvinkin, joka osui ja upposi tänäänkin.
Kesällä tekee mieli keventää aamiaisessakin ja varsinkin nyt lomalla olen koittanut tarkoituksellakin syödä vähän erilaisia – no tietty herkullisempia – vaihtoehtoja. Meillä on nyt kovasti ylitarjontaa raparperista ja sen perinteisen piirakan ja mehun lisäksi hyödynsin muutaman varren aamiaisellekin. Paistoin raparperiviipaleita vaahterasiirapissa, mukaan heitin vielä kaapista löytyviä kaura/ruis/mitä vain hiutaleita. Kun raparperi on pehmennyt, voi mukaan ripsauttaa vielä vaikka kanelia tai vaniljasokeria, minä tykkään eniten pelkästä kirpeän raparperin ja makean siirapin yhdistelmästä. Siinä kaikki, ihan täydellinen herkku maustamattoman jogurtin kanssa. Helppoa ja kesäistä.

Toinen kesäsuosikkini on tässä: maalaisleipää, rucolaa, brie-juustoa ja pari mansikkaa. Ei voi helpommaksi mennä tämäkään klassikko. Suosittelen sarastavaan aamuun tai kuuman (?) keskipäivän huikopalaksi, minä en enää melkein muita söisikään.
Kivaa päivää!

In summertime I like to keep my meals as fresh and easy as possible. My current favourite for breakfast is rhubarb fried in maple syrup with oatmeals, this seasonal delicacy is a perfect match for natural yoghurt.

Kommentit (2)
  1. Vilja @ muotoseikka
    28.6.2014, 09:18

    Suurkiitos vinkistä! Meillä on mökillä aivan hurjasti raparperia, ja koska tuo herkku käy jopa minun ruokavalioonikin, otan sen oitis käyttöön. Ihan helmi! 🙂

    1. Eipä mitään, hyvä jos oli hyötyä 🙂 Vaahterasiirapin tilalla voi käyttää toki ihan tavallistakin, vaalea tai tumma siirappi käy myös hyvin. Meillä on myös ihan hirveästi raparperia, pitäisi keksiä niistä vaihteeksi jotain vähän erilaistakin laitettavaa. Piirakka on hyvää, mutta ei sitä viitsisi ihan koko ajan syödä… Mehuun uppoaa myös ihan kivasti varsia, meillä onkin monta kertaa viikossa mehukattila porisemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *