PERJANTAITUNNELMIA

Ensimmäinen työviikko alkaa olla pikkuhiljaa pulkassa. Töihin on aina
kiva palata, vaikkakin arkirytmiin paluu vaatii kyllä aina veronsa. Pää
on vielä vähän lomamoodissa ja ensimmäiset työpäivät sujuvatkin aina
enemmän tai vähemmän ihmetellessä, hiljalleen arki alkaa kuitenkin taas
rullaamaan totutunlaisesti. Viikonloppu on silti ihan tervetullut lisä
tähän väliin.

Viikonloppuna on tiedossa toki raksahommia, mutta tänään ajattelin vain lojua kotona ja kääriytyä tuohon Balmuirilta saamaani suloisen pehmeään pellavakylpytakkiin. Paksujen upottavien froteekylpytakkien sijaan pidän melkeinpä eniten tuollaisista kevyistä ja pehmoisista versioista, jotka on helppo heittää niskaan vilun iskiessä. Täydellinen kaveri viileisiin loppukesän iltoihin ja kirpeisiin aamuihin, jolloin lämmin peitto houkuttelisi vähän liikaakin.

Sama juttu pyyhkeissäkin, ohuet ja pehmeät materiaalit viehättävät näissäkin eniten, vaikka toki ylellisen paksuilla froteillakin on paikkansa. Samaisesta pehmoisesta vohvelikankaasta tehdään onneksi pyyhkeitäkin ja sain myös muutaman niitä testattavaksi, tykkäsin. Kuivaa mahtavasti ja metrisen käsipyyhkeen koko on mukavan reilu.

Iltateet keittelen kuparipannulla, se tarttui mukaan yhdeltä maaseutukirppikseltä. Ihan sympaattinen tapaus tuo, olkoot nyt käytössä sen verran minkä kestää. Joskus kyllä vielä hankin kunnon viheltävän teepannun, vahvana ehdokkaana on ainakin Alessin klassinen lintupannu.

 

Sellaisia leppoisia tunnelmia täällä tänään. Huomenissa onkin taas maalauspäivä, ulkoseinien panelointi edistyy kovaa vauhtia. Esimakua tästä vilautinkin jo Instagramissa ja lupaavalta näyttää, vaikka itse sanonkin. Sunnuntaina puolestaan järjestetään jo perinteeksi muodostuneet Portsan pihamarkkinat, joissa pitää ehdottomasti piipahtaa. Puutaloalueen idylliset sisäpihat ovat auki kaikelle kansalle ja alueen asukkaat myyvät pihoillaan kirppistavaraa, kahvia ja kuulemma ihan puutaloasuntojakin. Turun lähistöllä asuvien kannattaa käväistä paikalla jo ihan yleisen tunnelman vuoksi, minä ainakin taidan mennä ensisijaisesti ihastelemaan vanhoja puutaloja ja niiden herttaisia pihamaita.

Mukavaa viikonloppua!Friday at home.

Kommentit (4)
 1. Kurkkasin Instaan ja w o w – taas jotain niin kaunista teillä rakenteilla! Esteetikon silmä taas lepää…
  terkuin,tuulia

  1. Voi kiitoksia! Onpa kyllä ihanaa, kun vihdoin pääsee tekemään näkyvää pintaa, ollaan molemmat tuosta seinästä ihan täpinöissämme. Tänään homma jatkuu ja luvassa pienimuotoiset maalaustalkoot, jahka töistä raksalle ennätän. Juttua tiedossa blogiinkin jossakin vaiheessa! 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta
  15.8.2015, 07:35

  Tykkään noista pellavalakanoista! Haaveilen tuollaisista..:)

  1. Nuo ovat mun ehdottomat lempilakanani, suosittelen 🙂 Tekisi mieli hankkia syksyksi samanlaiset jossain toisessakin värissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *