Blogit
Pihkala

PELLAVATYYNYT

Eilisen postaukseni innoittamana kaivelin vähän tyynyvarastojani ja löysin sieltä nämä Dayn pellavatyynyt, jotka ovat jääneet aika vähälle käytölle. Tykkään kyllä tyynyistä ja varsinkin niiden matskusta, mutta harmaan värin alta puskeva violetinpunainen on osoittautunut aika haastavaksi tapaukseksi. Tyynyt näyttävät hyvältä oikeastaan vain kokovalkoisessa ympäristössä, mutta heti kun vieressä on jokin toinen sävy, niiden väri muuttuu epämääräisen kukertavaksi. Varsinkin haalistuneissa kohdissa sävy on – hassua kyllä –  miltei lähempänä marjapuuroa kuin harmaata.
Nyt on kuitenkin korkea aika saada tyynyt käyttöön, niinpä nappasin kauppareissulla mukaan pussillisen Dylonia ja iskin tyynyt koneeseen yhdessä hiukan kulahtaneen lempivillatakkini kanssa. Nyt odottelen jännityksellä ohjelman loppumista ja tyynyjen muodonmuutosta. Jos tässä käy hyvin, saatan jatkaa värjäilykokeiluja vielä vähän muihinkin juttuihin… Siispä peukut pystyyn!

I love these linen cushions but the faded colour isn´t my favourite, maybe I should dye them…

Kommentit (10)

 1. Pieni Lintu

  Kauniit tyynyt! Joskus harmaassa on liian sininen tai lila sävy, joista en itse pidä ollenkaan omassa kodissa. Toivottavasti onnistuu värjäys. 🙂

  • maija

   Joo, harmaa on kyllä välillä vähän hankala, monet niistä taittaa joko violettiin tai vihreään… Nyt tyynyt on kokomustat, ovat ainakin vähän helpompia yhdistellä muihin juttuihin!

 2. Liina / VillaILONA

  Meidän tummanharmaassa sohvassa on juuri tuo sama ongelma. Etenkin auringossa haalistuneet kohdat taittaa tosi ikävästi violettiin. Haaveilenkin uusista päällisistä:)

  • maija

   No höh… Harmaa on kyllä välillä vähän kinkkinen väri, ainakin puuvilla- ja pellavatyyppisissä kankaissa, jotka tuppaavat haalistumaan…

 3. Suvi / Omppula

  Hauska fiilis tulee noista naruista, tykkään. Blogissani on haaste sinulle Maija 🙂

  • maija

   Kiitos haasteesta!

 4. Leena

  Kerro miten värjäyksen kans kävi. 🙂

  • maija

   Hyvin kävi, seuraavassa postauksessa tarkempia kuvia lopputuloksesta!

 5. Enne

  Onpas kauniit tyynynpäälliset hapuineen! Jään kanssa odottelemaan värjäyskokemuksia, edellinen päiväpeiton värjäys kun ei ollut ihan nappisuoritus pintaan ilmestyneiden tahrojen vuoksi.

  • maija

   Joo, nuo on kyllä kivat päälliset, väri on ollut vaan vähän haasteellinen. Nuo värjäyshommat on aina vähän arvoituksia, mutta tällä kertaa kävi hyvin! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *