Blogit
Pihkala

Pariisin herkkuja

Tarkoitukseni oli Pariisin reissulla pyörähtää myös muutamissa sisustusliikkeissä, etenkin kehuttu Merci kiinnosti kovasti. Aika teki kuitenkin tepposet ja sisustusputiikit jäivät tällä kertaa tyystin väliin. Tässä siis sisustusreportaasin sijaan muutama muu kiva paikka, jossa tuli loman aikana käväistyä, niiden kaikkien tuntemien nähtävyyksien lisäksi siis.
Kuuluisa ostoskatu Champs-Elysée oli tietysti nähtävä, ja sen lukuisissa hienostoputiikeissa riittikin katseltavaa. Kadun varrella oli pakko pysähtyä klassikoksi nousseeseen Laduree-kahvilaan, ja napata mukaan muutama macaron-leivos. Pöydän saaminen oli ihan turha toivo, kahvila oli tupaten täynnä ja ihmisiä oli jonoksi asti odottamassa vapautuvia paikkoja.
Macaronit, patongit ja samppanjat kassissa suuntasimme piknikille Luxembourgin puistoon, joka oli ihan mielettömän kaunis paikka. Porukkaa oli kerääntynyt sankoin joukoin vapaapäivän viettoon, ja monella olikin mukanaan eväitä, pelejä ja muuta viihdykettä. Mikäs siellä istuskellessa, aurinko paistoi, linnut lauloivat ja vesi solisi ympärillä. Tuiliersin puistokin oli toki hieno, mutta Luxembourg oli kyllä ehdottomasti oma suosikkini.
Pienet kahvilat ja ravintolat olivat reissun parhainta antia, ja pikkukuppiloissa tulikin istuttua useaan otteeseen erinäisten herkkujen kera…
Ihania olivat myös eri alueiden kapeat pienet kadut, joiden varret olivat täynnä erilaisia ruoka- ja kukkakojuja. Siitäpä ihmiset nappasivat haluamansa ohikulkumatkalla, tai pistäytyivät pieniin patisserieihin ja juustopuoteihin, joita oli joka kulmassa. Kaupunginosista Latinalaiskorttelit, Saint-Germain ja Montmartren tienoo olivat ehkä eniten omia lemppareita, näissä kaikissa oli sellainen kivan elämanmakuinen tunnelma, ihmisiä oli kaduilla, musiikki soi ja kahviloita oli joka lähtöön.
Tavaratalo Lafayette oli aikas hulppea, puoli päivää vierähti ihan huomaamatta valtavia osastoja kierrellessä. Suuremmat ostokset jäivät tekemättä, mutta silmänruokaa riitti sekä rakennuksen arkkitehtuurissa, että kauniisti rakennetuissa osastoissa. Vaikkei shoppailut kiinnostaisikaan, on mahtavan kokoinen tavaratalo nähtävyys jo itsessään – ja sen tarjonta toki ihan mieletön.

Ja mitäs vielä… Ihania paikkoja oli koko kaupunki tulvillaan, ja aikaa ihan liian vähän niiden kaikkien tutkimiseen. Riittääpä tekemistä seuraavillakin reissuilla 😉

Eniten pidin kaupungin yleisestä fiiliksestä, tunnelma oli niin ranskalaisen mutkaton, avoin ja iloinen. Kaupungista jäi käteen ennen kaikkea hyvä fiilis, se on aika tärkeä juttu se.

Pitäisi kyllä matkustaa enemmän, se vaan on niin kivaa.

Kommentit (6)

 1. Sar P

  Ah!
  Tulee se kevät/kesä tännekin.?
  Miten saisi tuon ihanan elämäntyylin juurrutettua tänne. Elämäniloa.

  • maija

   Toivottavasti tulee, nyt on jo sentään vähän merkkejä ilmassa…

   Tuota elämäntyyliä ja fiilistä minäkin jäin kaipaamaan, mutta eipä se taida meiltä suomalaisilta oikein taipua. 🙂

 2. MS Ordinary

  Näyttääpä ihanalta 🙂

  • maija

   Jep, ihana kaupunki tuo kyllä on. Katsottavaa ja ihmeteltävää riittää joka lähtöön, ja se fiilis on ihan mahtava. 🙂

 3. Aino

  Oma Pariisin matka edessä aivan pian! Odotan jo innolla tutun kaupungin ihanaa kevättä ja erityisesti noita macaroneja!

  • maija

   Oi, kivaa matkaa sinulle! Siellä on varmasti kevät edennyt vielä pikkuisen pidemmälle kuin meidän reissun aikana, toivottavasti säät suosii 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *