PALASIA KYLPPÄRISTÄ | OUR BATHROOM

Kylppäri on meillä varmasti yksi talon vähiten kuvattuja paikkoja. Tähän on oikeastaan kaksi syytä; tila on vanhan talon tapaan aika pieni ja hyviä kuvakulmia on vähän, lisäksi se on niin pimeä, että kuvista tuppaa tulemaan usein kovin rakeisia. Eilen aurinko paistoi kuitenkin jo sopivan korkealta ja suodatti osan säteistään eteisen ikkunoiden kautta myös kylppäriin asti. Innostuin siis napsimaan vaihteeksi muutaman kuvan täältäkin.
Kylppäri on meillä hyvin basic, taloa remontoitaessa tilasta haluttiin tehdä mahdollisimman yksinkertainen ja ajaton. Seinissä on kiiltävää valkoista Brancos-laattaa ja lattia on mattamustaa Sandstonea, molemmat Pukkilasta. Kalusteet ovat tammea, alakerran lattiamateriaali yhdistyy näin kylppäriin ja tuo vähän lämpöä mustavalkoisuuden keskelle. Itse taidan tykätä eniten juuri noista tammiyksityiskohdista, puu tuo niin paljon eloa ja ilmettä tilaan.

Huone on aika neliskanttinen ja suihku sijaitsee kulmassa, niinpä se vaati vierelleen tuollaiset kulmalasiovet. Yleensä vierastan kulmaratkaisuja, mutta tässä tapauksessa ei oikein ollut muita vaihtoehtoja. Suora suihkuseinä olisi ollut itsessään vähän riittämätön suoja, ja ilman mitään tila olisi vellonut vedessä aina suihkuttelun yhteydessä. Lisäksi on kätevää, että ovet saa taitettua sivuun seinän viereen, näin huoneeseen saa enemmän tilaa kun suihku ei ole käytössä.
Yksinkertainen wc-rullateline on Smedbon valmistama ja löytyi edullisesti Bauhausista, kuten nuo seinäkoukutkin. Oikein kelpo löytöjä kumpainenkin.

Vastapäätä allaskaappia sijaitsee tuollainen seinäkiinnitteinen korkea kaappi, se on aika kätevä pyyhkeiden ja puteloiden säilytykseen. Pyyhevalikoimani on kylppärin tapaan aika neutraali pitäen sisällään lähinnä valkoista, mustaa ja yksittäisiä hiekansävyjä. Froteeta ja puuvilla-pellavaa, ohutta ja paksua, lempparina ehdottomasti nuo blogiyhteistyön myötä tulleet Lapuan Kankureiden Terva-pyyhkeet.

L:A Bruketin tuotteet kuuluvat myös lemppariosastooni. Usein käytän niitä harvakseltaan saunapäivinä, kun tekee mieli hemmotella itseä vähän erityisemmin. Olen ihastunut erityisesti tuotteiden tuoksuihin, ovat aika huumaavia ja ylellisiä, toki voimakkaitakin. Pakkausmuotoilu saa myös kiitosta, näitä purkkeja on ilo pitää esillä ihan muutenkin.

Vippin wc-harja pitää vessan putsissa, haaveena on myös saman sarjan roskis, mutta se ei kyllä tuonne kylppäriin mahdu… Ehkä sellaiselle olisikin enemmän tarvetta keittiön puolella. Vippin kylppärituotteet ovat kyllä yleensäkin ihan mielettömän upeita ja mielelläni sisustaisinkin näillä koko kylppärini ihan allaskaapistoa myöten.
Vola | Laattapiste Ici New York Esagona | Laattapiste Il Micron | Pukkila Natura | Pukkila Harmony | photo Elisabet Heier

Neutraaliin kylppäriin tuskin koskaan kyllästyy ja uskoisin, että sen ulkonäkö säilyy ajankohtaisena myös vuosikaudet eteenpäin. Silti on aina hauska leikkiä pientä ajatusleikkiä ja pohtia millaisen kylpyhuoneen suunnittelisi itselle, jos valinnat tekisi juuri tällä hetkellä. Neutraalissa ja ajattomassa tunnelmassa pysyttäisiin varmasti edelleenkin, mutta ehkä pientä hienosäätöä voisin tehdä suuntaan jos toiseenkin. Mattamusta laatta on tosi kaunis, mutta vähän haasteellinen pitää puhtaana, ehkäpä valitsisin nyt sen tilalle jotakin muuta. Ihastelen usein yhdellä laatalla laatoitettuja kylpyhuoneita, tämä selkeyttää ja yhtenäistää varsinkin pienempiä tiloja. Ehkä valintani saattaisi osua johonkin kauniiseen mosaiikkiin tai betoni/marmorityyppiseen laattaan, jolla laatoitettaisiin koko tila. Myös sileät mikrosementtipinnat kiinnostavat, ja toisaalta klassiset peruslaatat sopivat aina ihanasti vanhaan taloon. Kauniita vaihtoehtoja on ihan liikaa! Volan hana olisi ihan unelma ja coriantyyppinen taso myös, jossa allas jatkuisi saumattomasti osana tasoa. Onhan näitä haaveita.
Millaisesta kylpyhuoneesta te haaveilette?

Here´s a small glimpse to our bathroom and some dreaming as well. I like our basic and simple bathroom a lot, but wouldn´t mind having there some soft marble or grey shades either.
Kommentit (9)
 1. Miten pidät suihkukaapin ovet noin puhtaina?

  Helena

  1. Heeh, no kyllä niissä rantuja näkyy, kun vähän tarkemmin katsoo. 😉 Viikkosiivouksen yhteydessä pyyhkäisen ovet lasinpesuaineella, Vimillä tai Cillit Bangilla. Viimeinen poistaa saippuajäämät ja pisarajäljet kaikkein tehokkaimmin, mutta itse aine tuppaa taas jämähtämään kiinni lasiin ja alla olevaan laatoitukseen. Eli vähän kaksipiippuinen tökötti tuo…

 2. Täällä ollaan keskellä kylppäriremonttia ja pintamatskuja olen pohtinut jo pidempään. Kylppärisi näyttää kauniilta; täälläkin finaalissa on isohkot valkoiset seinälaatat ja tammea lämpöä tuomaan. Lisäksi betonia 🙂
  Kuusikulmainen laatta oli ehdoton ajatus vanhaan taloon, mutta huolimatta siitä, että sen muotoisia laattoja on juuri nyt lehdet ja pinterest puolillaan, olikin tosi haasteellista löytää niitä kaupoista! netistä taas en uskalla tilata näkemättä mallia. Mistä mallistosta tuo marmorinoloinen 6-kulmiolaatta on?

  Mistä nuo teidän tammikalusteet on?

  jessy

  1. Kuulostaa hyvältä teidän kylppärisuunnitelmat! Ajaton ja simppeli kylppäri toimii aina.

   Kuusikulmaista laattaa saa lasittamattomana useassa eri värissä Pukkilasta, sarja on nimeltään Natura. Myös Laattapisteellä on vastaavaa yksiväristä laattaa hieman Naturaa isompana, mutta tämän laatan nimeä en kyllä nyt muista. Tuo marmorinnäköinen laatta on myös Laattapistestä ja löytyy kuvan alla toisena vasemmalta olevan linkin takaa. Se näyttää aika ihanalta ainakin kuvassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *