Blogit
Pihkala

PALASIA HABITARESTA

Kuinkas moni on jo ennättänyt käydä Habitaressa? Minä olin Helsingissä liikkeellä tänään muissa asioissa, ja päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja käväistä samalla messuillakin. Ja ihan mukavahan tuolla oli taas piipahtaa, vaikka sisustuksellisesti mitään sen kummempaa eivät messut (taaskaan) tarjonneetkaan.
Habitare-kuvia on jo näkynyt blogeissa ihan kiitettävästi, mutta ajattelin kuitenkin esitellä itsekin muutaman oman poimintani messuilta. Tällaisissa tapahtumissa kiinnitän usein huomiota itse tuotteiden lisäksi myös esillepanoihin ja messuosastojen materiaaleihin. Onnistunut kokonaisuus ja kiinnostava osasto on näiden kaikkien summa.
Oma suosikkini ei liene kenellekään yllätys; se on monen muun tapaan Ulla Koskisen suunnittelema Asun-lehden osasto, jossa yhteistyökumppaneina on mm Kannustalo, Lundia, Sisustusbetoni ja Adea. Tämä osasto voitti juuri messujen parhaimman tittelin eikä suotta, kokonaisuus oli hallittu ja täynnä inspiroivia yksityiskohtia. Kiistatta messujen parasta antia!
Tykkäsin kovin Kannustalon Ladon pihapiiristä, sen viheralueesta liuskekivineen, lastutuoleista ja muista hienoista pihakalusteista. Blogikollega Suvin pihakalusteet piti toki myös tsekata, hienoa työtä Suvi! 🙂
Ladon pihasaunasta löytyi myös tämä Tapwellin messinkinen suihku, jota jo hiukan olen ennättänyt haaveilla meillekin. Myös superhienot vihreät laatat ihastuttivat.
Ladosta kukkatunnelmiin. Marimekon osastolla tykästyin hirveästi noihin kukkalaatikoihin. Tuotteet eivät tällä kertaa kauheasti sykähdyttäneet, mutta osasto oli kuitenkin minusta tosi kaunis, pitkälti noiden istutusten ansiosta.
Näitä sateenvarjoja tuntuu olevan nyt koko Instagram täynnä, mutta onhan tuo kokonaisuus tilaelementtinä tosi herkullinen. Sateenvarjojen ohi oli mahdoton päästä ottamatta valokuvaa, sen verran houkuttelevalta tuo kokonaisuus näytti. Niinpä syyllistyin sateenvarjokuvaan minäkin. 😉
Rej Designin tyylikkäät kuivauspatterit, tuollainen sopisi meillekin. Huomasittekos jo Annen blogista valmistajan uutuudet, naulakko- ja kenkätelinekäyttöön sopivat versiot. Varmasti todella kätevät käytössä.
Pukkilan simppelit peruslaatat toimivat aina, ja väreillä ja muodoilla voi leikkiä loputtomiin.
Tämä kuva on Artekin teehuoneesta, joka oli oikein kaunis, selkeä ja kaikin puolin hyvin artekmainen. Kiki-kalusteet ja Wirkkalan valaisimet muodostivat särmän, mutta klassisen ryhmän. Huomatkaa tumma väriskaala, sitä näkyi nyt aika monessakin kokonaisuudessa.
Menin moikkailemaan Susannaa ja Lauraa Mayn-merkin osastolle, heillä oli oikein skarppi ja nätti osasto täynnä kaunista arjen käyttötavaraa. Samaan aikaan paikalle eksyi moni muukin joten kuvaamisen kanssa kävi vähän huonosti, muutaman otoksen sain sentään napattuä. Osastolta bongasin myös pikkuisen omaa kädenjälkeäni, olen stailannut ja valokuvannut merkille aina silloin tällöin fiiliskuvia ja sielläpä muutama oli komeasti esillä osaston yläosassa.
Turkulaiskokous täydentyi Saanalla ja Ollilla, jotka sattuivat paikalle osuvasti juuri samaan aikaan. Heidän tuotteitaan oli esillä muutamillakin eri osastoilla, erityisesti ihastelin tätä Finarten kanssa yhteistyössä tehtyä mattoa:
Palataan lopuksi vielä hetkeksi Asun-lehden osastolle. Siellä esillä ollut Adean uusi
Bon-sohva oli aika hieno, tuo on yksi potentiaalinen vaihtoehto meidänkin uudeksi sohvaksi. Tämä osaston sohva oli verhoiltu paksulla, yönsinisellä sametilla,
dramaattinen ja mukavan erilainen valinta. Sametti tulee taas kovaa
sisustukseen, sen huomasi messuillakin.
Mitäs te olette tykänneet Habitaren annista?

My favourite picks from Habitare furniture fair in Helsinki.

Kommentit (4)

 1. idis & interiööri

  Tämäkin Saanan & Ollin matto on upea ! Sopisi meille tosi hyvin 🙂

  Kiitos kuvista, mukava katsella kun ei itse ole messuille menossa. Mukavaa viikonloppua!

  • maija

   Jep, Saana ja Olli teki sen taas. Taattua laatua ja kauniin yksinkertaista kuviomaailmaa!

   Kiva kuulla, että kuvat kiinnostivat, eikä siis messut olleet vielä liian "nähdyt" somessa. 🙂 Hajontaa tulee tietysti, kun jokainen poimii ja nostaa esille omat suosikkinsa, vaikkakin tänä vuonna se taisi olla useammilla harvinaisen yksimielisesti tuo Lato.

   Mukavaa viikkoa sinulle!

 2. muuttuvakotini Päivi S

  Tykkäsin kans noista kukkalaatikoista, ihanan simppelit 🙂
  Kiva aina katella kuvia, ko ei ite nyt päässyt. Viikonloppuja sinne!

  • maija

   Tuollainen olisi aika hieno ratkaisu jonnekin patiolle, talon seinää tai korkeaa aitaa vasten. Hmm, täytyykin laittaa ajatus kehitteille ensi kesää varten… 😉

   Mukavaa viikon alkua sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *