Blogit
Pihkala

Päiväni töissä

Viime viikkoisen postaukseni innoittamana sain idean taltioida yhden päivän tapahtumia vähän tarkemminkin, ikään kuin päivä minun kanssa -tyylisesti. Samalla ajattelin kertoa pikkuisen työstänikin, josta aina silloin tällöin tulee kysymyksiä. Niinpä nappasin viime perjantaina kameran mukaan töihin, tässä tulee siis yksi tyypillinen työpäivä viime viikolta.
Työskentelen siis Sisustuksen Koodissa, jossa olen viihtynyt nyt jo vajaa viitisen vuotta. Alun perin tulin Koodiin sisustusopintojeni työharjoitteluun, ja sille tielle jäin. Suurimmaksi osaksi huseeraan myymälän puolella ja hoidan juoksevia asioita, mutta teen myös sisustussuunnittelua ja avustan Tomia isommissa projekteissa. Tykkäänkin ehkä eniten juuri työn monipuolisuudesta, yksikään päivä ei ole samanlainen ja työtehtävät vaihtelevat kivasti. Ja onhan se muutenkin nyt ihan huippua päästä työskentelemään rakastamiensa asioiden parissa!
Tavallinen työpäiväni alkaa hyppäämällä pyörän selkään. Meillä avataan arkisin kymmeneltä, joten ihan aamutuimaan ei tarvitse onneksi olla liikkeellä. Kesäaikaan olen kulkenut töihin pyörällä aina, kun vain sää suinkin sallii: sen verran mukavuudenhaluinen olen kuitenkin, että sateella hyppään autoon. Pyörälenkki raikkaassa aamu-ilmassa on ehkä paras aloitus päivälle mitä tiedän, mieli virkistyy ja päivään herää ihan eri tavalla.

Olen aika onnekas työmatkani suhteen, reittini kulkee lähestulkoon pelkkää kävelytietä kauniin luonnon keskellä. Näin syksyllä saa nauttia kypsän viljan ja omenien tuoksusta, ja saattaapa vastaan tulla hevonen tai traktorikin. Silti matka Turun keskustaan vie vain kymmenisen minuuttia eikä vaadi sen kummempaa hikoilua tai ponnistusta.

 
Meillä on töissä tapana, että aina ensimmäiseksi aamulla keitetään kahvit ja päivä aloitetaan  rauhallisesti kahvikupin kera. Juon normaalisti aina kahvin maidolla, mutta parin ensimmäisen työpäivän jälkeen sitä maitoa ei sitten enää koskaan tullut tuotua, siispä töissä on tyytyminen mustaan kahviin – ihan omaa laiskuuttani. Välillä Anne tuo pullaa kaveriksi, nämä ”terveelliset” aamupalat vilahtelevatkin usein myös Instagramin puolella.
Kahvittelun jälkeen on aika tarkistaa sähköpostit. Tähän hommaan vierähtää helposti tovi jos toinenkin, ja kiireisempinä aikoina saatan näpytellä koneella koko  aamupäivän vastailemassa tiedusteluihin, tilauksiin ja tarjouspyyntöihin:
 
 
Sähköpostien tsekkauksen jälkeen pakkaan valmiiksi muutaman lähetettävän paketin. Meiltä tilataan aika paljon tuotteita kaikkialle Suomeen, useimmiten pientavaraa mutta myös isompiakin paketteja. On aina hauska panna merkille, mikä tuote milloinkin on suurimmassa suosiossa, blogit vaikuttavat tähän hommaan aika suuresti. Jos jokin tuttu tuote on vilahdellut suosituimpien blogien postauksissa, voi sille melkeinpä povata suurta kysyntää lähipäiviksi. Nyt matkaan lähti Saana ja Ollin tyynyjä ja Kaleido-tarjottimia.

Aamupäivällä myös vapaapäiväänsä viettänyt Tomi piipahti Koodissa, ja kävimme pikaisesti läpi muutaman jutun eräästä tämänhetkisestä suunnitelmasta:

 
Myös usein Koodissa toimistokoirana viihtyvällä Ruusulla oli oma sanansa sanottavana:
 
Äkkiä aamupäivä hurahtikin ohi ja olikin jo lounasaika. Käyn aniharvoin ulkona lounaalla, nappaan usein evääksi vain kotoa jotakin purtavaa. Tänään mukana oli kanasalaattia, ja lounasaika kului sen ja inspiroivien lehtien parissa. Töihin tulee aika kivasti erilaisia lehtiä – uusimpana ja ihanimpana ehkä tanskalainen Rum – joten kovin usein niitä ei tule enää kotiin hankittua. Töissä saa sen puolen hoidettua ihan mainiosti.
Lounaan jälkeen kävimme läpi tehtäviä tilauksia ja mietimme, mitä kaikkea otettaisiin esille tällä kertaa. Tilauksia on minusta aina kiva tehdä, varsinkin kaikista uusista jutuista – vähän kuin itselle shoppailisi. Vaikka sitä on päivät pitkät tekemisissä sisustustavaroiden kanssa, jaksaa uusista tuotteista kuitenkin innostua ja fiilistellä loputtomiin. Aina on myös kiva vastaanottaa lähetyksiä ja purkaa tavaroita, vaikka se on välillä vähän fyysisempääkin hommaa. Jos ei ihan tarkalleen tiedä mitä on tulossa, on tavaroiden purku usein aika jännääkin – vähän kuin joulu olisi.
 
 
 
Siinäpä se loppupäivä vierähtikin, tilauksia tehdessä ja asiakaspalvelussa. Pian kello tulikin jo kuusi ja oli aika polkea kotiinpäin. Että sellainen päivä tänään.
Kuka jaksoi lukea loppuun asti? Tästä tuli nyt vähän erilainen postaus mitä normaalisti, mutta kuten aiemmin totesinkin, minusta on mukava välillä kirjoitella vähän omastakin elämästä, ja ehkäpä näin tuoda blogiin pikkuisen myös sitä omaa persoonaa.

Tässä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki: tähän postaukseen liittyen julkistan huomenna yhden aika huikean arvonnan!! Olkaapahan siis kuulolla!

Kommentit (16)

 1. Sanna

  Mukava postaus! Tomin kanssa taidammekin nähdä ensi viikolla, pohjoisessa 😉

 2. Perhesalaattisekoitus

  Jaksoin lukea loppuun, niin kiva ja mielenkiintoinen postaus oli!

 3. Peeta

  Kyllähän tämmöisiä kurkistuksia tekee mielellään toisen elämään, oli kiva postaus! 🙂 Ja hauskan kuuloinen duuni sulla.

 4. Aada

  Kiva postaus, luin alusta loppuun asti. 🙂

 5. Cherry

  Tosi kiva postaus! Voi että, työskennellä päivät pitkät noin ihanien juttujen keskellä. Se todella varmasti tuntuu kuin joululta 🙂

 6. ///// L A U R A

  Täähän oli kiva kurkistus 🙂

 7. MS Ordinary

  Samaa mieltä muiden kanssa, kiva postaus! 🙂

 8. Anna Kotikolmio

  Ihan mielellään luin loppuun saakka. Sun työ kuulostaa tosi kivalta ja mielenkiintoiselta.

 9. Cinnabaria – Valkoinen Koti

  Olipa kiva postaus! Tosi mielelläni lukisin päivistäsi toisellakin kertaa. Ihanan mielenkiintoinen työ sinulla, vaihtaisin kernaasti paikkaa kanssasi. 😀

 10. My

  Kiva postaus, tykkäsin! On aina mielenkiintoista kuulla, minkälaisia töitä muut tekevät.

 11. Irmastiina Ruusukummusta

  Mukava lukea päivästäsi….ja mukava lukea, että asuta "täällä päin"…:))

 12. Tuuli

  Oli tosi mukava kirjoitus tämä!

 13. Päivi Peltotien päästä

  Kivasti kirjoitit sun päivästä ja kuvatkin niin mainiosti tuki tarinaa : ) Muistan tuon joulun tunteen edellisestä työpaikastani, kun monet kerrat purin kuvauksiin tulevia sisustustavaroita : ) Tästä postauksesta tulikin kova hinku päästä käymään Sisustuksen Koodissa, edellisestä kerrasta kun on ihan hurjasti aikaa!

 14. Anonyymi

  Heh, jaksoin lukea. 🙂 En ehkä muuten, mutta en ollut aikaisemmin osannut yhdistää, että asut Turussa ja työskentelet tuolla liikkeessä. Sen takia siis kiinnosti.

 15. Anonyymi

  Hyvin jaksoi lukea! Kiintoisaa.

  • maija

   Kiitos kaikille kommenteista! Olipas mukava lukea, että tällainen vähän erilainenkin postaus kiinnosti! Tällaista vähän henkilökohtaisempaa postausta uskaltanee siis harkita ehkä joskus toistekin…:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *