OLOHUONEEN UUTTA ILMETTÄ | SMALL CHANGES IN THE LIVING ROOM

 yhteistyössä Katoko

Ehkä ihaninta sisustamisessa on se, miten pienillä jutuilla saa muutettuja tilojen ilmettä suuntaan jos toiseen. Kun pohja on ajaton ja neutraali, saa detaljeja vaihtamalla aikaan aivan erilaisia tunnelmia. 
Sain blogiyhteistyön myötä valita Katokolta muutaman tuotteen itselleni, ja olenkin innoissani järkkäillyt olohuonetta vähän uuteen uskoon. Mitään mullistavaa ei huoneessa ole tapahtunut, mutta tiedätte varmasti pienten muutosten voiman. Jo ihan muutama vaihdos tai uusi tavara piristää niin huonetta kuin omaa mieltäkin.
Katoko on suomalainen nettikauppa, jolla on myös oma kivijalkamyymälä Porissa. Kauppa myy monia tunnettuja merkkejä, mm. Muutoa, Hayta, House Doctoria ja Design House Stockholmia. Myös kotimaisuus on tuotevalikoimassa vahvasti esillä, ja kaupan valikoimiin kuuluu monia suomalaisia tuotemerkkejä niin sisustuksen kuin asusteidenkin saralta.
Lähdin mielelläni mukaan yhteistyöhön, sillä tuon aina mieluusti blogissani esiin suomalaisia yrityksiä ja tekijöitä. Tällaisina aikoina sitä koittaa kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan ostokäyttäytymiseen, ainakin itse olen viime vuosina yrittänyt tehdä kaikki mahdolliset ostokset kotimaasta. Ihan turhaa syytää rahoja ulkomaille, kun samalla rahalla voi tukea suomalaista yrittäjyyttä ja työpaikkoja. Rakastan kivijalkapuoteja ja ainakin minusta niitä soisi olla olemassa tulevaisuudessakin, siksipä niiden tukeminen tällaisina aikoina on tärkeää. Tokihan ostan tuotteita silloin tällöin myös netistä, mutta tässäkin tapauksessa valitsen aina mieluiten suomalaisen nettikaupan – kuten juuri Katokon.

Nyt yhteistyön myötä lähdin ratkomaan pikkuista valaisinongelmaani. Olohuone kaipasi vähän lisätukea valaistukseen; tuossa senkin päällä aiemmin ollut Block-valaisin oli kyllä nätti, mutta
vähän turhan tehoton. Usein lueskelen lehteä tai kirjaa tuossa
sohvannurkassa, silloin olan taakse kaipaa vähän enemmän valoa. Katon yleisvaloja en tykkää pitää iltasella päällä, vaan käytän valaistuksessa mieluummin yksittäisiä jalka- ja pöytävalaisimia, niistä tulee kaipaamaani pehmeää tunnelmaa huoneeseen.
Onneksi Katokon valikoimista löytyi valaisinprobleemaani oikein näppärä ratkaisu. Muuton Cosy in White* on paitsi muotoilultaan kauniin simppeli, myös valoteholtaan kivan muunneltava. Himmennettävä valaisin antaa tarpeen mukaan hämyistä tai kirkkaampaa valoa, ja muotoilu passaa hyvin yhteen ruokapöydän Mehiläispesän kanssa. Valaisinta on olemassa kahta eri kokoa, tämä on se pienempi. Oikein kiva  minusta!

Olen aivan ihastunut messinkiin juuri nyt, niinpä en voinut vastustaa House Doctorin messinkistä Circle-kynttilänjalkaa* ja Liv-pannunalusta*. Varsinkin tuo pannunalunen on aika nätti kattauksessa, siihen voi asetella niin teepannun kuin kattilankin. Metallinen alusta on helppo puhdistaa ja se toimii tarvittaessa muunlaisessakin käytössä, vaikkapa kukkaruukun tai kynttilän alla.
Pikkuinen yhden kukan maljakko* on myös samaiselta merkiltä. Se on kaunis ihan sellaisenaankin, mutta toimii toki mainiosti myös tuollaisella pienellä kukalla somistettuna. Vähän herkkyyttä kahvipöytään.

Huomasittekin ehkä jo kuvista kuinka myös ruokailutila sai uuden taulun. Olen jo pitkään silmäillyt tuota Playtypen marmorikuvioitua Faux-julistetta*, ja nyt klikkasin sen itselleni. Iso tumma juliste antaa raamit vaalealle ruokailutilalle ja tuo nurkkaan vähän ryhtiä ja jytyä, ruokapöydän valaisinkin tulee kauniimmin esille tummaa taustaa vasten. 
Tavanomaisen mustan tai valkoisen sijasta laitoin julisteen vaihteeksi tammisiin kehyksiin. Tammi tuo vähän lämpöä mustavalkoisuuteen ja toistaa lattian sävyä pehmentäen vähän kokonaisuutta. Ihan näin yleisestikin tykkään mustan ja tammen yhdistelmästä, siinä on jotain tosi eleganttia ja raikasta. Skarppi musta ja lämmin tammi täydentävät hyvin toisiaan.
Kylläpä pieni muutos taas piristää, nyt sitä katselee taas oleskelutilaa ihan uusin silmin. Ja kuten todettu, pieneen freesaukseen ei montaa juttua tarvita. Muutama esine, ehkä uudelleen sijoiteltu taulu ja viherkasvi, niilläkin pääsee jo pitkälle. Olettekos te innostuneet kohentamaan kotia kevättä varten?
http://katoko.mycashflow.fi/
*tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan

This is sponsored post made in co-operation with Finnish webshop Katoko. I got a change to choose a few products from their beautiful collection. Now Muuto´s Cosy in White lamp, Playtype poster and House Doctor´s accessories cheer up our living room and make the space feel more fresh and organized. I like them a lot!
Kommentit (14)
 1. marjamailla
  30.1.2015, 21:17

  Viimeksi eilen sanoin eräälle yrittäjälle, että ostan mieluummin tuotteen häneltä koska koen kivijalkamyymälät tärkeänä. Hienosti nostit asian esille postauksessa. Kaunis tuo pieni maljakko, jotain tuollaistq olen haeskellut kevätkukkia varten kotiini. Hyvää viikonloppua!

  1. Kiva kuulla, että muutkin ovat samoilla linjoilla. Kyllä minusta suomalaista työtä ja kauppaa pitää tukea nyt tällaisina aikoina mahdollisimman paljon, ettei käy niin, että pikkuputiikit häviävät katukuvasta ihan tyystin.

   Tuo maljakko on kyllä kiva, yhden kukan tai pienen oksan saa laitettua siinä nätisti esille.Eikä haittaa, vaikkei kukkaa olisikaan, tuo on nätti ihan sellaisenaankin. Kivaa viikonloppua myös sinne!

 2. Ninna Flat A4
  30.1.2015, 21:30

  Oi, kylläpä näyttää todella kivalta tuo Playtypen juliste teillä. Itsekin olen siitä haaveillut, viimeksi eilisessä postauksessa 😀 Kaunista viikonloppua 🙂

  1. No sepäs sattui. 🙂 Tykkään tuon julisteen kuvioinnista, jotenkin olen vähän väsynyt kovan graafisiin postereihin, mutta tuollainen aaltoileva epämääräinen pinta tuntuu nyt sopivan pehmeältä ja freeesiltä.

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua myös sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *