Blogit
Pihkala

Olkkarissa tänään

Innostuin tänään tekemään olkkariin pientä syysfreesausta. Kesäiset tyynyt saivat mennä menojaan, halusin tilalle jotain yksinkertaisempaa. Himoitsen tilaan villaisia 1×2-tyynyjä, mutta niitä odotellessa mennään ruskean ja khakin sävyillä. Hiekkaiset ruskeat sävyt ovat vaihteeksi aika kivoja, ja khakinvihreä taitaa olla aina vaan yksi lempisävyistäni.
Niukkan väriskaalan kaveriksi laitoin metallisävyjä, vieläpä kolmea erilaista. Minusta eri metallien yhdistämistä ei kannata liikaa pelätä, varsinkin pienesineitä voi sekoitella ihan reippaasti. Usein eri sävyt täydentävät toisiaan ja tekevät yhdistelmästä vähän mielenkiintoisemman; miettikääpä vaikka ylläolevaa kuvaa, jossa kaikki metalliesineet olisivat sanotaanpa vaikka nyt teräksisiä. Tylsä se olisi, eikös vaan?
Sorruinpa tänään myös pieneen heräteostokseen. Tykkään käyttää erilaisia tarjottimia ja alustoja sisustuksessa, niiden päälle on niin helppo rakentaa asetelmia; hyvinkin erilaiset kipot ja kupit saa näyttämään yhtenäisiltä, kun ne sommittelee jonkin alustan päälle. Olen huomannut, että olkkarin pieni pyöreä pöytä on aika haastava esineiden suhteen. Pienet kipot näyttävät siinä ihan hassulta, ja kovin suureat tai korkeat jutut taas blokkaavat tv:n ja laskutilan. Hayn iso Kaleido tuntuu aika näppärältä tähän tarkoitukseen, siihen voi laskea milloin mitäkin ja muotokin on tuollainen pyöreälle pöydälle sopiva, vähän salmiakkikuvioityyppinen. Olkkarin lisäksi aion käyttää tuota keittiössä, ihan vaan tarjottimena sekä öljypullojen ja muiden alustana.
Laitoin tänne blogiin samanmoisen kuvan ikkunasta näkyvästä vaahterasta jo viikko pari sitten. Nyt kirpeä yöilma on värjännyt vaahteranlehdet kirkkaanpunaisiksi. Kun aurinko paistaa sopivasti, ruskan värit heijastuvat koko olohuoneeseen. Tänään satuin kameroineni olkkariin juuri sopivalla hetkellä, kun oranssinpunainen valo leikitteli sohvapöydällä. Kyllä alkusyksy on vaan kaunista aikaa.

Kommentit (16)

 1. Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja

  Wau mikä valo. Tuo tarjotin olisi omallakin ostolistalla!

  • maija

   Tuo tarjotin on kyllä kivan monikäyttöinen, suosittelen 🙂

 2. Pia

  Kaunis asetelma:) Lueskelin aiempia postauksiasi ja mainitsit siellä tilanneesi society6 verkkokaupasta jonkin printin. Olisinkin kysynyt miten tilaus onnistui…USAsta ilmeisesti lähetetään niin tuleeko siinä tullimaksuja tms maksettavaksi? Entä kauan kesti toimitus? Olisin kiitollinen jos kertoisit kokemuksiasi ko. verkkokaupasta, koska kyseessä on minulle uusi tuttavuus ja muutama printti siellä huusi nimeäni;)

  • maija

   Tilaus onnistui muistaakseni kaikinpuolin hyvin. Toimitusaika oli muutama viikko, eli mikään älyttömän nopea ei toimitus ollut, mutta ihan kohtuullinen aika vielä kuitenkin. Tullimaksut riippuvat aina tilauksen arvosta, omaan tilaukseen niitä ei tullut, koska tilaus jäi arvoltaan niin vähäiseksi (muutama kymppi).

   Rohkeasti tilaamaan vaan, jos sieltä jotakin kivaa löytyy! 🙂 Kannattaa kuitenkin tarkistaa se tullimaksuraja, se taitaa nykyään olla jo vähän alhaisempi…

 3. Esmeralda

  Kaunista! Aivan upeat värit ja valo heijastuu pöydälle!

  • maija

   Kiitos! Ruskan värit ovat kyllä upeita. 🙂

 4. Vekarus

  Upeat värit sisällä ja ulkona!

  • maija

   Kiitos kiitos! Luonto pistää nyt parastaan, pitäisi muistaa nauttia siitä enemmänkin 🙂

 5. Irmastiina Ruusukummusta

  Siis mikä ihana "taulu"…vaahterasta…:)
  Meillä makuhuoneen ikkunan takana on vaahtera, mutta ihan on vielä vihreä…:)

  • maija

   Joo, tuo vaahtera on kyllä tähän aikaan aika upea ilmestys! Meilläkin on muut vaahterat vielä ihan vihreitä, tiedä sitten mikä tuohon yhteen on iskenyt. 🙂

 6. Tibs

  Kaunista! Aivan uskomattoman upea maisema teidän ikkunasta! Sisustus ei pahemmin kaipaa tauluja.

  • maija

   Oi kiitoksia! Ihan totta, eipä sitä tauluja pahemmin kaipaa tuohon kulmaan, paitsi ehkä talviaikaan, kun puut ovat lehdettömiä. 🙂

 7. Anonyymi

  Ihanaa tunnelmaa. Mistä mahtaa olla tuo kaunis jalkavalaisin? Olen pitkään yrittänyt etsiä moista.

  -Lotta

  • maija

   Kiitos! Tuo valaisin on löytö kirppikseltä, en tiedä tarkemmin sen valmistajasta tai muusta. Eli nyt en harmi kyllä osaa auttaa sen tarkemmin… 🙂

 8. Anonyymi

  hei, kenen tuo olohuoneen matto on? Asko mixed, vai jokin muu?

  • maija

   Tuo olkkarin matto on Hayn Peas-villamatto.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *