Blogit
Pihkala

OLD SCHOOL LEATHER

Carl Hansen / By Lassen / Artek / Carl Hansen
Tulevaisuuden haavehankinnat -sarja saa taas jatkoa. Nyt on käsillä osa 2, mutta veikkaanpa, että lista tulee jatkumaan vielä hyvinkin pitkälle…
Ruokapöytien lisäksi olen viime aikoina ihastellut kevyitä klassikkonojatuoleja. Niissä viehättävät eniten sirot, puurunkoiset mallit, jotka on verhoiltu kauniisti patinoituvalla ja ajattomalla nahalla. Nude, konjakinvärinen tai musta – jestas sentään, kaikki värit ovat melkeinpä yhtä ihania. Myös malleissa riittää mistä valita; poimin kollaasiin muutamia omia klassikkosuosikkejani, enkä todellakaan tiedä minkä näistä valitsisin tosipaikan tullen. Wegner, Tapiovaara, Kaare Klint vai Iversen – näistä tuo jälkimmäinen (kuvan nudenvärinen) on tulossa keväällä By Lassenin uustuotantoonkin.  
Klassikkotuoleilla on toki jonkin verran hintaakin, niinpä valintaa on syytä tuumata huolella. Tällainen ajaton kaluste on kuitenkin hankinta koko loppuelämäksi; itse en usko ikinä kyllästyväni tällaiseen tuoliin, enkä myöskään osaa kuvitella kotia, johon siro tuoli ei sopisi. Melkoinen ikuisuushankinta siis ja pitkän käyttöikänsä myötä varmasti joka pennin arvoinen.
Mikä näistä kaunottarista on sinun suosikkisi, vai iskevätkö kepeät nahkanojatuolit teihin lainkaan?

I´m so into classic lounge chairs made from leather and wood. These classics are on my wish list, but found it impossible to choose only one favourite among these beauties. Which one do you like the most?

Kommentit (10)

 1. tunne tilat

  Jaan tismalleen saman haaveen. Melkeinpä vielä, jos käytettynä löytäisi ja nahka olisi valmiiksi vähän patinoitunut 🙂

  • maija

   Tuollainen käytetty, patinoitunut tuoli olisi aivan unelma! Aijai. 🙂

 2. hanna

  Kyllä, kyllä, kyllä:), haaveissa on jo pitkään ollut meidän ben af schultenin tuolien päällystäminen nahalla, kunhan saisi vain aikaiseksi.

  • maija

   Ne teidän tuolit olisivat kyllä varmasti aikas herkut nahkaisina. Vaikka toki kivat ovat näin nykyiselläänkin 🙂

 3. Minna

  Nudenvärinen, ehdottomasti. Mustista kalusteista en oikein pidä ja tuossa ei ole käsinojia, joten olisi varmasti erinomainen tuoli kutojalle. 🙂
  -Minna

  • maija

   Tuo nudenvärinen näyttää kyllä kaikinpuolin oikein näppärälle, pienikokoisena se ei veisi juuri tilaa ja olisi kätevä tarpeen tullen vaikka taittaakin syrjään. Ja tosiaan käsinojattomuus on kätevää myös. 🙂 Istuinmukavuudesta on paha sanoa mitään pelkän kuvan perusteella, mutta tuo täytyy kyllä testata heti ensi tilassa!

 4. GIA / Coffee Table Diary

  Tykkään tosi paljon! Omissakin haaveissa on myös joku tämän tapainen tuoli, siihen ei tosiaan varmasti ikinä kyllästyisi. Myös Ox Denmarqin Rama-tuoli on hyvin saman henkinen, vaikka onkin uudempaa designia. 🙂

  • maija

   Tuo Rama-tuoli on myös tosi kaunis, ei näyttäisi sekään ollenkaan hullummalta olkkarissa. 😉

 5. Sini

  Tosi kauniita! Domus on ehdottomasti oma suosikkini. Ostimme ennen joulua mustat nahkaverhoillut Domukset ruokapöydän tuoleiksi – olisin ottanut nuo tammi+musta nahka -yhdistelmällä, mutta lyömättömän tarjouksen takia päädyimme kokomustiin. Pariksi tuli sitten massiivitammipöytä. En voisi olla tyytyväisempi, sillä Domukset ovat älyttömän hyvät istua ja muotokieli mielestäni tosi ajaton. En panisi pahakseni myöskään tuota lounge-tuolia, se on upea! Nyt olen haaveillut salaa konjakinvärisestä nahkarahista, mutta ehkä siinä tulisi vähän liikaa nahkaa pieneen olohuoneeseemme…

  • maija

   Ooh, Domukset ovat kyllä kertakaikkisen upeita tuoleja. Tykkään ihan hirmuisesti sekä sarjan pikkutuolista, että tästä isommasta loungesta. Ja ovat tosiaan supermukavat istuakin! Todellinen klassikko ja ajaton tuote.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *