Pihkala
Pihkala

OLD SCHOOL LEATHER

Carl Hansen / By Lassen / Artek / Carl Hansen
Tulevaisuuden haavehankinnat -sarja saa taas jatkoa. Nyt on käsillä osa 2, mutta veikkaanpa, että lista tulee jatkumaan vielä hyvinkin pitkälle…
Ruokapöytien lisäksi olen viime aikoina ihastellut kevyitä klassikkonojatuoleja. Niissä viehättävät eniten sirot, puurunkoiset mallit, jotka on verhoiltu kauniisti patinoituvalla ja ajattomalla nahalla. Nude, konjakinvärinen tai musta – jestas sentään, kaikki värit ovat melkeinpä yhtä ihania. Myös malleissa riittää mistä valita; poimin kollaasiin muutamia omia klassikkosuosikkejani, enkä todellakaan tiedä minkä näistä valitsisin tosipaikan tullen. Wegner, Tapiovaara, Kaare Klint vai Iversen – näistä tuo jälkimmäinen (kuvan nudenvärinen) on tulossa keväällä By Lassenin uustuotantoonkin.  
Klassikkotuoleilla on toki jonkin verran hintaakin, niinpä valintaa on syytä tuumata huolella. Tällainen ajaton kaluste on kuitenkin hankinta koko loppuelämäksi; itse en usko ikinä kyllästyväni tällaiseen tuoliin, enkä myöskään osaa kuvitella kotia, johon siro tuoli ei sopisi. Melkoinen ikuisuushankinta siis ja pitkän käyttöikänsä myötä varmasti joka pennin arvoinen.
Mikä näistä kaunottarista on sinun suosikkisi, vai iskevätkö kepeät nahkanojatuolit teihin lainkaan?

I´m so into classic lounge chairs made from leather and wood. These classics are on my wish list, but found it impossible to choose only one favourite among these beauties. Which one do you like the most?

Kommentit (10)

 1. tunne tilat

  Jaan tismalleen saman haaveen. Melkeinpä vielä, jos käytettynä löytäisi ja nahka olisi valmiiksi vähän patinoitunut 🙂

  1. maija

   Tuollainen käytetty, patinoitunut tuoli olisi aivan unelma! Aijai. 🙂

  2. hanna

   Kyllä, kyllä, kyllä:), haaveissa on jo pitkään ollut meidän ben af schultenin tuolien päällystäminen nahalla, kunhan saisi vain aikaiseksi.

   1. maija

    Ne teidän tuolit olisivat kyllä varmasti aikas herkut nahkaisina. Vaikka toki kivat ovat näin nykyiselläänkin 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *