OI TUKHOLMA

Täällä lotisee taas, ja joulutunnelmasta ei ilman puolesta ole tietoakaan. Niinpä päädyin kahlailemaan viime joulujen kuva-arkistoja ja tunnelmia. Vietimme viime vuonna lyhyen joululoman Tukholmassa, ja tuo kaunis joulukaupunki lumosi minut täysin. Nyt, kun lämpömittari näyttää reilusti plussaa ja ikkunaan tihkuttaa silkkaa vettä, on juuri passeli hetki hypätä hetkeksi takaisin Tukholman jouluisiin tunnelmiin.
Viime vuonna lunta tuli juuri jouluksi, ja välipäivinä
Tukholmaan saapuessamme maata peitti hento puuterinen lumipeite. Koko
kaupunki olikin tosi idyllinen koristeineen kaikkineen. Kävelimme Gamla
Stanin kapeilla kujilla ja poikkesimme glögille johonkin kuppilaan. Tällainen se joululoman pitäisikin olla, olipa sitten matkoilla tai ihan vain kotosalla. Ulkoilua, lunta, herkuttelua jasopivaa joutilaisuutta.
Vanhankaupungin kauniit peiliovet oli koristeltu
erinäköisin kranssein ja havuköynnöksen. Aika kiva idea oli myös
silkkinauhaan sidottu havukimppu, sellaisen pyöräyttää oven koristeeksi
ihan tuossa tuokiossa. Sopii ihanasti niin vanhaan kuin modernimpaankin
oveen, ehkä toteutan tämän idean itsekin sitten ensi jouluna.
Vanhassakaupungissa
oli myös aika kauniit jouluvalot. Havuköynnös ja yksinkertainen tähti
voittaa mennen tullen kaikki eriskummalliset porot ja välkkyvät kellot,
joita usein kaupungeissa tuppaa näkemään. Myös isoja joulukuusia tuntui olevan vähän joka nurkalla,
poikkeuksetta kauniisti valaistuja. Kunsträdgardenin kuuluisalla
luisteluradallakin poikettiin, mutta harmi kyllä jäätä huollettiin juuri
samaan aikaan. Emme jaksaneet jäädä odottelemaan yleisöluistelun
alkamista, ja piruetit jäivät tällä kertaa väliin.
Kieltämättä tekisi mieli karata tänäkin vuonna Tukholmaan, edes päiväksi tai pariksi. On tuo sen verran tunnelmallinen joulukaupunki. Tänä vuonna täytyy kuitenkin tyytyä vain fiilistelemään tunnelmaa kuvien perusteella, ja kyllähän sekin jo vähän auttaa. Katsotaan sitten taas jonain toisena vuonna uudestaan… Ja kun kerran leikkiin ryhdytään, ei jouluinen New York tai Keski-Eurooppakaan kuulostaisi ollenkaan hullummalta vaihtoehdolta, kuten ei myöskään syrjäinen torppa jossain keskellä Lappia. Kaikkein paras vaihtoehto taitaa ensi jouluksi olla kuitenkin uusi koti, jossa toivottavasti saamme ensi joulun viettää. There´s no place like home, vai miten se meni.
Last year we spent our holidays in Stockholm. The city was really beautiful and athmospheric at the christmas time, wish I could travel there also in this year…
Kommentit (2)
  1. Olisikin muuten loistoidea lähteä juuri välipäiviksi, tai muuten pyhien aikaan lomalle. Silloin olisi varmaan täydellinen lomafiilis, kun ihmisiä olisi vähemmän liikkeellä, ei kaupat houkuttaisi yms. Olisi vaan ja nauttisi ympäristöstä, söisi hyvin 🙂

    1. Me lähdettiin viime vuonna juuri tapaninpäivän jälkeen ja viivyttiin vuodenvaihteen yli. Ajoitus oli kyllä aika nappi, sai nauttia vielä kaupungin kauniista joulutunnelmasta sekä aleshoppailla ja notkua rauhassa kahviloissa ja ravintoloissa. Uudenvuoden vietto vieraassa kaupungissa oli myös aika kiva kokemus. Suosittelen siis! 🙂 Pienenä miinuksena toki hintapolitiikka, jos yhtään kauemmas olisi lähtenyt, olisi lentojen hinnat olleet reippaasti korkeammat juuri loma-ajan vuoksi. Tukholman-matkalla tämä ei kuitenkaan juuri tuntunut, kun laivalla oltiin liikenteessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *