Blogit
Pihkala

OI KESÄ | LONGING FOR SUMMER

Yllättävän pitkälle selvisin, mutta tämän päivän harmaudessa se iski kahta kauheammin – kesäkaipuu nimittäin. Oli pakko kaivaa muutama kuva arkistoista ja fiilistellä niiden myötä viime kesää. Siihen mahtui lukematon määrä terassikahveja, kukkakuvia, puutarhanhoitoa ja lämpimiä iltoja. Puutarhan kasvit kasvoivat ihan huimasti, alkukesällä otetuista kuvista sen vasta huomasi. Jännä miten silmä tottuu äkkiä venähtäneihin kasveihin, muutosta ei tahdo huomata ennen kuin kuvaan verratessa.

Ensi kesän suunnitelmat on vielä ihan auki, eletään nyt kevätkin ensin alta pois. Siellä se kuitenkin odottaa jo lähempänä kuin arvaakaan, toivottavasti täynnä aurinkoa ja lämpimiä iltoja. Oi kesä, tulisit jo pian!
Onkos siellä muita malttamattomia?
 Summer, please come soon!

Kommentit (6)

 1. punainen remonttitupa

  Kyllä täällä on jo kova kesän kaipuu! Harmaus taitaa viedä viimeisetkin energiat remontin keskellä vaikka nyt pitäisi vain rutistaa ja jaksaa kevät. Uudet pariovet (tulevalle terassille ja kesäkeittiölle) muistuttavat kesän haaveista, ehkä jostakusta rauhallisesta kahvihetkestäkin, lasten naurusta ja trampoliinin äänistä. Remontin valmistuttua odotan ennen kaikkea, että pääsisin tallustelemaan tontille ja tutustumaan isoon pihaamme. Tilasin myös pihakonsultaation päästäksen kesän tunnelmaan ja ehkä saada ideoita. Haaveena olisi teettää pihasuunnitelma, koska rinnetontti vanhoine kasveineen ja erikoinen tontin muoto on niin hankala..Tulispa jo kesä ja ehkä myös muutamala lomapäivä:)

  • maija

   Oi oi, kuulostaapa ihanalta. Juuri tuollaisista minäkin haaveilen! On kyllä niin kivaa, kun pihalla alkaa näkyä merkkejä keväästä ja kaikenlaisia kasveja tupsahtelee pikkuhiljaa ylös mullasta. Pihalla oleskelu ja puutarhatyöt ovat niin rentouttavaa puuhaa, ja pihan suunnittelupuuhat myös – tosin itsekin nyt viime kesäisen Ihmepuutarhakokeilun perusteella suosittelen vahvasti ammattilaisten käyttöä. Loppuu se turha pähkäily ja virheostosten teko. 🙂

 2. Nina

  Juu, kyllä täälläkin odotan innolla kevättä ja kesää! 🙂 Hyviä aikoja edessä!

  • maija

   Niinpä, ihan kohta alkaa se paras aika vuodesta, kevät ja kesän odotus! 🙂

 3. Vanha Jäärä

  Mä en koskaan ymmärrä marraskuun harmaudesta valittavia. Mä selviän marras- ja joulukuusta yleensä ihan suht mukavasti, mutta tammi-helmikuussa alkaa tuntua siltä että aaarrggghh, kesä ei tule IKINÄ. Mutta kas, nyt on jo helmikuun loppupuoli ja en ole vieläkään kerinnyt olla kovin tuskastunut. Siihen vaikuttaa sekin ettei ole tänäkään vuonna kamppailla metristen lumikinosten kanssa. Tällainen harmaa, leuto ja vähäluminen englantilaistyyppinen talvii sopii mulle näköjään paremmin.

  Mutta kyllä se kesä sieltä tulee! 🙂

  • maija

   Joo ihan totta, tässä vaiheessa harmautta on jo kestänyt NIIN kauan, että se alkaa tuntua jo aika loputtomalta… Mulla tammikuu on aina pahinta aikaa, on pimeä ja kylmä eikä kesästä tietoakaan. Helmikuussa sentään saadaan yleensä jo vähän aurinkoa ja maaliskuussa voikin jo alkaa puhua keväästä, se helpottaa kummasti.

   Mutta parempaan päin ollaan onneksi jo menossa ja kevät on jo ihan lähellä, joten eiköhän se tästä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *