NEW TABLEWARE

Astiat ovat arjen käyttötavaraa parhaimmillaan. Ne ovat käytössä joka päivä, joten toimivuus ja silmää miellyttävä ulkonäkö korostuvat niissä erityisen paljon. Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa, ja tässä ei mennä välttämättä ihan vikaan. Aamukahvi maistuu aina parhaimmalta siitä omasta lempikupista, ja kyllähän kaunis kattaus nostaa sen perusmakaronilaatikonkin ihan uuteen sfääriin.
Siksi onkin vähän hassua, että olen tolkuttoman huono ostamaan uusia astioita – pärjäähän jo vanhoillakin. Toisaalta hyvä näin, vuokrakämpän pieneen keittiöön ei enää paljoa ylimääräistä mahtuisikaan. Ihastelen kyllä kaikenlaisia kauniita astioita, mutta usein kuitenkin ostovaiheessa nuukuus iskee ja  tavarat jää hyllyyn. Järkevää sinänsä, mutta eiköhän se olisi ihan sallittua ja piristävääkin tehdä pieniä päivityksiä astiastoonsa muutamien vuosien välein.
Muutama viikko sitten Linnankadulle avattiin varsin kivanoloinen Dots-liike, jossa piipahtaessani iskin heti silmäni Edbladin kauniiseen, vähän japanilaishenkiseen astiasarjaan. Vielä tuolloin sain pidettyä itseni kurissa, mutta pidemmällä tähtäimellä järkipuhe ei enää auttanut, kauppaan oli poikettava uudelleen hakemaan muutama mieltä kaihertamaan jäänyt kupponen. Tuota sarjaa täydennän ehdottomasti, kunhan pääsen levittäytymään astioineni vähän isompaan keittiöön, astioiden minimalistinen muotoilu ja rosoisen karhea pinta ihastuttivat nimittäin kovasti. Nämä kupit taipuvat niin Nespresson pariksi kuin jälkkäreihinkin, eli olivat mielestäni oikein perusteltu ostos. Viis siitä, että kahvikuppeja on kaapissa jo entuudestaan ihan tarpeeksi…

En malttanut kuitenkaan lopettaa pelkkiin kuppeihin. Sarjaton-astiat ovat yksiä suosikkejani, ja sopivasti löysin nämä vaaleanharmaat kaunokaiset kakkoslaadun alelaarista. Sinertävä, savunharmaa väri on mitä kaunein valkoiseen posliiniin yhdistettynä ja tuo vähän uutta ilmettä kattaukseen. Myös koko oli aika kätevä, olen huomannut, että meillä käytetään melkeinpä eniten tuollaisia välikoon lautasia. Niihin mahtuvat kätevästi niin aamun voileivät kuin vähän ruokaisammatkin iltapalat.

Kas tässä katsaus aamiaispöytääni, joka pitää sisällään totutunlaisesti puuroa ja hedelmiä. Tuosta pöytäliinasta saan paljon kyselyitä, se on Linumin West-sarjaa ja 100% pellavaa. Liina on suorakaiteen muotonen, joten olen taittanut sen kahtia pyöreään pöytään sopivaksi. Aivan ihana minusta, se tuo hiukan lisää pehmeyttä kattaukseen. Ja uudet vaaleanharmaat lautasetkin näyttävät sointuvan tuohon oikein kauniisti.
Bought some new tableware, japanese style espresso cups from Edblad and beautiful dove grey plates from Iittala. I love those subtle colors and forms, they bring a hint of softness to different tablesettings.
Kommentit (6)
 1. Irmastiina Ruusukummusta
  24.9.2015, 06:01

  Eipä ihme, ettet pystynyt noita vastustaa…kauniita!

  1. Ovat kyllä! Meillä on ollut Teemaa kaapeissa iät ja ajat, ja kaunis ja todella ajaton astiasto se onkin. Mutta jotenkin Teeman skarppien linjojen vastakohdaksi kaipaan nyt pehmeitä pyöreitä muotoja… Tuota Edbladia täytyy ehdottomasti hamstrata lisää!

 2. KATJA/ NEOVIA HOUSE
  24.9.2015, 09:47

  Kaunis liina (voiko pellava olla muuta kuin kaunista :)…ja inspiroivat astiat!

  1. Ei voi minustakaan, pellava on aina yhtä ihana. Ja noista astioista innostuin tosiaan nyt kovasti, niitä täytyy vielä varmaan vähän täydentää… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *