Blogit
Pihkala

MULTIROOM – NÄTTI JA NÄPPÄRÄ KAIUTIN

 yhteistyössä Samsung
Kirjoittelin jokin aika sitten telkkariimme kuuluvasta Samsungin Soundbar-äänentoistojärjestelmästä, josta olemme tykänneet oikein paljon. Katselunautinnon lisäksi kunnon kaiuttimet ovat lisänneet melkoisesti myös musiikinkuunteluamme, ja yhä useammin alakerrassa raikaakin jokin kaiuttimista lähtevä taustamusiikki.
Mutta välillä on kiva kuunnella musiikkia vähän pienemmässäkin mittakaavassa: kokatessa kuuntelen mieluusti letkeää musiikkia, ja sunnuntai-aamun laiskanpulskeille aamiaishetkille on kiva laittaa taustaksi soimaan jotain leppoisaa ja rentoa. Tällöin ei välttämättä halua kuunnella musiikkia koko talon volyymilla, vaan erikseen keittiössä, olkkarissa tai vaikka makuuhuoneessa sijaitsevat kaiuttimet toimivat hommassa paremmin. 
Langattomat Samsungin Multiroom-kaiuttimet ovat näppärä ratkaisu juuri tähän. Niitä voi käyttää langattomasti missä tahansa, joko erikseen tai yhteen groupattuna. Kaukosäätimenä toimii oma puhelin tai vaikka läppäri, ja erillisen sovelluksen kautta kuuluviin voi valita vaikka radion tai oman Spotify-listan. Tässä taas yksi kätevä laite lisää, taas todettakoon kuinka tekniikka onkaan mennyt näppäräksi viime vuosina!
Multiroom-kaiutin on muiden Samsungin tuotteiden tapaan varsin nätti. Meillä se pääsi heti paraatipaikalle olohuoneen senkille – se ei juuri senkkiä rumenna, pikemminkin päinvastoin. Kaukana ovat ne ajat, jolloin kaiuttimia piti piilotella pimeisiin nurkkiin, tuohan sulautuu senkille siinä missä Kubus-kynttelikkö tai Muuton valaisinkin.
Kaiutinta tehdään muutamassa eri koossa, meillä on koko M3 eli tämä malli. Koon puolesta kaiutin on aika näppärä sijoittaa minne tahansa, sulava ja siro muotoilu ei vie juurikaan tilaa. Piuhaviidakkoa ei myöskään tarvitse pelätä, langattomassa kaiuttimessa on vain ja ainoastaan virtajohto. Ylimääräiset johdot ovat yksiä suurimpia inhokkejani – mitä vähemmän niitä, sen parempi.
Kaiutin on kolmionmallinen ja sen saa joko pystyyn tai vaakaan, seinäasennuskin onnistuu tarvittaessa. Meillä sen asento vaihtelee aina senkillä olevan asetelman mukaisesti, tässä kaiutin vaihteeksi vaaka-asennossa. Tärkeimmät säätönupit löytyvät suoraan kaiuttimestakin, koko ajan ei siis välttämättä tarvitse olla kännykkä käpälässä.
Tässä postauksessa en nyt pureudu sen tarkemmin kaiuttimien tekniikkaan, halutessa laitteen teknisiä tietoja voi lukea lisää täältä. Lyhyesti sanottuna musiikin kuuntelu onnistuu suoratoistona netin välityksellä; tässä tapauksessa puhelin toimii vain kaukosäätimenä ja kuuntelu ei kuluta puhelimen akkua tai estä muita toimintoja. Nettiyhteyden puuttuessa musiikkia voi kuunnella myös bluetoothin avulla, eli käyttö onnistuu mainiosti myös langattomien yhteyksien tavoittamattomissa, vaikka mökillä tai muualla.
Toisen kaiuttimen laitoin keittiön viereiseen String-hyllyyn. Se sujahti hyllyyn varsin mainiosti ja piristää sieltä käsin kokkailuhetkiä. Toisinaan yhdistän nämä olkkarissa ja keittiössä olevat kaiuttimet keskenään, jolloin molemmista tulee samaa musiikkia, toisinaan taas kuuntelen musiikkia vain toisesta kaiuttimesta. 
Tarvittaessa molemmista bokseista saa kuunneltua myös eri musiikkia, mutta meillä tämä lopputulos aiheuttaisi nykyisellä järjestelyllä melko kakofonisen lopputuloksen… Mutta jos toisen kaiuttimen siirtäisikin yläkertaan, olisi tilanne ihan eri. Täytynee testata jossakin vaiheessa.
Entäpä se kaiuttimien tärkein ominaisuus, eli äänenlaatu? Täytyy sanoa, että tämä on yksi laitteen positiivisimmista asioista; pienistä kaiuttimista lähtee yllättävänkin muhkeat soundit. Jos haluamme kunnon jytää, laitamme soundbarin päälle, mutta muuten pelkillä näilläkin pärjää vallan mainiosti. Minusta nämä kaiuttimet riittävät oikein hyvin ns. normaalikäyttöön ja ovat oikein toimiva ja kaunis ratkaisu äänentoistoon. Suosittelen siis, mikäli hakusesessa on pieni, kaunis ja monipuolinen kaiutin, joka taipuu tarvittaessa monenlaiseen käyttöön.
Iso plussa myös kaiuttimien siirreltävyydestä. Luulen, että jossakin vaiheessa viemme toisen yläkertaan, kesällä tuollainen on myös helppo napata mukaan terassille tai saunatupaan. Kunhan sähköä on käden ulottuvissa, on kaiuttimen toiminta taattu.
Kuvassa tämänhetkinen lempikulmani meidän talosta: valkoinen sohva, puinen senkki ja sekalainen runsas asetelma sen päällä. Eipä tuo kaiutin tuolta juuri silmiin pomppaa, ainakaan negatiivisessa mielessä. Tämä entinen kaiuttimien karsastaja taisi tehdä nyt täyskäännöksen niiden faniksi. 😉
 
http://www.samsung.com/fi/home
This blog post is made in collaboration with Samsung. Here´s their new wireless Multiroom speakers, they sound and look very good in our living room.

Kommentit (2)

  1. Jaana – At home

    Sattuipa sopivasti tämä postaus! Juuri suunnittelen postausta siitä, kuinka kaipaisin meille juuri tällaista äänentoistojärjestelmää. Kun meillä niitä möhkälekaiuttimia edelleen piilotellaan nurkissa 😀 Vaikuttaapa hyvältä systeemiltä tämä, pitää tutustua tarkemmin..

    • maija

      Kiva kuulla, että postaus oli ajankohtainen! 🙂 Tämä on kyllä hyvä systeemi, kaiuttimet ovat pieniä ja nättejä, ja niitä saa linkitettyä yhteen tarpeen mukaan vaikka useammankin. Minä ainakin olen tykännyt kovasti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *