Blogit
Pihkala

Minun sisustustyylini

 

Kauniissa Esmeralda´s -blogissa oli pohdintaa sisustustyyleihin liittyen, ja minä nappasin sieltä tämän omasta sisustustyylistä kertovan haasteen itselleni. Omaa sisustustyyliä on minusta aika hankala määritellä kuulostamatta kliseiseltä, kuinkakohan moni esimerkiksi on aikojen saatossa todennut sisustuksen olevan sekoitus designiä, kirppislöytöjä ja Ikeaa. No, kuitenkin minun täytyy jossain määrin allekirjoittaa tämä lause, sillä juuri tätähän meiltä löytyy; design-tuotteita, vanhoja kalusteita, trendijuttuja ja sitä Ikeaa.

Kuitenkaan en osaa lokeroida tyyliäni vain muutamaan lauseeseen. Pidän ennen kaikkea modernista tyylistä, mutta ihastelen niin niukkaa minimalismia kuin rönsyilevämpää industrial-tyyliäkin. Oikeastaan mikä tahansa hyvällä maulla toteutettu  sisustus voi kolahtaa. Itselle ominaisin sana sisustuksessa voisi olla rentous, elämisen jälkien ja oman persoonan näkyminen on minulle tärkeää. Toisaalta kuitenkin nautin siisteistä tiloista ja järjestyksessä olevista tavaroista, enkä voisi elää pitkiä aikoja epäjärjestyksessä. Kerroksellisuus voisi olla toinen osuva sana, tavallaan tämäkin liittyy tuohon elämisen jälkiin ja eletyn elämän näkymiseen. En halua kotini olevan kuin katalogista ostettu, vanhoissa esineissä on juuri sitä tarvittavaa särmää ja persoonallisuutta. Jotain puoleensavetävää.

Tykkään seurata trendejä ja teen sitä jo ihan työnikin puolesta, väistämättä siis niitä kulkeutuu myös kotiinkin asti. Minusta trendeissä ei ole sinällään mitään pahaa, kunhan muistaa niiden kanssa kuulostella myös itseä. Ihan kaikkiin villityksiin ei tarvitse lähteä mukaan, vaan trendeistä voi poimia ne itselle sopivimmat. Trendien varaan en lähtisi koskaan rakentamaan  kokonaista sisustusta. Pyrin pitämään trendijutut pienenä kivana mausteena, joita voi vaihdella fiiliksen mukaan. Sisustuksen pohjan tulisi kuitenkin olla aina klassinen ja ajaton. Pidän ajatuksesta, että minun ei tarvitse ehkä koskaan ostaa uusia ruokapöydän tuoleja, koska olen kerran satsannut ajattomiin klassikkotuoleihin. Minusta se jos mikä on vastuullista kuluttamista. Myös aidot materiaalit ovat minulle tärkeitä, ja ne liittyvätkin minusta vahvasti tuohon klassisuuteen ja ajattomuuteen.

Tokihan myös talon tyyli ja arkkitehtuuri vaikuttavat jonkin verran asunnon tyyliin. Yllämainitut kulmakivet pysyvät varmasti samana tapauksessa kuin tapauksessa, mutta mausteita tykkään poimia trendien lisäksi talon aikakaudelle ominaisista jutuista. Jos asuisimme vaikkapa 70-luvun tiilitalossa tai modernissa betonitalossa, olisi meillä varmasti pikkuisen eri näköistä. Peruslinjat kuitenkin varmasti aika samoilla uomillaan. Tässä talossa olen tykästynyt aavistuksen pehmeämpään ja naisellisempaan sisustukseen, mutta jossain ihan toisen tyyppisessä maskuliinisuus ja suoraviivaisuus taas voisivat toimia paremmin.
 

Että tällaista pohdintaa sisustustyylistä. Nyt minua kiinnostaisi kuulla, miten Sanni, Suvi ja Anne määrittelevät omansa. Vai tarvitseeko sisustustyyliä edes sen kummemmin määritellä, riittääkö vaan kun jostain tykkää?

Kommentit (5)

 1. Anonyymi

  Hei! Eksyin sattumalta blogiisi ja heti ensimmäisenä silmääni iski ensimmäisen kuvan matto 🙂 Mikä, mistä? Täytyypä muutoinkin selailla blogiasi, sillä vaikuttaa kiinnostavalta!

  • maija

   Tervetuloa, kiva kun eksyit tänne 🙂 Tuo matto on Hayn Peas-villamatto, ostettu Sisustuksen Koodista. Voin suositella, aivan ihana! 🙂

 2. Annika

  Tämäpä olikin kiva lukea. 🙂 Herätti ajatuksia ja aika monessa kohtaa huomasin sanovani mielessäni "niinpä".. Samaistuin siis kertomaasi aika pitkälti. Kerroksellisuus on kodikkuuden rinnalla musta ykkösjuttuja. Se ettei koti ole päälleliimatun ja vain uusista kamoista hetkessä kootun näköinen vaan elämää nähnyt ja asukkaidensa näköinen aito kokonaisuus.

  • maija

   Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta! Juurikin näin minäkin ajattelen, kerroksellisuus tuo monesti sitä aitoutta ja persoonallisuutta, ja edesauttaa kodikkaan ja viihtyisän tunnelman tuntua. 🙂

 3. Kuukaudet kuvat 2013 – Pihkala

  […] hämärtyvässä syysillassa omenapaistos tai jokin muu herkku kaverina. Blogissa pohdiskelin omaa sisustustyyliäni ja kirjoittelin myös erään tuiki tavallisen työpäivän tapahtumista. Saatiin pihalle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *