Blogit
Pihkala

MATKATULIAISIA

Tiedättekin jo ihastukseni kauniisiin purkkeihin, en meinaa millään päästä ohi ihanista ruoka-ainepurkeista tai käyttötavarapakkauksista. Poikettiin lomareissulla Mikkelin Kenkäveroon ja sieltähän oli pakko napata pari houkuttelevan näköistä pakettia mukaan viemisiksi. Tällaisissa matkamuistoissa on se hyvä puoli, että ne useimmiten katoavat parempiin suihin varsin nopeasti, turhaa krääsää ei jää nurkkiin pyörimään. Suosin syötäviä tai käyttöön tulevia asioita usein myös viemisissä, ei tarvitse miettiä, onko esine nyt varmasti saajalle tarpeellinen. 
Nuo vanhat Suomi-matkailujulisteet ovat kaikessa retroudessaan aika kivoja, tällä kertaa lomaterveiset välittyivätkin jo vuonna 1939 suunnitellun postikortin myötä. Hunaja ja tervashampoo lähtivät mukaan puhtaasti tuoksunsa ja pakettinsa perusteella, samoin kuin tuo suklaakin. Taidankin tästä napata tuon jälkimmäisen soffalle tämän illan kaverikseni, sen verran rankaksi tämä arkirytmiin palautuminen osoittautui… 

Onkos siellä muita kauniisiin paketteihin lankeavia?

Some souvenirs from our summer trip, I love the package design of them. I also found some Finnish retro ads, that card is designed in 1930´s but looks nice even today.

Kommentit (8)

 1. Lady of The Mess

  Kenkäveroon ei parane poiketa – aina sieltä jotain mukaan tarttuu;)
  Ja kauniita matkatuliaisia olet sinäkin löytänyt;)

  • maija

   No joo, helposti sieltä kyllä tarttui mukaan kaikkea pientä 🙂 Jumitin erityisesti näiden ruoka-ainehyllyjen ja saunatuotteiden viereen, tuli himo ostaa vähän kaikkea kaunista pakettia.

 2. Jenni / 2 x ILO

  Ihania, kyllä olisin itsekin näihin langennut! 🙂 Ja kyllä, muutenkin kaikkiin kauniisiin tuotteisiin ja paketteihin 🙂

  • maija

   Kyllä kauniilla pakkauksella on ihmeellinen voima, se saa ostamaan kaikkea ei-niin-tarpeellistakin 🙂

 3. Mimosan kotona

  Minäkin lankean helposti kauniisiin pakkauksiin. Harmi vaan, että kaunis ulkokuori voi joskus pettää. Vähän sama asia tuotemerkkien kanssa. Kuuluisa merkkikään ei aina ole laadun tae…

  • maija

   No näinhän se on, kaunis pakkaus ja korkea hinta eivät automaattisesti takaa hyvää tuotetta… Siksi pitäisikin muistaa olla tarkkana näiden kanssa, eikä ostaa tuotetta ihan vaan pelkän ulkokuoren takia. Minulla on siinä vähän vielä opeteltavaa… 😉

 4. Elina / Narulelu maailmalla

  Minä olisin langennut heti tuohon retroon Suomi-postikorttiin. Upea! Samaa sarjaa tai ainakin hyvin saman tyyppisiä kortteja ja joitain julisteita on tullut haalittua monilta reissuilta kotiin asti.

  • maija

   Come to finland-saitilla http://www.cometofinland.fi/suomeksi/etusivu/ on näitä vaikka kuinka paljon lisää, ovat kyllä aivan ihania! Joskus satunnaisesti näitä tulee vastaan lähinnä pienemmissä putiikeissa, mutta tuon netitisivun kaltaiseen valikoimaan en ole itse koskaan törmännyt.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *