Blogit
Pihkala

MARMORIA KYLPYHUONEESEEN

 yhteistyössä Tulikivi
Raksalla hommat edistyvät ja tällä viikolla olemme päässeet jo laatoitusten kimppuun. Niin mahtavaa! Instagramin puolelle laitoinkin jo pientä tilannepäivitystä aiheesta, nyt ei kuitenkaan siitä sen enempää, vaan kurkistetaan seuraavaksi hieman yläkerran kylpyhuoneen laattavalintoihin ja hiljalleen valmistuvaan kakkoskylppäriin.
Alakerran wc:hen halusin vanhanaikaista, reipasta tunnelmaa ja valitsin tilaan jo hyvissä ajoin raikasta valkoista peruslaattaa sekä kuviollista, perinteistä lattialaattaa. Yläkerran suhteen en halunnut olla ihan samoilla linjoilla, vaan toiveena oli astetta elegantimpi, klassinen ja yksinkertainen kylpyhuone. Marmori oli ollut potentiaalinen laattavaihtoehto yläkertaan jo ihan alusta alkaen, mutta ensin se kieltämättä hieman mietitytti: onko materiaali liian arka kylpyhuonekäytössä, ja tuntuuko se juuri nyt vähän turhankin trendikkäältä valinnalta? Hetken asiaa muhiteltuani ja selviteltyäni totesin, että turhaan murehdin. Ihan äkkiä en keksi vanhan talon henkeen sopivampaa, klassista ja ajatonta materiaalia, joka sopii täydellisesti talon muihin materiaaleihin. Vähän huolellisemman hoidon ja suoja-aineiden käytön myötä se myös pysynee kauniina ihan siinä missä muutkin laatat. Ja kun kyseessä on meidän kakkoskylppäri, ei se edes niin kovalle käytölle joudukaan, varsinkin suihkua siellä tulee käytettyä varmaankin aika harvakseltaan. Kas näin asia oli perusteltu, ja seuraavaksi oli aika kartoittaa saatavilla olevaa marmorivalikoimaa.
Käännyin sopivaa marmoria etsiessäni nopeasti Tulikiven puoleen, olen ihastellut merkin luonnonkiviä useasti jo aiemminkin mm. Tomin mielettömässä kylppärissä. Tulikiven laattavalikoimiin kuuluu kaikenlaisia luonnonkiviä, kuten vuolukivilaattoja, travertiineja ja tietysti marmoreita. Marmoreiden joukosta on saatavilla vielä useita upeita eri värejä ja laatuja, ja olenkin talven mittaan viettänyt pitkät tovit merkin verkkokaupassa erilaisia vaihtoehtoja ihailemassa.
Niin upeita kuin eri marmorilaadut ovatkin, oli valinta kuitenkin minulle helppo: se osui klassiseen valkoiseen Carrara-marmoriin. Tila on hyvin kompakti, joten vaalea väri avartaa sitä mukavasti. Sävy on myös sopivan neutraali ja ajaton, tuohon en usko kyllästyväni koskaan, vaikka trendit kuinka heilahtelisivat. Lisäksi sävy pelaa loistavasti yhteen yläkerran tapettien kanssa, näen jo silmissäni niiden utuiset sävyt marmoriin yhdistettynä.
Bianca Carrarasta on saatavilla useita eri kokoja, niin isoa laattaa kuin mosaiikkiakin. Näiden suhteen valinta olikin jo vaikeampi, sillä kaikki vaihtoehdot olivat niin ihania! Eroa on paitsi laattakoissa, myös hionnoissa, useimpia vaihtoehtoja sai joko kiillotettuna tai mattahiottuna. Tulikivi lähetti potentiaalisista vaihtoehdoista mallilaatat kotiini, ja näiden keskuudesta tein lopullisen valintani. Jokainen näistä olisi käynyt minulle, sen verran kauniita olivat kaikki, mutta kyllähän ne omat suosikit sieltä aika nopeasti nousi esiin…
Kaatojen vuoksi lattiassa tuli olla pientä laattaa, ja perinteisen 10×10 cm laatan sijaan valitsin lattialaataksi mosaiikkia. Ihastuimme molemmat tuohon tiilikuvioiseen Carrara-mosaiikkiin, ja kun lattian pinta-alakin oli sopivan pieni, oli valinta mahdollinen myös taloudellisesti. Tästä mosaiikista on vain yksi hiontavaihtoehto, antiikkihionta, joka tuntuu ihanan pehmeältä ja silkkiseltä jalkojen alla. Tämä vaihtoehto on myös turvallinen valinta kylpytiloihin, sillä laatta ei ole pintansa ja saumojensa ansiosta ollenkaan liukas.
Seiniin puolestaan valikoitui Bianco Carrara C -marmoria 30×30 cm kokoisena. Tämä laatoitetaan suoralla ladonnalla mahdollisimman ohuella saumalla, seinäpinnoista tulee näin mahdollisimman selkeät, yksinkertaiset ja näin ollen tilaa avartavat. Tämä laatta valikoitui meille kiiltävänä, osin huomattavasti lyhyemmän toimitusajankin takia. Tuumasin myös, että kiiltävä laatta avartaa kylpyhuonetta vielä mattaa tehokkaammin, ja pintansa ansiosta on myös helppo pyyhittävä. Mallailtuani vaihtoehtoja totesin, että mattamainen lattia- ja kiiltävä seinälaatta toimivat yhdessä yllättävänkin hyvin, laatat ovat samasta laadusta ja väristä huolimatta niin erityyppisiä, että kiiltoero ei ollenkaan haittaa silmää.
Näiden pohdintojen myötä homma jatkui eteenpäin, ja jokunen viikko sitten pihallemme pärähti 500 kg ehtaa marmoria – neliömäärällisesti satsi oli aika pieni, mutta luonnonkivet ovat aika tuhtia tavaraa. Vesieristysten valmistuttua pääsimme tällä viikolla jo laatoittamaan tilaa, tätä hetkeä olin itse odottanut jo pidemmän aikaa. Homma piti aloittaa vähän nurinkurisesti lattiasta, sillä kokonaan piiloon upotettavan seinä-wc:n kotelon alle piti saada lattialaatta, vasta sitten kotelo asennetaan ja seinä laatoitetaan umpeen. Mies leikkasi mosaiikkipalat etukäteen tismalleen lattia-alan mukaisiksi paloiksi ja sovitteli ne paikalleen; paksu kivimosaiikki oli kieltämättä vähän haastava työstää ja vei sen verran aikaa, että laattaleikkuut oli hyvä tehdä etukäteen kokonaisuudessaan valmiiksi. Sitten alkoi laatoitus, ja nyt kylppärissä näyttää jo tältä:
Lattia on jo saumattukin, ja seuraavaksi vuorossa on seinä-wc:n kotelon tekeminen ja tämän jälkeen seinien laatoitus. Sauman sävyksi valitsimme marmorinvalkoisen, on näin mahdollisimman lähellä laatan sävyä. Tulikiven ohjeistuksen mukaan laattojen suoja-aine levitetään vasta saumauksen jälkeen, ja jännitimmekin vähän, kuinka kovin saumauslaasti tarttuu laattoihin. Lopputuloksesta tuli onneksi tosi siisti, eikä jynssättävää jäänyt kovin paljoa. Tähän vaikuttaa myös saumauslaastin laatu, huonolaatuiset laastit jämähtävät herkemmin myös laattaan. Saumauksen yhteydessä on myös hyvä käyttää runsaasti puhdasta vettä ja pyyhkiä laasti mahdollisimman hyvin pois laatoista jo tuoreeltaan. Mosaiikeissa isommat alat kannattaa saumata osissa, sillä laastit ovat nopeita kuivumaan. Meidän kylppärissä lattia-ala oli kuitenkin sen verran pieni, että se hoitui kerralla kuntoon.
Jo nyt keskeneräisenäkin lopputulos on minusta aivan ihana! Tykkään ihan älyttömästi tuosta mosaiikista, se on ihanan klassinen ja kuitenkin raikas. Vaihtelevanväriset mosaiikkilaatat ja tiililadonta elävöittävät tilaa mukavasti, kuitenkin yleisilme on tosi rauhallinen ja vaalea. Tämä oli hyvä valinta! Lattia kirvoitti erittäin positiivista palautetta myös miehen suunnalta, joten yksi tulevan kodin lempipaikoistamme lienee selvillä jo nyt.
Nyt levitämme lattiaan suoja-aineen, ja tietysti suojaamme lattian vielä pahvillakin muiden laatoitustöiden ajaksi. Nostin yhden seinälaatan jo malliksi lattian pariksi ja fiilistelin yhdistelmää, en malttaisi odottaa, että saamme koko kylppärin valmiiksi! Palaan vielä valmiin lopputuloksen myötä asiaan, joten pysykäähän kuulolla myös jatkossa. Nyt toivottelen mukavat viikonloput – taitaa olla ihanan aurinkoista luvassa, joten nautitaanpa siitä oikein olan takaa.
Our little bathroom in progress: amazing carrara marble tiles have arrived and the flooring is already compleated! Next week we will continue with the walls. I´m so excited about the end result and think I will never get tired of marble. It is just so beautiful and timeless choice.
http://www.tulikivishop.com/epages/Tulikivi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Tulikivi

Tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 

Kommentit (22)

 1. tunne tilat

  Tulee todella upea kylppäri! Musta aidot materiaalit eivät koskaan ole out. Jäljitelmien kohdalla trendit tulee ja menee ?

  • maija

   Kiitos! Juuri näin minäkin ajattelen. Aitous kestää aikaa, jäljitelmät harvemmin. 🙂

 2. suvi m / Valkoinen Harmaja

  On kyllä tosi ihania laattoja! Teille tulee aivan upea koti!

  • maija

   Kiitos, Suvi! Vitsit kun vaan pääsisi jo muuttamaan, nyt ei enää millään jaksaisi kärvistellä täällä vuokrakämpässä… 🙂

 3. Anna-Liisa

  I h a n a!

  • maija

   Kiitos, niin minustakin! 🙂 Kyllä marmori on aina marmori.

 4. Hanna/ Pastellimaja

  Henkäys ja huokaus! Todella upea tulee. Elegantti tosiaan!

  • maija

   Tuo mosaiikki on kyllä ihan superkaunis, onneksi tuli päädyttyä siihen! Jossain vaiheessa ajattelin selkeyden vuoksi samaa 30×30 cm laattaa lattiaankin, no kaadot eivät olisi onnistuneet linjalattiakaivosta huolimatta, ja muutenkin lopputuloksesta olisi jäänyt kyllä jokin puuttumaan. Mosaiikki tuo niin oman fiiliksensä tuonne!

 5. Anonyymi

  Olen kyllä herkkä liikuttumaan, mutta eipä ole aiemmin tullut vastaan tilannetta,että liikutun lähes kyyneliin jonkun laatoituksen nähtyäni! 😀 Mutta niin kaunista tuo nyt on! <3
  -kk

  • maija

   Eikä, mikä ihana kommentti! <3 Mutta kaunis tuo kyllä on, joka kerta raksalla käydessäni suuntaan ekana ihailemaan tuota. 😀

 6. Design Wash

  Wau, tulee todella upea! Aivan ihana sävy.

  • maija

   Marmori on kyllä niin upea. Onneksi tuli laitettua! 🙂

 7. Anonyymi

  I-h-a-n-a! On miellyttävä sekä silmälle että jalalle; luonnonmateriaalin tuntu on omaa luokkaansa vs. tavallinen laatta. Tämän lisään haavelistalle!
  terkuin,Tuulia

  • maija

   No sanos muuta, tuo on jalan alla ihan älyttömän ihanan tuntunen, pehmeä ja ylellisen silkkinen. Ja niin kauniskin vielä! Mieskin totesi "ihan kuin ulkomailla olisi". 😀

 8. //Terhi

  Hieno valinta. Meillä oli ekassa rivarikolmiossa ihan perusmosaiikki laattaa seinässä joka muistutti vähän tuota laattaa. Sitä peruspikkumosaiikkia. Hieno tulee.

  • maija

   Oi, se on tosi nättiä myöskin! Jotenkin olen yleisestikin taas innostunut mosaiikeista aika kovin, siitä tulee niin omanlaisensa tunnelma. Sen putsaaminen on toki myös ihan oma juttunsa… 😀

 9. Villis

  Uskomattoman kaunista! Hienot valinnat teit ja niistä nautitte ihan joka ikinen päivä! Kesäistä viikonloppua teillekin!

  • maija

   Näin minäkin uskon, tuollaiset valinnat ilahduttavat varmasti vuosi toisensa jälkeen. Tykkään myös siitä, että jokaiseen vessaan tai kylppäriin on tulossa vähän omanlaisensa jutut, näin tämä marmorikin tuntuu vielä astetta spesiaalimmalta. 🙂

   Mukavaa uutta viikkoa sinne!

 10. aasha_r

  Kaunista tulee. Meille kokenut kirvesmies antoi ohjeen puhdistaa laadoitus ensin kuivana mahdollisimman hyvin ja vasta sitten vedellä. Hänen mukaan vesi liimaa laastin hankalasti puhdistettavaksi.

  • maija

   Täytyy laittaa korvan taakse tuokin vinkki! Laatoituksen putsaaminen remonttipölystä ja ylijäämälaasteista on kyllä toisinaan aika tympeää hommaa. 🙂

 11. Laura – Heinässä Heiluvassa

  Vau miten upea!!! Tulee aivan älyttömän kaknis kylpyhuone. Itsekin kävin marmorilaattoja hypistelemässä, mutta budjettisyistä oli ajatuksesta pakko luopua. Voin siis tulla sinun kuviin huikailemaam laattoja <3

  • maija

   Kyllä luonnonkivet vain ovat upeita! Mutta onhan muitakin kauniita laattoja maailma täynnä. 🙂 Meillä tämä tila oli sen verran pieni, että neliöitä ei mennyt loppujen lopuksi kovinkaan paljoa, siksi neliöhinnassakin oli vähän venymävaraa. Kellarin kylpytiloihin ei kyllä budjetti olisi antanut periksi 🙂

   Tsemppiä ja intoa sinne remppailun keskelle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *