MARMORIA KYLPYHUONEESEEN

 yhteistyössä Tulikivi
tulikivi11_800.jpg

Raksalla hommat edistyvät ja tällä viikolla olemme päässeet jo laatoitusten kimppuun. Niin mahtavaa! Instagramin puolelle laitoinkin jo pientä tilannepäivitystä aiheesta, nyt ei kuitenkaan siitä sen enempää, vaan kurkistetaan seuraavaksi hieman yläkerran kylpyhuoneen laattavalintoihin ja hiljalleen valmistuvaan kakkoskylppäriin.

Alakerran wc:hen halusin vanhanaikaista, reipasta tunnelmaa ja valitsin tilaan jo hyvissä ajoin raikasta valkoista peruslaattaa sekä kuviollista, perinteistä lattialaattaa. Yläkerran suhteen en halunnut olla ihan samoilla linjoilla, vaan toiveena oli astetta elegantimpi, klassinen ja yksinkertainen kylpyhuone. Marmori oli ollut potentiaalinen laattavaihtoehto yläkertaan jo ihan alusta alkaen, mutta ensin se kieltämättä hieman mietitytti: onko materiaali liian arka kylpyhuonekäytössä, ja tuntuuko se juuri nyt vähän turhankin trendikkäältä valinnalta? Hetken asiaa muhiteltuani ja selviteltyäni totesin, että turhaan murehdin. Ihan äkkiä en keksi vanhan talon henkeen sopivampaa, klassista ja ajatonta materiaalia, joka sopii täydellisesti talon muihin materiaaleihin. Vähän huolellisemman hoidon ja suoja-aineiden käytön myötä se myös pysynee kauniina ihan siinä missä muutkin laatat. Ja kun kyseessä on meidän kakkoskylppäri, ei se edes niin kovalle käytölle joudukaan, varsinkin suihkua siellä tulee käytettyä varmaankin aika harvakseltaan. Kas näin asia oli perusteltu, ja seuraavaksi oli aika kartoittaa saatavilla olevaa marmorivalikoimaa.

tulikivi10__800.jpg

Käännyin sopivaa marmoria etsiessäni nopeasti Tulikiven puoleen, olen ihastellut merkin luonnonkiviä useasti jo aiemminkin mm. Tomin mielettömässä kylppärissä. Tulikiven laattavalikoimiin kuuluu kaikenlaisia luonnonkiviä, kuten vuolukivilaattoja, travertiineja ja tietysti marmoreita. Marmoreiden joukosta on saatavilla vielä useita upeita eri värejä ja laatuja, ja olenkin talven mittaan viettänyt pitkät tovit merkin verkkokaupassa erilaisia vaihtoehtoja ihailemassa.

Niin upeita kuin eri marmorilaadut ovatkin, oli valinta kuitenkin minulle helppo: se osui klassiseen valkoiseen Carrara-marmoriin. Tila on hyvin kompakti, joten vaalea väri avartaa sitä mukavasti. Sävy on myös sopivan neutraali ja ajaton, tuohon en usko kyllästyväni koskaan, vaikka trendit kuinka heilahtelisivat. Lisäksi sävy pelaa loistavasti yhteen yläkerran tapettien kanssa, näen jo silmissäni niiden utuiset sävyt marmoriin yhdistettynä.

Bianca Carrarasta on saatavilla useita eri kokoja, niin isoa laattaa kuin mosaiikkiakin. Näiden suhteen valinta olikin jo vaikeampi, sillä kaikki vaihtoehdot olivat niin ihania! Eroa on paitsi laattakoissa, myös hionnoissa, useimpia vaihtoehtoja sai joko kiillotettuna tai mattahiottuna. Tulikivi lähetti potentiaalisista vaihtoehdoista mallilaatat kotiini, ja näiden keskuudesta tein lopullisen valintani. Jokainen näistä olisi käynyt minulle, sen verran kauniita olivat kaikki, mutta kyllähän ne omat suosikit sieltä aika nopeasti nousi esiin…

tulikivi7_800.jpg

Kaatojen vuoksi lattiassa tuli olla pientä laattaa, ja perinteisen 10×10 cm laatan sijaan valitsin lattialaataksi mosaiikkia. Ihastuimme molemmat tuohon tiilikuvioiseen Carrara-mosaiikkiin, ja kun lattian pinta-alakin oli sopivan pieni, oli valinta mahdollinen myös taloudellisesti. Tästä mosaiikista on vain yksi hiontavaihtoehto, antiikkihionta, joka tuntuu ihanan pehmeältä ja silkkiseltä jalkojen alla. Tämä vaihtoehto on myös turvallinen valinta kylpytiloihin, sillä laatta ei ole pintansa ja saumojensa ansiosta ollenkaan liukas.

tulikivi9_800.jpg

Seiniin puolestaan valikoitui Bianco Carrara C -marmoria 30×30 cm kokoisena. Tämä laatoitetaan suoralla ladonnalla mahdollisimman ohuella saumalla, seinäpinnoista tulee näin mahdollisimman selkeät, yksinkertaiset ja näin ollen tilaa avartavat. Tämä laatta valikoitui meille kiiltävänä, osin huomattavasti lyhyemmän toimitusajankin takia. Tuumasin myös, että kiiltävä laatta avartaa kylpyhuonetta vielä mattaa tehokkaammin, ja pintansa ansiosta on myös helppo pyyhittävä. Mallailtuani vaihtoehtoja totesin, että mattamainen lattia- ja kiiltävä seinälaatta toimivat yhdessä yllättävänkin hyvin, laatat ovat samasta laadusta ja väristä huolimatta niin erityyppisiä, että kiiltoero ei ollenkaan haittaa silmää.

tulikivi8_800-683x1024.jpg

Näiden pohdintojen myötä homma jatkui eteenpäin, ja jokunen viikko sitten pihallemme pärähti 500 kg ehtaa marmoria – neliömäärällisesti satsi oli aika pieni, mutta luonnonkivet ovat aika tuhtia tavaraa. Vesieristysten valmistuttua pääsimme tällä viikolla jo laatoittamaan tilaa, tätä hetkeä olin itse odottanut jo pidemmän aikaa. Homma piti aloittaa vähän nurinkurisesti lattiasta, sillä kokonaan piiloon upotettavan seinä-wc:n kotelon alle piti saada lattialaatta, vasta sitten kotelo asennetaan ja seinä laatoitetaan umpeen. Mies leikkasi mosaiikkipalat etukäteen tismalleen lattia-alan mukaisiksi paloiksi ja sovitteli ne paikalleen; paksu kivimosaiikki oli kieltämättä vähän haastava työstää ja vei sen verran aikaa, että laattaleikkuut oli hyvä tehdä etukäteen kokonaisuudessaan valmiiksi. Sitten alkoi laatoitus, ja nyt kylppärissä näyttää jo tältä:

tulikivi5_800.jpg
tulikivi4_800-683x1024.jpg

Lattia on jo saumattukin, ja seuraavaksi vuorossa on seinä-wc:n kotelon tekeminen ja tämän jälkeen seinien laatoitus. Sauman sävyksi valitsimme marmorinvalkoisen, on näin mahdollisimman lähellä laatan sävyä. Tulikiven ohjeistuksen mukaan laattojen suoja-aine levitetään vasta saumauksen jälkeen, ja jännitimmekin vähän, kuinka kovin saumauslaasti tarttuu laattoihin. Lopputuloksesta tuli onneksi tosi siisti, eikä jynssättävää jäänyt kovin paljoa. Tähän vaikuttaa myös saumauslaastin laatu, huonolaatuiset laastit jämähtävät herkemmin myös laattaan. Saumauksen yhteydessä on myös hyvä käyttää runsaasti puhdasta vettä ja pyyhkiä laasti mahdollisimman hyvin pois laatoista jo tuoreeltaan. Mosaiikeissa isommat alat kannattaa saumata osissa, sillä laastit ovat nopeita kuivumaan. Meidän kylppärissä lattia-ala oli kuitenkin sen verran pieni, että se hoitui kerralla kuntoon.

tulikivi6_800.jpg
 

Jo nyt keskeneräisenäkin lopputulos on minusta aivan ihana! Tykkään ihan älyttömästi tuosta mosaiikista, se on ihanan klassinen ja kuitenkin raikas. Vaihtelevanväriset mosaiikkilaatat ja tiililadonta elävöittävät tilaa mukavasti, kuitenkin yleisilme on tosi rauhallinen ja vaalea. Tämä oli hyvä valinta! Lattia kirvoitti erittäin positiivista palautetta myös miehen suunnalta, joten yksi tulevan kodin lempipaikoistamme lienee selvillä jo nyt.

tulikivi3_800.jpg

Nyt levitämme lattiaan suoja-aineen, ja tietysti suojaamme lattian vielä pahvillakin muiden laatoitustöiden ajaksi. Nostin yhden seinälaatan jo malliksi lattian pariksi ja fiilistelin yhdistelmää, en malttaisi odottaa, että saamme koko kylppärin valmiiksi! Palaan vielä valmiin lopputuloksen myötä asiaan, joten pysykäähän kuulolla myös jatkossa. Nyt toivottelen mukavat viikonloput – taitaa olla ihanan aurinkoista luvassa, joten nautitaanpa siitä oikein olan takaa.

Our little bathroom in progress: amazing carrara marble tiles have arrived and the flooring is already compleated! Next week we will continue with the walls. I´m so excited about the end result and think I will never get tired of marble. It is just so beautiful and timeless choice.

http://www.tulikivishop.com/epages/Tulikivi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Tulikivi

Tuotteista saatu alennusta.

Kommentit (22)
 1. tunne tilat
  27.5.2016, 18:35

  Tulee todella upea kylppäri! Musta aidot materiaalit eivät koskaan ole out. Jäljitelmien kohdalla trendit tulee ja menee ?

  1. Kiitos! Juuri näin minäkin ajattelen. Aitous kestää aikaa, jäljitelmät harvemmin. 🙂

 2. suvi m / Valkoinen Harmaja
  27.5.2016, 18:58

  On kyllä tosi ihania laattoja! Teille tulee aivan upea koti!

  1. Kiitos, Suvi! Vitsit kun vaan pääsisi jo muuttamaan, nyt ei enää millään jaksaisi kärvistellä täällä vuokrakämpässä… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *