MALJA KEVÄÄLLE, KODILLE JA UUSILLE TUULILLE

yhteistyössä Nicolas Feuillatte

Kevät, mikä otollinen aika hauskanpitoon ja juhlimiseen. Vappu odottelee jo ihan kulman takana, eikä lakkiaispäiväänkään enää mikään mahdoton matka ole. Kevät jo toki itsessäänkin on juhlan arvoinen asia; talven väistymistä ja kesäkauden alkua on mukava juhlistaa jo ilman sen kummempia syitäkään.
Perinteisten kevään juhlien lisäksi meillä on tänä keväänä myös muutama erityinen syy juhlaan. Perjantaina teimme vihdoin viralliset kaupat talostamme ja tämä jos mikä oli maljannoston paikka. Nyt se on virallista, kesäkuun alussa muutamme muualle ja talo saa uudet asukkaat! Niin jännää, joskin toki samalla myös hiukan haikeaa. Eteenpäin on kuitenkin aina hyvä mennä.

Viikonloppuna halusimme hiukan juhlistaa tätä pientä merkkipaaluamme. Blogiyhteistyön myötä sain testattavaksi Nicolas Feuillatten upeita samppanjoita, eikä yhteistyö olisi voinut parempaan saumaan osua: tällainen juhla vaatii kyytipojakseen ehdottomasti samppanjaa! Laitoin samppanjat hyvissä ajoin kylmenemään ja katoin illaksi tarjolle pientä naposteltavaa, näiden eväiden myötä meidän pieni juhlahetkemme oli valmis.
Testattavaksi saamani samppanjalaatu oli Nicolas Feuillatten Brut Chardonnay 2006 -vuosikertasamppanjaa. Vuosi 2006 oli kuulemma erityisen hyvä samppanjavuosi ja oikein hyvältä tämä samppanja maistuikin; sen maku oli mukavan kuiva, mutta kuitenkin tosi raikas ja kevyt. Itse en tykkää liian hapokkaista tai erittäin kuivista kuohuvista, tässä maku oli juuri sopivassa balanssissa. Mainio valinta aperitiiviksi tai kevyiden herkkujen pariksi!
Feuillatten Brut Chardonnay-samppanja on nimensä mukaisesti valmistettu ainoastaan Chardonnay-rypäleestä. Se kuuluu Alkon perusvalikoimaan ja hintaa pullolla on 45,90 €. Ei siis ollenkaan hullumpi hinta laadukkaasta vuosikertasamppanjasta! Samppiksen mukana tulee kaunis kultainen lahjapaketti, jonka myötä tuote toimii myös kauniina viemisenä ja lahjana. Ja tokihan kaunis paketti tuo kivan ylellistä tuntua myös omiin juhlahetkiin. Tässäkin tuotteessa pakkauksella on minulle suuri merkitys; onhan se ihan eri juttu ottaa viini esille ylellisen upeasta paketista. Taas yksi pieni, mutta tunnelmaa rutkasti nostattava asia.

Tykkään juoda kuohuvat kapean kuohuviinilasin sijaan leveistä maljoista, minusta niissä on jotain ihanaa menneen maailman tuntua. Muistelisin itse asiassa lukeneenikin joskus jostakin, että kuplivia kannattaa kokeilla tarjota kapean huilulasin sijaan vähän leveämmästä lasista, näin viinin aromit pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Itse en ole viiniasiantuntija enkä osaa sanoa tästä sen enempää, minä valitsen leveän maljan lähinnä sen tuoman kivan fiiliksen vuoksi.
Tarjolle laitoin muutamaa erilaista juustoa, keksejä ja hilloja. Mieleni teki myös marjoja ja kevään ensimmäisiä mansikoita; niitä ei tällä kertaa kaupasta löytynyt, mutta mansikoiden sijaan bongasin hyllyiltä paketillisen karhunvatukoita. Hyviä olivat nekin.

Hetken mielijohteesta nappasin kaupasta myös eksoottiselta kuulostavaa ruusunterälehtihilloa, makean ruusuinen hillo olikin aika ihana pari elegantin kuivalle ja raikkaalle samppanjalle. Maku toimi hyvin myös kovien goudatyyppisten juustojen kera. Tätä täytyy kokeilla toistekin, ja juurikin raikkaan kuplajuoman parina.

Champagne is for fun! Näin kuuluu Nicolas Feuillatten motto ja tottahan se on, samppanja kuuluu hauskanpitoon ja elämän pieniin ja suuriin juhliin. Itse ostan samppanjaa aika harvoin, säästän usein tämän hienon juoman jonkin erityisen tilaisuuden yhteyteen kohottamaan tunnelmaa vielä astetta erityisemmäksi. Miksei samppanjaa voisi kuitenkin nauttia joskus myös keskellä arkea ja tuoda näin vähän fiilistä ja tunnelmaa niihin tavallisempiinkin hetkiin.

Kaiken kaikkiaan tämä samppis oli oikein mahtava löytö – luulen, että tätä tulee ostettua vielä monesti. Ensi viikon vappuhulinoihin tämä ainakin olisi melko nappi valinta. Ja saattaapi olla, että lähiviikkoina kilistellään uudemman kerran vähän samantyyppisten juhlienkin tiimoilta… 

Tässä yhteydessä haluan vinkata vielä Viikon viini -sivustosta, josta löytyy hyviä viinivinkkejä ja juttulinkkejä aiheeseen liittyen. Eli kurkatkaapa sinne mikäli kaipaatte lisävinkkejä vaikkapa vapun tai muiden kevään juhlien tarjoiluihin.

Kuplivaa kevätaikaa!

This weekend we had a lot to celebrate: now it´s official, our house is sold and we are going to move away at the end of May! We are so excited about this and have already made plenty of new plans, will surely tell more about them later as everything is assured.

But first it´s time to have a toast for this old home and the times we have spent here. And what would be better way to celebrate the apartment deal than testing brilliant champagnes of Nicolas Feuillatte. Highly recommended for everyone who wants to have that little extra something to the party.

Kommentit (8)
  1. Onnittelut talokaupoista! Upeita kuvia!! Minäkin tykkään tarjota kuohujuomat "leveistä" laseista. Niissä on nimenomaan aivan omanlaisensa juhlafiilis 🙂

    1. Kiitos, Kaisa! Ja joo, jotain erityistä fiilistä tuollaisissa leveissä laseissa on. Vähän sellaista 20-luvun Gatsby-henkeä. 🙂

  2. Katri / Tohkeissaan
    26.4.2015, 20:19

    Onpa kauniita kuvia, todella! Silmä etsii koko ajan uusia juttuja niistä. Kiva yhteistyö ja tämän vinkin otan talteen. Onnittelut talokaupoista! 🙂

    1. Kiitoksia paljon ja onpa mukava kuulla, että sait tästä vinkkiä! Me tykästyttiin myös aika kovin tähän samppikseen, taidetaan vappuna poksautella sitä uudemman kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *