Blogit
Pihkala

MAKUUHUONE ENNEN, NYT JA TULEVAISUUDESSA

Mistä tuntee onnistuneet sisustusostokset? Minusta siitä, että ne miellyttävät silmää vuodesta toiseen ja seuraavat perässä sopeutuen kulloiseenkin tilaan ja aikaan. Vaikka tykkään tuoda vaihtelua sisustukseen aika-ajoin pienillä elementeillä, on pohja pysynyt kuitenkin ihan samana jo vuositolkulla. 
Meillä on monia tavaroita, jotka ovat kulkeneet mukana jo kolmen kodin ajan, ja vahvasti näyttää siltä, että ne seuraavat perässä vielä neljänteenkin. Aika moni näistä sijaitsee makkarissa, siellä ei perusasiat ole juuri muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana:
Näitä vanhoja makkarikuvia katsellessa tulee kyllä pieni ikävä tuota tilaa ja valoa. Kuvista bongaa hyvin meidän makuuhuoneen peruselementit, yöpöydät, valaisimet ja tekstiilitkin ovat pysyneet samoina jo pitkään. Kartellin yöpöydät meillä taisi jo ollakin siinä vaiheessa, kun viitisen vuotta sitten muutimme edelliseen taloomme. Tuon pellavapäiväpeiton sain lahjaksi juuri muuton tienoilla, ja mustat Jieldé-valaisimet hankittiin myös melko samoihin aikoihin. Samoilla mennään edelleen:
Tältä näyttää nimittäin makuusoppemme nykyisin. Ympäristö on vaihtunut yksinkertaisesta valkoisesta vähän romanttisempaan ja väriskaala on tummentunut, silti samat vanhat kalusteet ja tekstiilit toimivat ihan hyvin täälläkin. Kuvasta pilkistää samojen lakanoiden lisäksi jopa sama villamatto, se on hankittu jo kauan sitten vanhaan vuokrakaksioomme… Matto on palvellut kyllä uskollisesti kaikki nämä vuodet!
kuvat William Morris | Jieldé | Artek | Menu
Entäs sitten tuleva makkari? Luulen, että samoja kalusteita pääsee hyödyntämään aika mukavasti vielä sielläkin. Kartellin yöpöydät tosin tekisi mieli vaihtaa jo johonkin kevyempään, mutta näille pömpeleille löytynee varmasti käyttöä muualtakin talosta. Valaisimet ja vuodetekstiilit seuraavat sen sijaan varmasti perässä tuonnekin. Molempiin yläkerran makuuhuoneisiin haluaisin jotkut runsaat, vanhanaikaiset tapetit kuvan tyyliin, kalusteet saisivatkin olla tämän rinnalla hyvin kevyitä ja yksinkertaisia. Valkoinen Crinolette tai Menun kevyt yöpöytä passaisivat ainakin näihin ajatuksiini vallan mainiosti.
Onko teillä kalusteita, jotka ovat seuranneet mukana vuosi toisensa perään?
Our bedroom before, now and in the future. Though the years go by and surroundings change, the basic furnitures stay the same.

Kommentit (10)

 1. Linda

  Nykyisen makuuhuoneen tumma lattia on todella kaunis. Ennen en ole haaveillut tummasta lattiasta, mutta nyt heräsi pieni haave ja ajatus tummasta lattiasta.

  • maija

   Minäkin olen aika tykästynyt tähän tummaan lattiaan. Se tuntuu vaihteeksi tosi freesiltä, varmaankin osittain siksikin, että tummaa lattiaa ei ole juuri viime vuosina näkynyt missään… Se antaa aika kivaa tunnelmaa huoneeseen! 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta

  Suurin osa kaulusteistamme on vanhoja…siis oikeesti vanhoja, joista en kyllä hevillä luovu. Uuden sohvan ostimme, kun tähän muutettiin, kun edellinen oli niin iso ja tämä olohuone on niin pieni…:)

  • maija

   Oikeasti vanhoista kalusteista on kyllä ihan toden totta vaikeampi luopua. Toki usein tällaisten kalusteiden mukana kulkee pitkä tunneside, tai jos ei tätä niin sitten ainakin se tietoisuus, että samanlaista toista on vaikea enää saada…

 3. Anne-Maria

  Kodin tekee viihtyisäksi uuden ja vanhan, modernin ja perinteisen yhdistely. Vaihtelunhaluisesta luonteestani huolimatta, vanha osto- ja myyntiliikkeestä 70-luvun lopulla ostettu ja kunnostettu piironki kulkee aina mukana. Putkiremontin jälkeen se pääsi pitkästä aikaa olohuoneeseen 🙂 http://annenkotonajapihalla.blogspot.fi/2015/01/viikonloppu.html

  • maija

   Onpas nätti piironki, minä olen myös vähän heikkona kaikkiin tuollaisiin. 🙂 Olen kyllä aivan samaa mielta, kerrostumista ja sekoittelusta se viihtyisyys tulee!

 4. muuttuvakotini Päivi S

  Keittiöpöytämme on ainoa, joka on kulkeutunut mukanamme ko muutimme tähän rintamamiestaloomme eli pöytä on lähemmäs 20 vuotta vanha. Lasten tuomat kolhut on saanut näkyä. Trip trap syöttötuoli on myös sellainen, joka on kulkeutunut mukana ja yhden uuden maalipinnan on saaanut. Olen säästänyt sitä lapsen lapsille sitten. On vielä keittiössä käytössä yhtenä tuolina, on niin hyvä istua siinä 🙂 Muut huonekalut on ostettu tai teetetty nykyiseen kotiimme. Ennen olikin vähän sieltä täältä saatuja huonekaluja, jotka ovat myöhemmin annettu pois tai viety kirppareille.

  • maija

   Tuollaiset kalusteet ovat ihania, muistot kulkevat tuollaisen mukana kodista toiseen. Mutta vastapainoksi on toki kiva välillä hankkia jotain uuttakin, aina muuton yhteydessä on niin ihana suunnitella kalustusta ja fiilistellä uutta kotia. Jotain vanhaa ja jotain uutta, siinä hyvä balanssi ainakin minulle. 🙂

 5. Ilonin Anna

  Kaikki kolme näyttää upeilta, ennen, nyt ja tulevaisuudessa! Ihana on etenkin tuo kristallipallokollaasin tapetti! 😉 Meillä on aika pysyvää kalusto, suurin osa on kiertänyt jo kolme kotia ja mukaan otetaan edelleen, jotain tietty uuttakin välillä tarvitaan. Vanhat kalusteet on kaikkein rakkaimmat ja ne perityt!

  • maija

   Kiitos! Minustakin tuo tapetti on ihana, yksi potentiaalinen vaihtoehto uuteen makkariin…

   Ja sama juttu täällä, vanhat ja perityt kalusteet ovat niitä rakkaimpia, uudemmista pystyy luopumaan paljon helpommin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *