Blogit
Pihkala

Maksaruohoa maljakossa

Sain ystävältäni tuliaisiksi kimpun komeamaksaruohoa. Olen pitänyt maksaruohoja vain jonkinlaisina vaatimattomina maanpeittokasveina, mutta kyseessä onkin itse asiassa aika kivan näköinen kukka. Se toimii minusta kukkapenkin lisäksi tosi hyvin myös maljakossa. Kukat saavat nyt juurtua tuossa vedessä hetkisen, sen jälkeen tökkään ne kiven juurelle kasvamaan. Kätevää, kun leikkokukkakauden jälkeen nuo saavat vielä uuden elämän penkissä.
Minulla oli tänään vapaapäivä, se kului asioita hoidellessa ja auringosta nauttiessa. Fiilistelin jo heti aamusta alkaen lämpimää ilmaa, ja pääsinpä juomaan vielä (ainakin) kertaalleen aamukahvitkin ulkona. Ihan mahtava aloitus päivälle! Lämmintä ilmaa on lupailtu tänne koko viikonlopuksi, eli auringosta pitäisi saada nauttia vielä seuraavinakin päivinä. Upea viikonloppu siis edessä, ainakin toivottavasti!

Kommentit (10)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Itse odottelen vielä hetken kukkien aikeamista, enne kuin poimin sisälle…:)

  • maija

   No juu, nuo ovat tosiaan vielä aika kovasti nupussa 🙂

 2. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Hieno! Monesti juuri tuollaiset epätavallisemmat kasvit on viehättävimmät maljakossa 🙂

  • maija

   Niin minustakin! tykkään kaikista vähän epämääräisistäkin oksista ja ruohoista, välillä on kiva kokeilla jotain vähän erilaisia kasveja 🙂

 3. piipadoo

  Hienoa, että selvisi tuon kasvin nimi, minä olen nimittäin tuota samaista viime vuonna pihalle perennapenkkiin istuttanut, mutta olen jo onnistunut unohtamaan sen nimen! 😀 Minä olen myös tuota leikkokukkana käyttänyt, nytkin löytyy kahdesta maljakosta ja on muuten ihan valtavan kestävä, monta viikkoa pysyy hyvänä! Tuota en ollut ajatellutkaan että voisi juurruttaa ja istuttaa, pitääkin pitää mielessä kun seuraavaa perennapenkkiä perustaa!

  -piia

  • maija

   Hei mahtavaa, että tämä postaus oli avuksi 😀

   Joo tosiaan tällaisen vinkin sain kaveriltani, enpä olisi itsekään tullut ajatelleeksi, että pistokkaita voi "tehdä" tuolla tavoin. 🙂 Toivottavasti vain ehtivät juurtua vielä ennen talvea!

 4. Pia

  Maksaruoho on tosiaan nimeään kauniimpi kukkanen. Sen ruotsinkielinen nimi – kärleksört – antaa sille paljon paremmin kunniaa. Kauniita kuvia taas!

  • maija

   Oi tosiaanko,kuulostaa huomattavasti paremmalta! kukakohan on keksinyt antaa kasville noin töksähtävän suomennoksen…

 5. Anonyymi

  Hei!
  Mistä tuo kuvissa näkyvä mustareunuksinen peili on hankittu? Itselläni on sellainen ollut haussa jo hetkisen.
  -Ulpukka-

  • maija

   Heippa! Tuo peili on Ikeasta, nimeä en muista tähän hätään, mutta pitäisi löytyä edelleen valikoimista. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *