Blogit
Pihkala

Maailman kaunein esine

kuvat Swissmiss, DesignCrave
Palataanpa matkafiilistelyiden jälkeen taas sisustusjuttuihin. Sain Form Follows Function -blogin Tuijalta mukavan ja ajatuksia herättävän haasteen, jossa piti nimetä maailman kaunein esine. Usein sisustusblogeissa hypetetään pitkälti samoja kalusteita, tämän haasteen tarkoituksena olikin nostaa esille niitä vähemmän esillä olleita hienoja esineitä, olkoon ne sitten unohdettuja klassikoita tai vintiltä löydettyjä perintökaluja.
Oma valinta ei ollut helppo, pyörittelin valintaa niin Flosin klassikoiden, Tapiovaarojen kuin omien second handien välillä. Päädyin kuitenkin kuvien tuoliin, Ray ja Charles Eamesin Plywood Lounge Chairiin, joka on tunnettu myös Lounge Chair Wood tai LCW-nimillä. Minusta tuo sulavamuotoinen tuoli on vain kertakaikkiaan tosi kaunis: taivutetun vanerin muoto on kauniin ajaton ja tuolissa on useita hienoja yksityiskohtia. Tuoli on suunniteltu 40-luvulla, mutta se sopii ihan täydellisesti vielä tähänkin päivään: klassisen muodon ansiosta se on helppo yhdistää hyvinkin erilaisiin tyyleihin ja käyttötarkoituksiin. Tätä tuolia näkee harvemmin lehtien tai blogien kotikuvissa, päinvastoin kuin Eamesien monia muita tuotteita.
Laitetaan haastetta eteenpäin sillä periaatteella, että sen saa napata täältä kuka vain. Laittakaapa linkkiä kommenttiboksiin, jos tartutte haasteeseen, on mukava lukea muidenkin mietteitä asiasta.

Kommentit (6)

 1. Kerttu / Modernisti Kodikas

  Upea valinta!

  • maija

   Kiitos, tuo tuoli on kyllä aivan aivan ihana, eikä sitä näy ihan joka tuutissa 🙂

 2. Tuija

  Maija, hieno valinta. Nuo tuolit sopivat mielestäni ihanasti sohvan pariksi perinteisen "sohva ja kaksi nojatuolia"-ryhmän sijaan. Jättävät tilan ilmavammaksi ja noissa on yllättävän hyvä istua käsinojien puutteesta huolimatta.

  • maija

   Nuo sopivat kyllä tosi ihanasti sohvan pariksi, tykkään itsekin juuri tuollaisista vähän kevyemmistä tuoleista sohvan kaverina. Kokonaisuus on ilmavampi eikä niin pönkeä kuin perusnojatuoliryhmissä 🙂 Ja tuo toimii erikseenkin vaikka makkarin pikkutuolina tms. Missä vaan!

 3. Riikka Sisustus-Inredning

  Upea!

  • maija

   eikös 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *