Blogit
Pihkala

LUMIMARJA

Eilen meni raksalla sen verran myöhään, että sunnuntain perinteiset remonttikuulumiset jäivät vallan postaamatta. Kirjoittelen näistä paremmin illalla, nyt tähän väliin kuitenkin pari tunnelmaräpsyä teemalla pihalta pöydälle.
Olen löytänyt uuden kasvisuosikin, se on lumimarja. Pensasta kasvaa vähän siellä täällä meidän pihan laitamilla, mutta ne runsaimmat ja kauniimmat kasvustot löytyvät kuitenkin naapurin puolelta. Ihastelen usein aidan takaa reheviä pensaita, jotka ovat tähän vuodenaikaan ihan täynnä valkoisia, pyöreitä marjoja. Ne hohtavat tosi kauniisti tummanvihreää lehdistöä vasten. Tuota haluan ehdottomasti meidänkin puolelle lisää, sopisi hyvin vaikka etupihalle puuaidan vierustalle.
Nappasin meidän puolen kitukasvuisista pensaista pienen oksan maljakkoonkin, kauniit pyöreät marjat käyvät kuin kukasta. Toimii niin sisällä kuin ulkonakin!
A beautiful branch from garden to vase. 

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Kauniita mutta voi miten myrkyllisiä, älä hypistele sormissas! mami

  • maija

   No höh, ehkä pensas täytyy vain sitten jättää kasvamaan tuonne pihan perimmäiseen nurkkaan.

 2. Vanha Jäärä

  Lumimarja oli mun suosikki lapsena. Marjoista kuuluu hauska POKS kun niitä liiskaa jalan alla kalliota tai asfalttia vasten. Mutta kuten edellinen kommentaattori sanoikin, myrkyllisiä ovat, joten vanhempani eivät oikein tykänneet mun poksautteluharrastuksesta 😉

  • maija

   Heh, uskon. 😉 Kauniita nuo marjat kyllä ovat!

 3. Irmastiina Ruusukummusta

  Naapurimme juuri istutti tuollaisen pihalleen..:)

  • maija

   No sepäs sattui, komea tuo pensas on kyllä. Täytyy harkita istutusta (tai vanhojen esiin kaivamista) tuosta myrkyllisyydestään huolimatta…

 4. Anonyymi

  Lumimarja on niin kaunis, mutta vinkkinä istutuksesta haaveilevalle, että se leviää ihan tuhottomasti juurivesojen kautta ja vaatii ainakin pari leikkausta kesän aika pysyäkseen jokseenkin kuosissa. Muuten on kohta piha täynnä lumimarjaa.

  • maija

   Kiitos vinkistä, täytyy ottaa tuo huomioon. Ehkä siis tuo pihan perimmäinen nurkka olisi jatkossakin paras pensaalle, saisi siellä levitä rauhassa ja tuoda suojaa pihalle.

 5. Anonyymi

  Oon aina ajatellut, että Lumimarja olis hyvä nimi tytölle ☺

  • maija

   No mikä ettei, kaunis nimi 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *