LIME

Jos pitäisi nimetä yksi ja ainut lempikalusteemme, osuisi valintani todennäköisesti Swedesen Lime-sohvapöytäämme.  Pöytä on muotoilultaan todella yksinkertainen; se ei huuda olemassaoloaan tai mässäile trendikkyydellään, vaan on todella tyylipuhdas, ajaton ja siro kappale. Siksi kai pöydästä tykkäänkin, sen anonyymin mutta kuitenkin taitavan muotoilunsa ansiosta. Uskoisin sen olevan ajankohtainen vielä pitkän ajan päästäkin, silloinkin, kun kaikenlaiset keveät pikkupöydät väistyvät taas uuden, ehkä taas vähän jykevämmän trendin tieltä. Parhaita tuotteita ovat juuri tällaiset, aikaa kestävät ja yksinkertaiset tapaukset.
Siivouksen yhteydessä olkkarin matto sai väistyä hetkeksi – tykkään tuosta ilmavasta fiiliksestä, jonka matoton olkkari tuo, tuo tietynlainen keveys sopii kesään. Jo kolmannessa kodissa käytössä oleva villamatto on kyllä kiva edelleenkin, mutta matottomuuskin on vaihteeksi ihan virkistävää. Syksyn tullen saatan kaivata taas vähän enemmän lämpöä ja runsautta, eli kohtapa maton saa taas kaivaa takaisin esille.
Pöydän päälle on eksynyt salakavalasti hiekkaisia sävyjä. Sieltä se vain tulee, pitkän harmaan kauden jälkeen lämpimät ruskehtavat sävyt taitavat hiljalleen nousta taas suosioon. Itse en koskaan ole ollut beigen suurin ystävä, mutta kieltämättä tuo väri tuntuu vaihteeksi ihan raikkaalta – ainakin kesäisen olkkarin yksityiskohdissa.
Loppukesän varma merkki on hortensia, minä löysin tuon suloisen vaaleanpunertavan yksilön uudesta lähikukkakaupastani. Yksi keskusta-asumisen hyviä puolia on se, kun ihan kivenheiton päästä löytyy niin leipomoa kuin kukkakauppaakin, jonne sopii pistäytyä koska tahansa. Tai lähes koska tahansa, Kosken leipomo kun vielä pitäisi ovensa auki viikonloppuisinkin, niin uunituore leipä sulostuttaisi vapaapäivänkin aamuja. Ja pulla tietysti myös.
Illan varjot huoneessa, Nespressoa mukissa ja värilastuja siellä täällä. Talomme ulkoväri on nyt lyöty lukkoon ja viimeistään ensi viikolla pistän pystyyn yhden naisen maalausstudioni, silloin näette mihin väriin sitä oikein päädyttiinkään.

Here´s Lime table from Swedese, it´s definitely my favourite furniture at home. The table is so simple and anonymous in a positive way, you never get tired of it. Timeless choices are the best ones.
Kommentit (6)
 1. idis & interiööri
  28.7.2015, 18:26

  Sama juttu täälläkin, hiekan sävyt miellyttävät 🙂 Tsemppiä maalausurakkaan!

  1. Kiitos! Maalaus on kyllä kivaa puuhaa, vaikka toki parin kilometrin maalausurakka alkaa varmasti tökkiäkin jossakin vaiheessa. Homma on kuitenkin siinä mielessä aika palkitsevaa, että työn jälki näkyy heti ja lopuksi pääsee vielä ihastelemaan uutta valmista seinäpintaakin. 🙂

 2. Maija mä hihitän täällä meitä 🙂 vaikka oot lomalla ja ei olla nähty päiväkausiin, meillä on ollut ihan samat vibat. Mun postaus samaan aikaan ja samaan tunnelmaan. Kaffit sohvapöydällä ja väriteemana beige. Jei.

  Ihanaa loman jatkoa!

  1. Hehe, voi jestas meitä. Eikä ollut ensimmäinen kerta!

   Kiitti toivotuksista, varsinainen lomanvietto on kyllä ollut aika kaukana, paremminkin työpaikka on vaihtunut hetkeksi toiseen 😉 Mutta hommia ollaan saatu kyllä tosi mukavasti eteenpäin, se on pääasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *