Blogit
Pihkala

LEMPIUUTUUKSIA

kuvat Imudesign, Tulikivi, Innolux,  Iina Vuorivirta
En tänä vuonna käynyt Habitaressa ollenkaan, ja monien messuvieraiden kommenteista päätellen en ehkä sitten kuitenkaan jäänyt kovin paljosta paitsi. Niin tai näin, olen kuitenkin seuraillut kiinnostuneena messujen tuoteuutisia ja varsinkin nuorten suomalaisten muotoilijoiden tuotoksia. Vaikka messujen anti kokonaisuudessaan tuntuisikin laihalta, niin kyllähän sieltä joka kerta jotakin kiinnostavaa nousee esiin. Tänä vuonna innostuin erityisesti näistä uutuuksista:
– Marjukka Takalan Koti-laatat, jotka olivat osana nuorten muotoilijoiden Protoshop-näyttelyä. Yksinkertainen, mutta kuitenkin ajanhenkinen idea, toimisi varmasti upeasti minimalistisen kylppärin tai keittiön tehosteena.
– Tulikiven kuusikulmamosaiikki. Yleensä en ole niinkään vuolukiven ystävä, mutta tämä tapaus näyttää ainakin kuvien perusteella varsin kauniilta. Elävä, vähän raffi pinta ja moderni kuusikulmakuvio, tykkään!
– Yki Nummen Kupoli-valaisin. Tämä ei nyt ehkä niinkään liity Habitaren uutuuksiin, mutta luettavissa kuitenkin tavallaan uusien tuotteiden joukkoon. 1960-luvulla suunniteltu valaisin on otettu hiljattain uustuotantoon ja ihan syystä, klassinen ja pelkistetty muotoilu löytää varmasti tiensä moneen suomalaiskotiin.
– Iina Vuorivirran Vino-peiliä on suitsutettu jo useammassakin paikkaa, eikä suotta. Hauska idea, ajaton ja silti ajanmukainen toteutus. Peilit ovat nyt erityisen suosittuja sisustuksessa, ja tämä iskee suoraan trendisuoneen sortumatta kuitenkaan liikaan kikkailuun. Tyylikäs ja klassinen.
Mitä tuotteita teille jäi mieleen Habitaresta?
Design fair Habitare was held in Helsinki last week and many designers launched new products for the fair. This year I didn´t visit there but followed the news curiously via internet and other blogs. Here are some of my favourites, simple and fresh everyday objects.

Kommentit (8)

 1. Saija /Tasapainoa tavoitellen

  Meillä on kupoli messinkivarrella ja se on aivan ihana. Ikävä kyllä se ei vielä ole päässyt oikealle paikalleen, kun talon valmistumista odotellaan.

  • maija

   Oi, Kupoli on kyllä kaunis valaisin! Hiukan tekisi mieli hankkia se itsellekin, mutta koitan malttaa asian kanssa ainakin toistaiseksi… Niitä valaisimia kun tuppaa olemaan jo nytkin ihan tarvittavat määrät 😀

 2. Kaisa J

  Nuorempana vierailin ahkearsti Habitaressa äitini kanssa, mutta nyt oli jo toinen kerta putkeen kun jäi väliin. Onneksi on sisustusblogit joissa on saanut ihailla messukuvia ja lukea kokemuksia. Melkein on jo sellainen fiilis kuin olisi itse päässyt paikan päälle 😀

  • maija

   No niinpä, blogeista saa kyllä jo tosi hyvän käsityksen messuista, monella on ollut hyviä kuvia ja pitkiä raportteja messujutuista. Siksipä en minäkään ollut erityisen harmissani, vaikka tällä kertaa en paikalle ennättänytkään. 🙂

 3. Hanna/ Pastellimaja

  Mulle jäi myös mieleen tuo Tulikiven laatta, tykkäsin kovasti myös siitä vaaleasta marmoriversiosta. Saanan ja Ollin uusin kuosi iski tälläisen metsäläisen sydämeen, kuten myös sirot sohvat. Tuohon Vino-peiliin tein ensituttavuutta kesällä ja viime viikonloppuna viimein sain omani kotiin. Se on kyllä huikean kaunis ja tosiaan klassinen, uskon että se kulkee matkassa aina. Postailin siitä itse asiassa eilen blogissa.

  • maija

   Juuri lueskelinkin sun postausta ja ihastelin peiliä siinä 🙂 Saana ja Ollin uutuudet vaikuttavat myös tosi kivoilta, itse en ole vielä nähnyt niitä livenä, tulevat vasta ensi viikolla esittelemään niitä töihin. 🙂

   Tosi mahtava juttu, että suomalaisilta suunnittelijoilta on tullut näin kivoja uutuuksia!

 4. Iina

  Minä kävin Habitaressa muutaman vuoden tauon jälkeen ja tykkäsin kovasti. Erityisesti Trash Design sai innostumaan. Tunnelmia voi kurkata täälltä http://life-order.blogspot.fi/2014/09/trash-design-habitaressa.html

  • maija

   Kiva raportti sinulla, varsinkin tuon ekan kuvan taideteos jäi mieleen. Vanhat piirilevyt (vai mitä nuo nyt ovatkaan) näyttävät aika hauskalta tauluksi koottuna!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *