LEMPIJUTTUJA

Palataanpa hetkeksi yöpöytäaiheisiin. Aiempi juttuni yöpöydistä jäi kummittelemaan mieleen, ja päätinpä tehdä minäkin postauksen sängynvierustan lemppareistani My Bedside Table – juttusarjan henkeen. Tai oikeastaan kyllä täällä väliaikaiskodissa yöpöytä on säilynyt melko käyttämättömänä, sen sijaan olen ottanut aktiiviseen käyttöön sängyn viereisen vanhan lipaston. Siihen on niin näppärä kasata kaikenlaista pientä tavaraa, koruja ja kaunistautumisvälineitä, joita tarvitsee niin viimeisenä illalla kuin heti aamutuimaankin.

Nätit käsivoidetuubit ovat yöpöydän vakiokamaa. Unohdan usein hoitaa ihoani päivisin, ja muistan asian vasta illalla sänkyyn kömpiessäni. Silloin on syytä olla jotain käden ulottuvilla, muuten homma jää taas. Kesäiho on tykännyt Jolien lahjoittamista Patykan käsivoiteesta ja öljystä, jälkimmäinen varsinkin on monipuolisuudessaan kuivahkon ihon ehdoton suosikki. Öljyä voi levittää niin kasvoille, vartalolle kuin hiuksillekin, missä vain kosteutusta tarvitsee. Minä siis lotraan öljyä surutta ihan kaikkialle.
Pidän lipastolla usein myös jotakin nättiä katsottavaa, nyt siihen on päätynyt muutama pelargonian oksa. Tykkään ihailla kauniita asioita viimeiseksi illalla ja ensimmäiseksi aamulla, nämä ovat niitä elämän pieniä iloja. Yksinäisiä kahvikuppeja majailee myös tasoilla tuon tuosta, tapanani on juoda iltakahvit sängyssä, jonka vierustalle kupit myös usein unohtuvat pidemmäksikin aikaa.
Kauniit lakanat ovat myös yksi sängyn alueen kulmakivistä. Klassinen valkoinen ei petä koskaan, lakanat näyttävät ihanan raikkailta lämpöistä tapettia vasten.
Pöydälleni on eksynyt myös tuoksukynttilä. Täällä kellariasunnossa on iltaisin jo niin pimeää, että kynttilää voi hyvin poltella jo näin kesäiltoinakin. Tykkään näistä Skandinaviskin kynttilöistä niiden miedon tuoksun vuoksi, ne eivät käy liiaksi nenään tai aiheuta kohtausta. Viime kesän tuoksu oli raikas Ö, tätä tuoksutellessa tulee edelleenkin mieleen viime kesän iltahetket puutarhassa. Tämän kesän tuoksuksi valikoitui puolestaan herkkä ja kukkainen Lempi, ehkä vähän tämän asunnon tyyliäkin noudatellen. Vuoden päästä muistelen tätä tuoksua toivottavasti uudessa kodissa, saas nähdä tuleeko tästä tuolloinkin mieleen tämä väliaikaiskodissa vietetty aika. Tällä tuoksumuistilla luultavimmin kyllä.
Mitäs te pidätte yöpöydillänne? Minusta tällaiset kurkistukset ovat aina kiinnostavia ja tämä kysymys jopa mielenkiintoisempikin  kuin perinteiset käsilaukun sisältö -postaukset. Olisi kiva nähdä vastaavia postauksia teiltäkin, vinkkaapa siis kommenttilootassa jos innostuit kirjoittelemaan aiheesta.
The content of my bedside table – or, in my case, old chest of drawer next to my bed. I use to keep there small pretty things, like candles, hand cream and random flowers. Books or magazines and fresh, white sheets are also an essential part of my bed area.
Kommentit (12)
 1. muuttuvakotini Päivi S
  14.7.2015, 20:15

  Ihana tuo vanha piironki ja siinä tuo kiva asetelma. Täällä kans harrastetaan asetelmien tekoa ja saa nopsaa uutta ilmettä. Viimeksi tein asetelman makuuhuoneeseen yö pöydälle eli postaus kirpputorilöytöjä ja ärripurria…Kuvat eivät mitää parhaimpia ko otettu kännykkä kameralla, joka nyt on alkanut temppuileen. Blogini osoite on muuttuvakotini.blogspot.com , jos haluat käydä kurkistamassa 🙂

  1. Kävinkin kurkkaamassa ja käyn myös uudelleen, kivalta näytti asetelma 🙂 Vanhat piirongit on kyllä ihania, tuo on erityisen oiva asetelmien tekoon ja juttujen säilyttämiseen, kun siitä löytyy kolme eri tasoa laatikoiden lisäksi.

 2. Vanha Jäärä
  15.7.2015, 04:37

  Mun yöpöytä on kuin sairaalasta tai vanhainkodista. Siltä löytyy tavanomaisten lampun ja herätyskellon (vanhainkodissa ei tottavie käytetä kännykkää herätyskellona) lisäksi vesilasi, korvatulpat, lääkepurkki ja nenäsuihke. Ei kovin tyylikästä, mutta tarpeellista.

  Iltakahveista: Mä oon luullut että se on vanhojen ihmisten hommaa. Useimmat tuntemani alle 60-vuotiaat ihmiset ovat sitä mieltä, että kahvia ei voi juoda illlalla, koska menee yöunet. Mutta useimmat tuntemani yli 60-vuotiaat sukulaiset ym nauravat tälle ja sanovat että pitäähän iltakahvit saada, koska muuten uni ei tule. Sä oot poikkeus joka vahvistaa säännön 🙂

  1. Hehhee, olen sitten poikkeus tähän sääntöön, tai taidan kyllä muutenkin olla vähän tällainen täti-ihminen. 😀 Meillä usein syöminen venähtää aika pitkälle iltaan, kasin-ysin kieppeille, ja tän jälkeen alkaa tehdä vielä mieli jälkkäri/iltakahvia… En minä ole ainakaan huomannut sen vaikuttavan uniin, nukun yhtä hyvin tahi huonosti kahvista riippumatta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *