LAUANTAIKAFFET

Lauantain kahvihetki ja uusin Plaza Interiör, jonka kansijutun tajusin vasta äskettäin olevan eilisessäkin postauksessa vilahtava, viime vuonna blogimaailmassa kovasti suosiota saanut asunto. Taas nähdään, kuinka paljon stailauksella (ja toki valokuvaajan tyylillä myös) voi muuttaa ilmettä; asunnon myynti-ilmoituksessa tunnelma oli vaalea ja riisuttu, kun taas tässä lehtijutussa on selkeästi syvemmät sävyt. Yhtä kaikki, aivan ihana asunto ja erityisesti keittiö. Hassua, kuinka taas kerran törmään kehysoviin ja erillislieteen…
Juon espressoni nykyisin aina tuosta Edbladin kupposesta, ehdottomasti lempikuppejani. Jossain välissä voisi taas hieman täydentää tuota astiasarjaa, tykkään niin niiden käsintehdystä fiiliksestä ja pehmeistä, hivenen epäsymmetrisistä muodoista. Näiden kuppien lisäksi minulta löytyy muutama kulho tästä sarjasta, näitä voisi hyvinkin olla vielä parit lisää.
Pakko oli ikuistaa kahvipöydän kulmasta myös tämä hassu yksityiskohta, viherkasvin magenta menee niin hyvin yhteen taustalla häämöttävän kukkasohvan kanssa. Tuo kasvi on ollut minulla jo monen monituista vuotta, aina välillä se tekee pieniä välikuolemia, kuten nytkin näyttää tapahtuneen. En kuitenkaan koskaan raaski heittää kasvia pois, sillä kuin ihmeen kaupalla se virkistyy joka kerta kastelusta. Ja nythän tuollaiset hennot, rönsyilevät kasvit ovat erityisen trendikkäitäkin…
Sellaisia sekalaisia kuvia tälle lauantaille. Nyt lähdemme kurkkaamaan mitä talolle kuuluu, palataan huomenna remonttikuulumisten merkeissä. Mukavaa lauantai-iltaa!
Having a coffee with the newest issue of Plaza Interiör. Love love love that kitchen in the magazine!
Kommentit (6)
 1. Irmastiina Ruusukummusta
  31.1.2016, 08:06

  Olen ihastellut kuvia monessa blogissa tuosta kukasta…mikähän mahtaa olla nimeltään, jos vaikka itsekkin ostaisin..:)

  1. Jose / ajastaika.com
   31.1.2016, 20:01

   Se on valkokäenkaali, onnenapilaksikin kuulee kutsuttavan. Yksi parhaista huonekasveista, joka herää henkiin vaikka joskus näyttäisi kuoleman kielissä olevalta. 🙂 Sain tuollaisen äidiltäni yli 10 vuotta sitten, kun ensi kertaa muutin pois kotoa – ja tuolla se samainen kasvi edelleen nököttää oikein hyvinvoivana. Enkä muuten todellakaan ole mikään viherpeukalo!

  2. Kiitos Jose vinkistä! Minä olen puhunut aina onnenapilasta, en ole itsekään kuullut tuosta toisesta nimestä. Ehkä tuolla valkokäenkaali -nimellä kasvi löytyy vähän helpommin… 🙂 Ihan älyttömän helppo tuo kasvi on kyllä, nuupahtaa toki helposti kastelun puutteessa, mutta virkoaa joka ikinen kerta kastelun ja valon avulla. Hajamieliselle hoitajalle siis oikein hyvä valinta. 🙂

  3. Irmastiina Ruusukummusta
   1.2.2016, 09:26

   Kiitos. Aioin ostaa! VAikka kukkia minulla pakkaakin olemaan vähän liikakin…:)

 2. Minäkin olen yrittänyt etsiä jotain perus Teeman korvaavia astioita, käsintehty keramiikka kiinnostaisi jos joku edullinen löytyisi niin että voisi useampiakin astiota ostaa kerralla. Olisiko vinkkejä heittää?

  1. Käsintehty keramiikka on tosi kaunista, sen tapaiset astiat tuppaavat vaan olemaan harmi kyllä aika hintavia… Tämä Edbladin astiasto on yksi oma suosikkini, vaikka ihan halpoja eivät ole nämäkään. Menulla on myös tosi kivoja astioita, itse ihailen myös Rörstrandin Swedish Gracea, joka toki on hiukan perinteisemmän henkinen. Blogeissa on näkynyt viime aikoina uutisia Ingegerd Råmanin Ikealle suunnittelemasta uudesta Viktig-sarjasta, sekin näyttää tosi nätiltä kuvissa. Tähän sarjaan täytyy ehdottomasti tutustua paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *